Hírmorzsák 2019-05-13 (16:00)

Kawhi Leonard tudta, hogy magas ívben kell elengednie a dobást - olyan pillanat volt ez számára, amit nem nagyon élt még át, ezért törtek elő belőle az érzelmek. Brett Brown szerint egy hetedik meccs teljesen más, mint a többi - úgy érezte, nem egy nagy dobásról fog szólni a mérkőzés. CJ McCollum a semmiből tört elő - LeBron 2016-os döntőben bemutatott blokkjához hasonlította a mostani sajátját. Michael Malone szerint Rodney Hood volt a Nuggets-Blazers párharc MVP-je - Hood térdéről még semmi biztosat nem tudni. Nikola Jokic magára vállalta a vereséget és a kiesést, Malone reményei szerint Amerika elkezdi tisztelni Jokic képességeit. John Beilein a Cavs új vezetőedzője. Kristaps Porzingist megtámadták szülővárosában.

Tegnap este és ma hajnalban két hetedik mérkőzést is játszottak.

A Toronto Raptors Kawhi Leonard óriási dobásával ejtette ki a Philadelphia Sixerst, ami után természetesen megszólalt a főhős is. Leonard azt mondta, hogy általában olyan faarca van a pályán, mint aki már ezerszer átélt egy bizonyos szituációt, ezért látták azt utoljára a San Antonio Spurs bajnoki címekor, hogy kiabál. Ez most az az este volt, amikor olyas valamin ment keresztül, amin még sosem, és ilyenkor szabadjára engedi az érzelmeit - soha korábban nem dobott még senki hetedik meccsen buzzer-beater győztes kosarat. Kawhi azt is hozzátette, hogy tudta, hogy lesz még ideje, nem kell azonnal eldobnia a labdát, és sikerült is egy olyan pontra jutnia, ahonnan sokat gyakorol. Emellett tudta, hogy magas ívben kell elengednie a labdát, hiszen Joel Embiid védekezett rajta, aki magasabb, mint ő.

A Sixers vezetőedzője, Brett Brown arról beszélt még a találkozó előtt, hogy egy hetedik meccs óriási élmény, teljesen más, mint a többi mérkőzés. A tréner szerint az ilyen összecsapások mindig is a védekezésről szólnak, nem arról, hogy valakinek mekkora dobása van - mint kiderült, ez utóbbiban nem lett igaza. Minden dobást megnehezítenek a védők, sokszor már azért is vért kell izzadni, hogy meglegyen a dobóhelyzet, főleg a támadóidő végén. Mike Scott annyit tett hozzá, hogy több fiatalabb csapattársa is megkérdezte, mire számítsanak intenzitás tekintetében. Scott annyit mondott nekik, hogy fel kell nőni, férfiasan oda kell állni, mert ellenséges környezet lesz, ennyi biztos.

Nyugaton a Portland TrailBlazers 2000 után először jutott be a konferencia döntőjébe, nem kis mértékben a 37 pontig jutó CJ McCollumnak köszönhetően. McCollum azt mondta, hogy a semmiből kellett felküzdenie magát, és meg is tette. A Lehigh Egyetemre járt, ahonnan még soha nem draftoltak senkit, úgyhogy számára minden mérkőzés egy bizonyítási lehetőség. A negyedik negyedben kiosztott blokkjáról annyit mondott, hogy hasonlított LeBron James 2016-os döntőben Andre Iguodalán bemutatott prakkerjére - nem ment fel olyan magasra, mint Bron, de ettől még szép volt. Örökre emlékezni fog erre a mozdulatra, és lehet, hogy képet is csináltat belőle.

A Blazersnél van egy kis gond is: Rodney Hood térde megsérült, és egyelőre semmit nem lehet tudni arról, hogy milyen állapotban van, mennyit kell kihagynia. A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone azt nyilatkozta még a hetedik meccs előtt, hogy számára Rodney Hood volt a párharc MVP-je. Damian Lillard egy szupersztár, CJ McCollum pedig egy potenciális All-Star, tudni lehet, hogy mi várható tőlük, de Hood az első három portlandi győzelem során 20 pontot átlagolt 61%-os mezőny-, illetve 54%-os triplamutatóval. 

A Denvernél Nikola Jokic 29 ponttal és 12 pattanóval zárt, de a meccs végén, 11.4 másodperccel a vége előtt kihagyott egy kulcsbüntetőt. A szerb sztár azt nyilatkozta, hogy vezérként, a csapat legjobbjaként tekintenek rá, úgyhogy ezeket a helyzeteket be kell dobnia - kihagyott pár büntetőt a négy hosszabbításos harmadik találkozón is, most is voltak olyan vállalásai, amiket be kellett volna szórnia. Malone edző azt mondta, hogy reményei szerint egész Amerikai elkezdi elismerni végre játékosa képességeit - Jokic magára vállalta a felelősséget, pedig mindannyian tudják, hogy ez nem miatta történt, ez egy csapatjáték. Rengeteget kértek a szerb játékostól, aki a hátán vitte az együttest, és ez egy kicsit visszaütött most.

Kicsit térjünk ki a PO-ból: megvan a Cleveland Cavaliers új vezetőedzője, aki nem más, mint John Beilein - részletek ezen a linken!

A végére pedig a Dallas Mavericks sztárja, Kristaps Porzingis maradt, akit megtámadtak szülővárosában, Liepajában. A hírek szerint néhány (6-8) orosz férfi támadt a lett magasemberre székekkel és más tárgyakkal - állítólag nem tetszett nekik, ahogyan elhagyta a New York Knickset. Porzingis szeme fölött felszakadt a bőr, elszakadt a pólója, de szerencsére nagyobb baja nem lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus