Hírmorzsák 2019-05-16 (11:35)

A Jazz továbbra is szeretné megszerezni Mike Conley-t. A Memphis Ja Morantot akarja draftolni 1/2-n. Jonas Valanciunas beszélt Sarunas Jasikeviciusról, a jövőjéről a Grizzliesnél, valamint Giannis Antetokounmpóról és Kawhi Leonardról is. Eric Bledsoe szerint Kyle Lowry egy nap be fog kerülni a Hírességek Csarnokába. Zion Williamson akár még vissza is térhet az egyetemre egy évre. Darius Garland ígéretet kapott egy lottery csapattól? Kevin Durant nem játszik a Blazers elleni második meccsen sem. Damyean Dotson vállát megműtötték. A szerbeknél valószínűleg nem lesz ott Jokic a vb-n, az ausztráloknál Ben Simmons és Joe Ingles viszont igen. Elhunyt Rob Babcock.

Jonathan Givony (ESPN) forrásai szerint a Memphis Grizzlies vezetői gyakorlatilag kijelentették, hogy az 1/2-n Ja Morantot draftolják, amennyiben elérhető lesz még. Ez szorosan összefügg azzal, hogy a jelenlegi irányítónak, Mike Conley-nak valószínűleg távoznia kell, és Kevin O'Connor (The Ringer) értesülései szerint a Utah Jazz szeretné folytatni a tárgyalásokat a Grizzlies-zel Conley-ról, amiket egyébként már a deadline előtt elkezdtek. A Jazznél Ricky Rubio szabadügynök lesz, az ő helyére érkezhet Conley.

A Memphishez kapcsolható Jonas Valanciunas is, aki a litván újságíróval, Donatas Urbonas-szal beszélgetett több témában is. Valanciunas azt mondta, hogy beszélt a Memphis vezetőivel Sarunas Jasikeviciusról (mint ismert, felmerült a neve a vezetőedzői posztra), kérdezték a személyiségéről, a vele ápolt kapcsolatáról. A center szerint Jasikevicius különleges tréner, nem sokan lennének képesek úgy kezelni a Zalgirist, ahogyan ő teszi, és megérdemelne egy edzői posztot az NBA-ben. Némileg alkalmazkodnia kellene, de bármi lehetséges számára - egy fiatal szakember, aki pont alkalmazkodásban nagyszerű, és pontosan tudja, mire van szükség ebben a bajnokságban, szerinte nem lenne gondja. A játékosopciójáról annyit mondott, hogy előbb szeretné látni, ki lesz az edző, ennek nagy befolyása lesz a döntésére, mert tudni akarja, hogyan fognak kinézni 82 meccsen keresztül - nem turista akar lenni, győzni szeretne.

Az is döntő lesz a választásában, hogy mi lesz Conley-val, akit minőségi játékosnak tart, aki pontosan tudja, hogyan vezesse a csapatát - szüksége van rá. A Toronto Raptors - Milwaukee Bucks párharccal kapcsolatban annyit mondott, hogy a legjobbak közül kettő, Giannis Antetokounmpo és Kawhi Leonard feszülnek egymásnak. Érdekes párharcot vár, amire fel fog kelni, és érzése szerint 7 mérkőzésen fog eldőlni a továbbjutó kiléte. Arra a kérdésre, hogy ki a jobb Giannis és Kawhi közül, annyit mondott Valanciunas, hogy LeBron James már bizonyította, hogy ő a legjobb - a két említett is folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújt, jó irányba haladnak, és elérhetik LeBron szintjét.

Szintén a keleti döntőhöz kapcsolódik, hogy az első mérkőzése előtt a Bucks irányítója, Eric Bledsoe az ellenfél játékmesterét, Kyle Lowry-t dicsérte - szerinte Lowry egy nap be fog kerülni a Hírességek Csarnokába.

Az első hírben benne volt, hogy "amennyiben elérhető lesz még" Ja Morant az 1/2-n, ami alapvetően nem is lenne kérdés, hiszen Zion Williamson betonbiztosan 1/1 minden mérvadó oldal mock draftján, a Duke Egyetem sztárja azonban még nem fogadott fel ügynököt, így akár még vissza is térhet egy évre az egyetemre. Williamson többször több helyen is azt nyilatkozta, hogy bárhol szívesen játszik, de a tegnap hajnali lottery után nem volt igazán boldog, hogy nem a New York Knicksé lett az 1/1. Brian Windhorst (ESPN) és Marc Stein (New York Times) is megerősítették, hogy azzal, hogy a New Orleans Pelicans nyerte a lottery-t, teoretikusan felmerült, hogy Zion visszatér még egy évre a Duke-ra - legkésőbb 10 nappal a draft előtt döntenie kell, hogy bennhagyja-e a nevét a kiválasztható játékosok között vagy sem. Windhorst hozzátette, hogy Williamson nem tűnik egy olyan játékosnak, aki így akar nyomást gyakorolni egy-egy klubra, de az NBA berkein belül felmerült ez a lehetőség is.

A Vanderbiltről érkező Darius Garland mindössze 5 mérkőzést játszott ebben az idényben, miután volt egy meniscus sérülése, most azonban elhagyta a draft felmérőt, ami miatt többen is úgy gondolják, hogy ígéretet kapott valamelyik lottery-ben választó együttestől.

Chris Haynes (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant kihagyja a Portland TrailBlazers elleni második találkozót is.

A New York Knicks játékosát, Damyean Dotsont megműtötték - a jobb válla miatt kellett kés alá feküdnie, miután elszakadt a labrumja, de a következő szezonra teljesen fel fog épülni.

Jöjjenek a válogatott hírek. A szerbeknél Nikola Jokic azt mondta, hogy még nem tudja, vállalja-e a szeptemberi világbajnokságot, mivel elég sok mérkőzést játszott ebben az idényben. Az ausztráloknál Dante Exum nem lesz, Ben Simmons és Joe Ingles viszont igen.

A végére pedig egy szomorú halálhír maradt: a Minnesota Timberwolves korábbi elnöke és a Raptors egykori GM-je, Rob Babcock elhunyt - rákos beteg volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus