Hírmorzsák 2019-05-28 (11:00)

Giannis Antetokounmpo azt akarja, hogy a jelenlegi keretből mindenki maradjon a Bucksnál, szerinte a következő évekre bajnokesélyes lesz a gárda, és fejlődhetnek, ebben pedig neki kell az élen járnia. Danny Green önbizalma nem ingott meg, továbbra is dobni fog. Kevin Durant biztosan nem játszik a döntő első meccsén, DeMarcus Cousins viszont lehet, hogy igen. OG Anunoby nagyjából 10 napra van a visszatéréstől. Aron Baynes maradna Bostonban. Dan Gilbert ébren van.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo megtartotta szezonzáró sajtótájékoztatóját, amelyen elmondta, hogy szeretné, ha mindenki maradna a csapatnál, mert önzetlenek, nyerő típusú játékosok. Nagyszerű volt a hangulat, egyetlen lehúzó személyiség sem volt a gárdában, úgyhogy azt akarja, hogy mindenki maradjon. A görög sztár szerint a következő években bajnokesélyes lesz a Milwaukee - nem sok, talán négy csapat mondhatja majd el ezt magáról, de a Bucks ezek között az együttesek között lesz.

Antetokounmpo arról is beszélt, hogy természetesen minden klub azt mondja, hogy fejlődhetnek, de velük ténylegesen ez a helyzet, és neki kell kezdenie a sort. Giannis szerint nagyszerű érzés, hogy ha végigmegy Milwaukee-n, akkor sokan jönnek vele szemben Bucks mezben - elérték, hogy az emberek újra nézzék az NBA-t, ami fantasztikus. A kiesésről azt mondta, hogy ami nem öl meg, az megerősít, motiválni fogja ez. Most már látja, mi kell ahhoz, hogy sikeresek legyenek, fejlődni akar, és sokat tanult ilyen szempontból a Toronto Raptors elleni párharcban.

A Raptorsnál Danny Greennek nem megy a dobás - az alapszakaszban 45.5%-kal szórta a triplákat, a Milwaukee ellen viszont mindössze 4/23 volt a hármasokat tekintve (15.3%), az utolsó 15 kísérletéből pedig 14-et kihagyott. Green azt nyilatkozta erről, hogy csak dobnia kell tovább - nem szabad ezen gondolkodnia, ami azért igazán nehéz, mert mindenki azt mondja neki, hogy ne gondoljon erre. Tudja ezt ő is, nem veszett el az önbizalma - dobni fog a továbbiakban is, és megpróbál mindent és mindenkit kizárni. Kyle Lowry azt mondta, hogy nem lényeg, mi volt az előző körben, csak az, hogy nyertek és továbbjutottak - szerinte rendben lesz Green, nincs kétsége efelöl.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a Golden State Warriorsnél Kevin Durant egészen biztosan nem játszik a finálé első mérkőzésén, ezt Steve Kerr vezetőedző mondta el, a tréner azonban hozzátette, hogy DeMarcus Cousins játéka "kérdéses"-re javult. A Torontónál OG Anunoby nagyjából 10 napra lehet a visszatéréstől vakbélműtétjét követően, ezt Nick Nurse vezetőedző mondta el a sajtónak.

A Boston Celtics ausztrál centere, Aron Baynes Adam Kaufmannak (CLNS) elmondta, hogy nagyon szívesen maradna a Celticsnél, mert imádja Bostont - a város jól bánt vele, a családja otthon érzi magát. A következő hetekben le fog ülni Danny Ainge GM-mel és Brad Stevens vezetőedzővel, látniuk kell azt is, hogy mik az ő elképzeléseik, de ha minden úgy alakul, szeretne visszatérni a gárdához - szeretne hozzátenni ő is a Celtics örökséghez.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert maradt, miután a Quicken Loans Arena vezetője, Jay Farner kiadott egy közleményt a család engedélyével. Gilbert vasárnap reggel rosszul érezte magát, bevitték a kórházba, és ott kapott stroke-ot - ébren van, és reagál, de egyelőre ennyi információ látott napvilágot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus