Hírmorzsák 2019-06-02 (13:00)

Jimmy Butlernek 5 éves maximumot ad a Sixers? A Bucks rámegy Frank Kaminsky-re, ha Brook Lopez távozik? Chris Paul cseréje csak a fizetésének a kiszórásáról fog szólni, legalábbis egy rivális csapat vezetője szerint. Joel Embiid megígérte, hogy sokkal jobb játékos lesz jövőre. Kemba Walker szeretne a Hornetsnél maradni. Walker, Anthony Davis és James Harden is megy a vb-re, legalábbis jelen állás szerint. Kawhi Leonard rövidtávú szerződéssel marad Torontóban? Nick Nurse nem aggódik Leonard lábsérülése miatt. Leonardnek nem a saját pontjai, hanem a csapat játéka a fontos. Draymond Green agresszívebb akar lenni védekezésben. Josh Hart szerint úgy érezték a Lakersnél, hogy LeBront és KCP-t leszámítva nincs érintetetlen ember a csapatban.

Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a rivális csapatok vezetői úgy gondolják, hogy a Philadelphia Sixers maximum szerződést fog adni Jimmy Butlernek a nyár folyamán - azt nem tudja Windhorst, hogy az ötödik év teljesen garantált-e, de egyelőre úgy tűnik, hogy igen. Butler 5 évre összesen 190 millió dollárt kaphat a Sixerstől, más csapat 4 évre 141 milliót ajánlhat neki.

Maradjunk a Sixersnél: a csapat centere, Joel Embiid az nba.com munkatársával beszélgetett. Embiid elmondta, hogy nagyon keményen fog dolgozni a nyár során, sokkal jobb játékosként fog visszatérni a következő szezonban. Még mindig rengeteget érez magában, nagy lehetőségeket, amiket még nem hozott elő - sokan nem látták még, hogy mire képes igazán.

Sean Deveney (Sporting News) információi szerint a Milwaukee Bucks Frank Kaminsky iránt fog érdeklődni, ha Brook Lopez távozik a csapattól. A hírek szerint a wisconsiniak már a deadline-nál is megpróbálták megszerezni Kaminsky-t, de nem sikerült, ezt követően mentek rá Nikola Miroticra.

Szintén Deveney-nek nyilatkozott egy NBA-ben dolgozó vezető, aki szerint Chris Paul cseréje arról fog szólni, hogy a Houston Rockets kiszórja az irányító még 3 évig tartó fizetését. Talán kap érte egy használható játékost meg egy draftpicket a texasi gárda, de Paul nem tud egészséges maradni, már nem a régi, és nagyon nehéz elképzelni, hogy valaha az lesz még. A Houston helyében ő boldog lenne, ha egyáltalán sikerül lepasszolni valahova Pault, hogy más fizesse a következő három évben, de az is elképzelhető, hogy egy rossz szerződést át kell venni ezért.

A Charlotte Hornets játékmestere, Kemba Walker Jared Weissnek (The Athletic) elmondta, hogy egyértelműen az az első számú opció számára, hogy hosszabbít a Hornets-cel - nyolc éve van a csapatnál, csak ezt az együttest ismeri, és nem sok embernek adatik meg az NBA-ben, hogy egy klubnál húzhatja le az egész karrierjét. Mint ismert, Walker idén bekerült az All-NBA harmadik csapatába, így 5 évre 221.3 millió dolláros szupermaxot kaphat. Nyáron egyébként megmondta neki Tony Parker, hogy 25 pontot kell átlagolnia, akkor lesznek versenyképesek - ennek megfelelően cselekedett.

Szintén Walkerhez kapcsolódik, hogy Marc Stein (New York Times) úgy tudja, az irányító menne a világbajnokságra az amerikai válogatottal - Anthony Davis is szeretne játszani, és jó esély van rá, hogy James Harden is ott lesz a tornán.

Henry Abbott (TrueHoop) forrásai szerint nagyon is elképzelhető, hogy Kawhi Leonard rövidtávú szerződést köt a Toronto Raptorsszal, így maradna a kanadai együttesnél. Nick Nurse vezetőedző annyit mondott, hogy nem aggódik Leonard lábsérülése miatt, szerinte sztárja sokkal jobban fog játszani ma éjszaka, a második találkozón. Maga az érintett pedig arról beszélt, hogy nem az számít, hogy ő hány pontot dob, hanem az, hogy hogyan játszik a gárda egésze. Ha kettőzik, az azt jelenti, hogy valaki üresen van - számára nem a pontszerzés a lényeg, hanem az, hogy a megfelelő döntéseket hozza.

A Golden State Warriorstól Draymond Green arról beszélt, hogy agresszívebbnek kell lennie védekezésben, mert ő adja meg az alaphangot hátul, őt követi mindenki. Az első mérkőzésen nem kezdett annyira agresszíven, mint tudott volna, és ez meglátszódott az egész gárdán. Azt is hozzátette, hogy meg kell zavarnia Pascal Siakamot, ki kell zökkentenie a ritmusából - nagyszerű első meccse volt a torontóinak, de ez az ő hibája.

A végére pedig a Los Angeles Lakers játékosa, Josh Hart maradt, aki az Inside the Green room with Danny Green podcastben azt mondta, hogy az volt az igazán nehéz az egész szezonban, illetve a deadline környéki pletykákban, hogy minden nyilvános volt - azt nem tudja, hogy mi volt igaz, és mi nem, de a csapból is ez folyt. Úgy tűnt, hogy senki nem érinthetetlen LeBron Jamest és Kentavious Caldwell-Pope-ot kivéve. Annyi szerencséje volt, hogy az ő neve csak az utolsó napon került be a cserepletykákba, mikor úgy volt, hogy a teljes csapatot cserélik - mindenesetre furcsa helyzet volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus