Hírmorzsák 2019-06-05 (10:00)

A Pelicans elkezdte meghallgatni az ajánlatokat Anthony Davisre. A Rockets Capelát, Eric Gordont és Tuckert árulja. A Heat JR Smith (szerződése) iránt érdeklődik. Újra cserélhet egymással a Hawks és a Thunder. Nagy a kereslet Marcus Morris és D'Angelo Russell iránt. A Suns mégsem cserélné az 1/6-ot irányítóra? Vucevic jól érzi magát Orlandóban, de minden ajánlatát fontolóra veszi majd. Durant biztosan nem játszik a döntő harmadik meccsén. Steph Curry szerint rajta ment el a 2016-os finálé. Lowry úgy érzi, idegenben mindig jobban játszik. DeRozan szerint ő fektette le a Raptors sikerének alapjait. Lionel Hollins a Lakers szakmai stábjában. Avery Johnson a Phillynél térhet vissza az NBA-be. Kidd a liga legdrágább segédedzője. A Suns elvinné Willie Greent a Warriorstól.

Amint arról volt már szó ma reggel, Kevin Durant biztosan nem játszik a nagydöntő harmadik mérkőzésén, Klay Thompson játéka pedig kérdőjeles.

A Golden State-hez még sok hír tartozik, folytassuk ezekkel.

Egyrészt Anthony Slater (The Athletic) forrásai szerint a csapat a nyáron meg akarja tartani a porcrepedéssel a szezont valószínűleg befejező Kevon Looney-t, prioritás lesz ez a gárda számára. A magasember egyébként tavaly is szabadügynök volt, idén azonban nagyobb érdeklődés várható iránta.

Jackie MacMullen (ESPN) egy hosszabb cikket írt a nyomásról, és Steph Curry-t is megkérdezte a dologról. Curry azt nyilatkozta, hogy nem egy kellemes érzés ez, és ő is tapasztalja, főleg olyankor, amikor egy nagy meccsre próbál felkészülni - szerinte ha valaki nem ideges ilyenkor, azt nem is érdekli eléggé a játék. A Warriors sztárja bevallotta, hogy a 2016-os nagydöntő utolsó meccsén, miután Kyrie Irving bevágta róla azt az ikonikus hármast, úgy érezte, vissza kell vágnia. Kevin Love-val szemben maradt, miután Draymond Green elzárta Irvinget, és úgy érezte, csak egy kis helyre van szüksége ahhoz, hogy felemelje a dobást, elkezdett kapkodni. Ha visszatekint erre, úgy érzi, simán megkerülhette volna Love-ot egy dupláért, aztán kivédekezhették volna a következő támadást, és a végén megint rámehetett volna a duplára - ehelyett a heroballt választotta, mert úgy érezte, képes rá. Annál a dobásnál egyszerűen nem volt kontroll alatt, és ez a csapat bajnoki címébe került.

És még mindig a Warriors: Nick Wright (FS1) azt állítja, hogy a 2015-ös nagydöntő MVP címéért folytatott szavazás úgy alakult eredetileg, hogy Andre Iguodala és LeBron James 4-4 voksot kaptak, míg Steph Curry hármat, mire a Curry-re szavazók inkább Iguodala mellett döntöttek, így lett a hivatalosan kihirdetett végeredmény 7-4 AI2 javára. Az NBA kommunikációs igazgatója, Tim Frank tagadta az állításokat, de ugyanezt megtette Sam Amick és Marc J. Spears is, akik a 11 szavazó között voltak - Amick, Steve Aschburner, Howard Beck, Ken Berger, Hubie Brown, Jason Lloyd, Zach Lowe, Rusty Simmons, Spears, Marc Stein és Jeff Van Gundy döntötték el, hogy ki nyerje a finálé legértékesebb játékosának járó díjat.

Jöjjenek a cserepletykák, azokból is van egy pár.

Shams Charania (The Ahtletic) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans elkezdte meghallgatni az ajánlatokat Anthony Davisre - mint ismert, David Griffin elnök nemrég leült Davis-szel és ügynökével, Rich Paullal tárgyalni, ám nagyon úgy tűnik, hogy ő sem tudta a maradás felé billenteni a sztárt. A Los Angeles Lakers, a New York Knicks, a Boston Celtics és Brooklyn Nets egészen biztosan rá fognak menni Davisre, akinek a kívánságlistáján a Lakers mellett a Los Angeles Clippers és a Milwaukee Bucks található.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Houston Rockets aktívan árulja Clint Capelát, Eric Gordont és PJ Tuckert - úgy tűnik a jelenlegi állapotok alapján, hogy legalább az egyikük távozik a texasiaktól még idén nyáron, hiába nyilatkozta azt Daryl Morey, hogy a kezdőötöst és a magot egyben tartják. Stein megerősítette Adrian Wojnarowski (ESPN) korábbi értesüléseit, miszerint a Rocketstől mindenki eladó James Hardent leszámítva, Morey bárkire meghallgat ajánlatot.

Az előbb említett Charania hozta a további híreket is. A Miami Heat JR Smith iránt érdeklődik, illetve leginkább a szerződését használná fel. Mint ismert, a dobóhátvéd 15 millió dolláros fizetéssel bír, így lehet vele számolni egy cserében, de ebből az összegből mindössze 3.8 millió dollár garantált - spórolásra tökéletesen alkalmas. Az Oklahoma City Thunder elpasszolja az 1/21-es picket, amennyiben fizetéstől tud megszabadulni ezzel - ebben az idényben nagyjából 200 millió dollárt szórtak el Sam Prestiék csak bérekre és luxusadóra. Érdekesség, hogy az Atlanta Hawks továbbra is nyitott arra, hogy rossz szerződéseket vegyen át, amennyiben értéket kap mellette - tavaly cserélt egymással a Thunder és a Hawks, idén is elképzelhető, hogy ez lesz a vége.

Charania információi szerint Marcus Morris iránt a Knicks, a Sacramento Kings, a Lakers, a Clippers és a Chicago Bulls érdeklődik. A hírek szerint Morris nyitott arra, hogy maradjon a Celticsnél, de Danny Ainge-ék első számú feladata Irving megtartása és Davis esetleges megszerzése lesz. És még mindig Charania: D'Angelo Russellt a Utah Jazz, az Orlando Magic, a Minnesota Timberwolves és a Indiana Pacers is szeretné megszerezni amellett, hogy a Nets megtartaná.

Tegnap napvilágot látott, hogy a Phoenix Suns elcserélné az 1/6-ot egy veterán irányítóért. John Gambadoro (Arizona Sports) cáfolta ezeket a híreket - információi szerint az arizonai gárda Cory Joseph, Patrick Beverley, Darren Collison és TJ McConnell iránt érdeklődik majd a szabadügynökök közül.

A Magic centere, Nikola Vucevic Stefan Djordjevic-csel (EuroHoops) beszélgetett. A montenegrói center saját elmondása szerint elégedett Orlandóban, ez volt a csapat legjobb szezonja, mióta ő a gárdánál van. Minden passzolt, miután megjött az új tréner (Steve Clifford), bejutottak a PO-ba, és túlszárnyalták a várakozásokat. Azt olvasta már, hogy sokan érdeklődnek iránta, de azt pontosan nem tudja, hogy kik - ha látni fogja az összes ajánlatot, átgondolja a lehetőségeit, és dönt.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry a finálé harmadik összecsapása előtt Tim Bontempsnek (ESPN) elmondta, hogy agresszívebb lesz a harmadik találkozón, jobban fogja keresni a dobóhelyzeteit, és egyébként is jobban játszik idegenben, ez mindig is így volt. Mindig van rajta nyomás a pályán, ez az Oracle Arenában főleg így lesz, ahol telt házat és hatalmas hangulatot vár.

A tavaly a San Antonio Spurshöz cserélt DeMar DeRozan Taylor Rooksszal (Bleacher Report) beszélgetett, és elmondta, hogy ha nem fektette volna le az alapokat az elmúlt években, akkor nem lenne lehetséges semmi, ami most a Raptorsnál zajlik. Harcolt, áldozatokat hozott, feszegette a határait, míg végül áldozati bárány lett belőle. DeRozan szerint ilyenkor hátra kell dőlni, és el kell fogadni, hogy te vagy az oka annak, hogy egy csomó minden lehetséges. DD azt is elmondta, hogy nagyon szurkol jó barátjának, Lowry-nak, hogy jó teljesítményt nyújtson, és hogy elérjen valamit, amiért évekig együtt küzdöttek. DeRozan azt mondta, hogy szerinte a Torontónál mindenki tudja, hogy nekik szurkol.

A végére pedig edzőhírek következnek. A Lakers legújabb segédedzője Lionel Hollins - Frank Vogel vezetőedző és első számú segédje, Jason Kidd mellett ő a harmadik a szakmai stábban, aki korábban volt már vezetőedző. A már sokszor említett Shams Charania úgy tudja, hogy Jason Kidd a liga jelenlegi legdrágább segédedzője. Adrian Wojnarowski jelentette, hogy a Philly Avery Johnsonnal interjúzik segédedzői posztra - ő az elmúlt öt évben az Alabama egyetemet irányította. A Phoenix Suns pedig megpróbálja elcsábítani Willie Greent a Golden State-től - az egykori hátvéd a játékosok fejlesztésével foglalkozik a Warriorsnál, a Suns azonban első számú segédedzővé tenné Monty Williams szakmai stábjában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus