Hírmorzsák 2019-07-08 (13:15)

A Houston Tyson Chandlert akarja. Russell Westbrook iránt a Heat és a Pistons mellett a Rockets is érdeklődik. Tyus Jones aláírt a Memphishez (3 év, 24 millió), Delon Wright a Mavsben folytatja (3 év, 29 millió), Thanasis Antetokounmpo a Bucksnál (2 év, 3 millió), a bajnok pedig Rondae Hollis-Jeffersonnal és Terence Davisszel szignózott. A Bulls visszavinné Justin Holiday-t Kris Dunnért cserébe. Kawhi Leonard azt akarta, hogy a Raptors megszerezze Paul George-ot vagy Bradley Bealt. A Thunder Pascal Siakamot, Fred VanVleetet és négy első köröst kért George-ért. Andre Iguodala 9-es mezszámát visszavonultatja a Warriors. Kevin Durant 7-es mezben fog játszani. Ekpe Udoh Kínában folytatja.

Kezdjük a mai morzsát szerződésekkel, van még egy pár belőlük. A Memphis Grizzlies 3 évre 24 millió dollárért szerződtette Tyus Jonest - korlátozott szabadügynök, így még megtarthatja őt a Minnesota Timberwolves. A Grizzlies saját RFA-ját, Delon Wrightot 3 évre 29 millió dollárért elengedte a Dallas Maverickshez - a két együttes cserélt egymással, a Memphis két második köröst kapott. A Toronto Raptors megszerezte Rondae Hollis-Jeffersont és a nem draftolt Terence Davist - előbbi egy, utóbbi két évre írt alá, az első év pedig teljesen garantált. A Milwaukee Bucks 2 évre 3 millió dollárért szerződtette Thanasis Antetokounmpót - mindkét szezon teljesen garantált.

Jöjjenek a pletykák. Arról tegnap este volt már szó, hogy Russell Westbrook iránt érdeklődik a Detroit Pistons és a Miami Heat is - Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint a Houston Rockets is próbálja felmérni a terepet, Adrian Wojnarowski (ESPN) pedig azt jelentette, hogy a Heatre kell igazán odafigyelni Westbrook esetében. MacMahon hozta azt a hírt is, hogy a Rockets Tyson Chandlert szeretné cserecenternek - ő jóban van Chris Paullal a New Orleans-i idők miatt. KC Johnson (Chicago Tribune) úgy tudja, hogy a Chicago Bulls szeretné visszaszerezni Justin Holiday-t egy sign-and-trade cserében Kris Dunnért - a chicagói együttes januárban passzolta el Holiday-t, de úgy tűnik, már meg is gondolta magát.

Természetesen a Paul George - Kawhi Leonard vonalon is voltak további hírek. Masai Ujiri Leonardnak és Danny Greennek is megköszönte a részvételt, Nick Nurse szerint nem lehet hibáztni Kawhi-t, hogy haza akart menni, George pedig az egész Oklahoma City Thundernek és külön Russell Westbrooknak az együtt töltött időt.

Bruce Arthur (Toronto Star) forrásai szerint Leonard arra kérte a Raptorst, hogy cseréljen vagy George-ért, vagy Bradley Bealért. Ezt követően azonban még további kérésekkel állt elő Leonard "brancsa", és a Toronto elkezdett kételkedni, hogy tényleg akar-e maradni a döntő MVP-je vagy sem - az utolsó két-három napban már nem is hittek ebben. Arthur úgy tudja, hogy Westbrook soha nem volt a tárgyalások része, de az OKC Pascal Siakamot, Fred VanVleetet és négy védetlen első köröst kért George-ért, ezt nem adta meg Ujiri.

A végére pedig jöjjenek a rövidhírek. A Golden State Warriors Julian Washburn two-way szerződését is megkapta a Memphistől az Andre Iguodala-féle cserében, miközben 2 millió dollárt és egy első körös picket küldött a Grizzlieshez. A Warriors visszavonultatja Iguodala 9-es mezszámát. Kevin Durant 7-es mezben fog játszani a Brooklyn Netsnél. Ekpe Udoh 1 évre Kínába igazolt, a Beijing Ducks játékosa lesz. A New Orleans Pelicans kitette keretéből Dairis Bertanst, a Washington Wizards Jonathon Simmonst, a Bulls pedig Walt Lemon Jr.-t és Shaquille Harrisont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus