Hírmorzsák 2019-07-15 (11:00)

Anthony Davis úgy érzi, a Lakers bárki ellen eséllyel veszi fel a küzdelmet - nem lesz ott a világbajnokságon. Lonzo Ball már várta a cserét, tudta, hogy eljön ez a pillanat. Giannis Antetokounmpo szerint teljes potenciálja 60%-át hozta ki eddig magából. Kosta Koufos iránt a Pistons, a Kings, a Raptors és a Bucks is érdeklődik. David Nwaba Brooklynban, Tyler Lydon a Kingsnél. Újabb segédedzőt igazolt a Lakers.

A Los Angeles Lakers új sztárja, Anthony Davis a bemutatásán elmondta, hogy bármelyik csapat ellen eséllyel áll ki a Lakers - úgy érzi, hogy egy négy nyert meccsig tartó párharcban bárki ellen győztesen jönnének ki. Elmondása szerint rendszeresen beszélt Rob Pelinka GM-mel és LeBron Jamesszel arról, hogy hogyan lenne a legjobb elkölteni a klub maradék sapka alatti helyét, miután lemondott 4 millió dolláros trade kickeréről. Hozzátette, hogy ő erőcsatár, négyes poszton szeret játszani, de ha azt kéri tőle edzője, hogy center legyen, akkor azt fog játszani. Szintén Davishez tartozik, hogy Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései szerint kihagyja az idei világbajnokságot.

A Lakerstől a New Orleans Pelicanshez kerülő Lonzo Ball a PUBG Mobile Team Up Superstar Showdown eseményen elmondta, hogy izgatott volt, mikor először megtudta, hogy új csapathoz kerül. Tudta, hogy valami történni fog, mert Davis nagyon szeretett volna az aranysárga-lilákhoz kerülni, és ha egy ilyen szintű játékost meg lehet szerezni, azért mindent meg kell tenni. Várta már azt a pillanatot, és nagyon örült annak, hogy két olyan játékossal is együtt játszhat a továbbiakban, akikkel jóban van: Brandon Ingrammel és Josh Harttal. Ha ugyanez újoncként történik meg vele, akkor szomorú lett volna, hiszen Los Angelesből való, ott van az egész családja. Így azonban, hogy két éve már az NBA-ben van, és tudja, hogyan működik a liga, úgy érzi, hogy ha egészséges, és játszani tud, az már egy áldás, bárhol is teheti ezt meg.

Ugyanezen az eseményen ott volt az MVP-nek választott Giannis Antetokounmpo is, aki azt kérte a jelenlévőktől, hogy másnaptól kezdve ne hívják MVP-nek, csak akkor, ha újra megnyeri a díjat. A görög arról is beszélt, hogy sok mindenben javulhat még - önmagába kell néznie, mert a játék rengeteg szegmensén dolgozhat még. Sokan mondják neki, hogy ő az MVP, a liga egyik legjobb játékosa, aki rendkívül domináns, de ettől még van miben előrelépnie. Úgy érzi, hogy a potenciálja 60%-át tudta magából kihozni eddig, úgyhogy fejlődni szeretne. Ha ugyanilyen helyzetbe kerül megint, hogy főcsoportdöntőt játszhat, jobban akar reagálni bizonyos helyzetekre, jobban akar játszani, és szeretné jobban megvalósítani az elképzelt taktikát.

Térjünk át a szerződtetésekre, de ugorjunk vissza az aranysárga-lilákhoz: Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) jelentette, hogy a Lakers leigazolta Phil Handy-t. A tréner korábban dolgozott már együtt LeBron Jamesszel a Cleveland Cavaliersnél, az előző szezonban pedig a Toronto Raptorsnál volt a szakmai stáb tagja - zsinórban öt döntőben szerepelt együtteseivel, két bajnoki címe van. Szintén a Lakers, de már játékos: az idei draft 29. helyén kiválasztott Talen Horton-Tucker is megállapodott az együttessel. A Sacramento Kings 2 éves szerződést kötött Tyler Lydonnal. A Brooklyn Nets szintén 2 évre kötötte le David Nwabát. Garrison Mathews two-way kontraktust kapott a Washington Wizardstól.

Az előbb említett Chris Haynes úgy tudja, hogy Kosta Koufos iránt a Detroit Pistons, a Kings, a Raptors és a Milwaukee Bucks is érdeklődik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus