Hírmorzsák 2019-07-25 (10:00)

Steve Kerr szerint az Anthony Davis-féle csere előtti események komoly problémát jelent(h)e(t)nek a ligának. Pau Gasol aláírt a Blazershez. Kawhi Leonard közel volt a Lakershez és a Raptorshoz is, Paul George megszerzése döntött. Leonardöt nem érdekli, ha nem kapnak akkora médiafigyelmet, mint a Lakers. Doc Rivers szerint esélyük van a végső győzelemre - ez az, aminek a fontosságát nem tudta megértetni a Lob City-féle brigáddal. Nem lesznek Players Only közvetítések a TNT-n. A Knicks a világ ötödik legértékesebb franchise-a.

Kezdjük a szerződtetésekkel. Pau Gasol 1 éves kontraktust írt alá a Portland TrailBlazersszel. A Philadelphia Sixers 2 éves megállapodást kötött a Furkan Korkmazzal - az első év teljesen garantált. JaKarr Sampson 1 évre a veterán minimumért az Indiana Pacersnél folytatja. A New Orleans Pelicans two-way papírokat adott Zylan Cheathamnek és Josh Gray-nek. A Cleveland Cavaliers pedig részlegesen garantált szerződést írt alá JP Macurával.

Mint arról nemrég mi is beszámoltunk, a Los Angeles Clippers bemutatta Kawhi Leonardöt és Paul George-ot. Leonard elmondta, hogy nagyon közel volt ahhoz, hogy maradjon a Toronto Raptorshoz, vagy aláírjon a Los Angeles Lakershez, nagyon nehezen döntött, de amikor a Clippers megszerezte George-ot, sokkal egyszerűbbé vált a kép. Leonard azt is hozzátette, hogy most először fordul elő karrierje során, hogy egy olyan elit játékossal játszhat, aki hasonló korban van, mint ő.

Arról is beszélt a sztár, hogy az elmúlt évek alapján a Clippers a jobbik Los Angeles-i csapat. A média jobban odafigyel az aranysárga-lilákra, és ha bajnoki címet nyernek, akkor sem biztos, hogy ez változni fog. Ő azonban olyan dolgokat szeret csinálni, ami őt és a csapattársait boldoggá teszi. Ha bajnoki címet nyernek, de egyáltalán nem lesznek előtérben a sajtóban, neki az is tökéletesen megfelel.

A csapat vezetőedzője, Doc Rivers annyit mondott, hogy ez egy újabb lehetőség a végső győzelemre, és ilyen nincs túl sokszor - amikor adódik egy ilyen sansz, azt ki kell használni. Ez az, amit nem tudott megértetni a Lob City brigáddal. Miután legyőzték a Golden State-et a 2013/14-es idény rájátszásába, a Warriors eldöntötte, hogy eljött az ő idejük, míg a Clippers csak meg akart próbálni nyerni, de ez nem elég. Azt is hozzátette Rivers, hogy teljesen új a gárda, ezért úgy érzi magát, mintha egyetemi edző lenne, aki megkapja az új középiskolás játékosait.

A Golden State vezetőedzője, Steve Kerr az Anthony Davis-féle csere előtti eseményekről beszélt a Warriors Podcastben. Kerr azt mondta, hogy sokszor szolgáltat témát az eset, amikor egy teljesen egészséges, még többéves szerződéssel rendelkező játékos fogja magát, és kijelenti, hogy menni akar. A tréner úgy érzi, ez egy komoly probléma, amivel a ligának foglalkoznia kell, és a játékosoknak nagyon óvatosan kell ezzel bánniuk. Ha az a közös megegyezés, hogy jobb, ha külön utakon folytatják, az más tészta, de abban reménykedik Kerr, hogy ez a Davis-féle dolog egy egyszeri eset volt, és nem fog trendet teremteni.

A TNT bejelentette, hogy a most következő idényben nem lesznek "Players Only" közvetítéseik - többek között Kevin McHale, Chris Webber és Isiah Thomas vettek ebben részt. Az ilyen jellegű kommentálások sok kritikát kaptak a nem túl megszokott stílusuk és amiatt, hogy nem volt mellettük egy tipikus play-by-play kommentátor.

A végére pedig a New York Knicks maradt, amely a Forbes felmérése szerint az ötödik legértékesebb sportklub a világon, a legértékesebb NBA franchise - 4 milliárd dollárt ér a franchise, 11%-ot nőtt az értéke tavalyhoz képest. A Lakers és a Warriors is befért a Top10-be - a Top50-es listát, amelyben összesen 9 NBA csapat található, ezen a linken találjátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus