Hírmorzsák 2019-08-16 (13:30)

Daryl Morey szerint statisztikával alátámasztott tény, hogy James Harden jobb scorer most, mint amilyen Michael Jordan volt - vagy bárki más a liga történetében. Az NBA történelem bajnoki címet ígér a Westbrook-Harden párossal. DeMarcus Cousins ACL-szakadást szenvedett. PJ Tucker szerint fontos lenne megemlíteni, hogy milyen körülmények között kapott ki az amerikai válogatott a Select Teamtől. Terry Rozier előbb a Knicks, majd a Suns felé hajlott, mikor bejelentkezett nála Michael Jordan. Stan Van Gundy az ESPN-től a TNT-hez igazolt.

A tegnap nap híréről már beszámoltunk: a Los Angeles Lakers centere, DeMarcus Cousins bal térdében elszakadt az ACL térdszalag. Az esetet, illetve a Cousins újabb súlyos sérülésére érkező reakciókat ezen a linken láthattátok már a mai nap folyamán.

Arról is volt szó tegnap reggel, hogy a Team USA első kerete nagyon kikapott egy minimeccsen a válogatott munkáját segítő együttestől. PJ Tucker azt nyilatkozta, hogy a körülményeket senki nem említi, csak az eredmény került fel a netre, pedig egy kétórás, kimerítő edzés után volt az első csapat, és mindössze két negyedet játszottak, nem egy teljes mecset. Tucker annyit mondott még Marc Steinnek (New York Times), hogy másnap szó sem esett erről a "mérkőzésről".

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey a Selfmade podcastben beszélt többek között a James Harden - Russell Westbrook duóról is. A szakvezető szerint a liga történetében mindössze négyszer fordult elő, hogy az elmúlt három idény MVP-i közül ketten is egy csapatban szerepeljenek, márpedig amikor ez megtörtént, az a csapat mindig bajnoki címet szerzett. Morey szerint tényekkel alátámasztható, hogy James Harden jobb scorer, mint Michael Jordan volt. A GM úgy gondolja, hogy az a lényeg, hogy ki mennyi pontot generál, ha odaadod neki a labdát - így kell nézni a támadójátékot, márpedig ebben Harden utcahosszal előz meg mindenkit az NBA történetében.

Voltak aláírások. Patrick Patterson hivatalosan is a Los Angeles Clippersnél folytatja 1 évre 2.3 millió dollárért. Jerryd Bayless, Guerschon Yabusele és Shabazz Muhammad pedig Kínában szerepelnek majd a most következő idényben - előbbi a Sichuannál, Yabusele a Nanjing Tongxi-nál, utóbbi pedig a Shenzhennél fog kosarazni.

A Brooklyn Netsnél minden nap más összegek röpködnek, most például arról szólnak a hírek, hogy Joe Tsai összesen 3.5 milliárd dollárt költ a klubra - igaz, ezért a pénzért a franchise mellett a Barclays Centert is megveszi.

A Charlotte Hornets új játékmestere, Terry Rozier Jonathan Abramsszel (Bleacher Report) beszélgetett, és elmondása szerint egy nappal a szabadügynökpiac nyitása előtt még úgy gondolta, hogy a New York Knickshez fog igazolni. Ezt követően jobb ajánlatot kapott a Phoenix Sunstól, amit el is akart fogadni, de ekkor hívta Michael Jordan, a Hornets tulajdonosa, hogy az ő csapata is érdeklődik iránta. Úgy érzi, butaság lett volna visszautasítani ezt a megkeresést, mert a csapat hisz benne. Bizonyítani akarja tehetségét, a Charlotte pedig lehetőséget ad erre, ráadásul hajlandóak voltak rendesen megfizetni.

A végére pedig Stan van Gundy maradt, aki lelép az ESPN-től, és a TNT csatorna szakkommentátora lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus