Hírmorzsák 2019-08-24 (14:15)

A Memphis 2.6 milliót spórolt Dwight Howard kivásárlásán, a center nem garantált szerződést írt alá a Lakersszel. Jason Kidd kulcsszerepet játszott Howard leigazolásában, aki készen áll arra, hogy hasznos role player legyen. A Kings és az NBA nem talált elég indokot arra, hogy a Luke Walton elleni vádak mellé álljon. Új játékos Atlantában.

Amint arról tegnap este szó volt, Dwight Howard visszatért a Los Angeles Lakershez. Azóta az is kiderült, hogy Howard 2.6 millió dolláros, nem garantált kontraktust írt alá az aranysárga-lilákkal, ennyit spórolt az eredeti, 5.6 milliós fizetéséből a Memphis Grizzlies. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Howard mellett Joakim Noah is jó benyomást tett a privát edzéseken, mindkettejük leigazolását fontolóra vette a Lakers.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint Howard Jason Kidd-del beszélt először a csapattól - 2008-ban egy csapatban voltak az olimpián, azóta is jó viszonyt ápolnak. A center azt mondta a Lakers segédedzőjének, hogy tanult az elmúlt évekből, és úgy érzi, hatékony role player lehet. A hírek szerint Kidd meg volt győzödve Howard fejlődéséről, ezután jöhetett LeBron James, Anthony Davis, Rob Pelinka GM és Frank Vogel vezetőedző meggyőzése. A center szerdán és csütörtökön is ott volt a gárda edzőközpontjában, és egészségesnek tűnt a próbajáték során. Howard aztán beszélt a játékosokkal és a klub elöljáróival is, akiknek elmesélte, hogy egy éve érte el az abszolút mélypontot, új nézőpontból figyeli azóta a világot.

Az Atlanta Hawks nem garantált szerződést adott Marcus Derricksonnak.

A végére pedig Luke Walton szexuális zaklatás ügye maradt. A liga és a Sacramento Kings befejezte a vizsgálatot, és úgy találta, hogy nincs elég alap arra, hogy a Walton elleni vádakat igaznak találják. Mint ismert, Kelli Tennant áprilisban azzal vádolta meg Waltont, hogy még 2014-ben Walton az akarata ellenére az ágyhoz szorította, és elkezdte csókolgatni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus