Hírmorzsák 2019-09-10 (10:45)

Lonzo Ball szerint Jrue Holiday a liga egyik legalulértékeltebb játékosa. A Grizzlies nem akarja kivásárolni Andre Iguodalát, várják az edzőtáborban. LeBron James megmondta a Lakersnek, hogy Anthony Davisnek kell az első számú embernek lennie. A Lakers 1.75 milliós DPE kivételért folyamodott a ligához. Megvannak a vb negyeddöntős párosításai. Jayson Tatum újra edz, de játéka kérdéses a franciák ellen. A görög szövetségi kapitány kifakadt a bíráskodásra, szerinte nem tisztelték eléggé Giannis Antetokounmpót. Új játékos Portlandben, új segédedzők Torontóban. A liga betiltotta a ninja-fejpántokat.

Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a Memphis Grizzlies megtagadta Andre Iguodalától a kivásárlást, a klub azt szeretné, ha a játékos jelentkezne a csapat edzőtáborában. Mint ismert, Iguodala idén nyáron, csere útján került Memphisbe a Golden State Warriorstól, de bajnokesélyesnél szeretne játszani, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó idénye az NBA-ben. A Grizzlies a megszerzése óta próbálja elcserélni, egyelőre kevés sikerrel - ellenértéket akarnak érte, ezért nem akarják szimplán szabadlistára tenni.

Szintén Charania hozta a hírt, hogy a Los Angeles Lakers benyújtotta igényét a ligánál egy 1.75 millió dolláros DPE-re, amit DeMarcus Cousins hosszabb távú kidőlése miatt kaphatnak meg. Mint ismert, a center ACL-szakadást szenvedett, valószínűleg a teljes idényt kihagyja, így az aranysárga-lilák jó eséllyel meg is kapják ezt a kivételt.

Az is a Lakershez tartozik, hogy Chris Haynes (Yahoo Sports) információi szerint LeBron James közölte az együttes menedzsmentjével és szakmai stábjával is, hogy Anthony Davisnek kell az első számú embernek lennie támadásban. Davis azt mondta, hogy világ életében ez volt a szerepe, főleg a Pelicansnél, de nagy megtiszteltetés, hogy James átadta neki ezt a feladatot. Tudja, hogy mivel jár ez, rengeteg munkával, de úgy érzi, képes lesz ellátni a rá bízott dolgokat, és könnyebb dolga is van, mert nagyszerű csapat veszi körül. A New Orleans és Los Angeles közti különbségről elmondta, hogy teljesen más a két város és a két klub, más a piac, a média és a környezet is. Ettől függetlenül a pályán csak a kosárlabda van - készen áll a kihívásra, a lehetőségre, és alig várja már, hogy elkezdődjön az idény.

A New Orleans Pelicans irányítója, Lonzo Ball a LightHearted podcast vendége volt, ahol elmondta, hogy fiatal, szórakoztató csapatuk van, de megvannak a tapasztalabb játékosaik is. Ball szerint Jrue Holiday a liga egyik legalulértékeltebb játékosa, alig várja már, hogy együtt játszhasson vele a pálya mindkét oldalán.

Amint arról olvashattatok már nálunk, kialakult a világbajnokság negyeddöntőinek párosítása. Az egyik ágon a Team USA Franciaországgal találkozik, ma pedig Argentína Szerbiával csap össze. A másik ágon Spanyolország ellenfele Lengyelország lesz, míg Ausztráliának Csehországgal kell összecsapnia. Argentína és az Egyesült Államok egyébként kiharcolták az olimpiai részvételt is, hiszen ők az utolsó állva maradt amerikai csapatok - még két hely kiadó a jövő évi ötkarikás játékokra az idei vb-n, a két legjobb európai együttes szerez még kvótát.

Ugyanide kapcsolható, hogy Jayson Tatum újra elkezdett edzeni - mint ismert, a törökök elleni mérkőzés utolsó játékánál kiment a bal bokája. A játékos elmondása szerint pályára akar lépni a franciák elleni negyeddöntőben, de nincs még meg, hogy pontosan mikor térhet vissza.

A görögök megverték ugyan a cseheket, de kiestek, szövetségi kapitányuk, Thanasis Skourtopoulos pedig nem volt elégedett a játékvezetéssel - mint ismert, egy eléggé véleményes támadóhibával szórták ki Giannis Antetokounmpót öt és fél perccel a meccs vége előtt. Skourtopoulos szerint Giannis segíteni jött a csapatot, minden nap rengeteget dolgozott, és nemcsak a pályán, de nem kapta meg azt a tiszteletet, amit szeretett volna. A tréner elmondta, hogy konkrétan Giannis 3. és 5. faultjára gondol, a két támadóhibára - ilyen szabálytalanságokat nem lehet ilyen játékosokra fújni. Arról is beszélt a tréner, hogy Nick Calathes 37 percet játszott, végig a kezében volt a labda, végig támadta a gyűrűt, kétszer lökték meg minden ziccerénél, és összesen egy faultot fújtak rajta - Giannisnál ugyanez. A görög szövetség egyébként levelet küldött a FIBA-nak, hogy ennek a meccsnek a három játékvezetőjét is küldjék haza, ahogy a litván-francia meccs sípmestereinél tették.

A Portland TrailBlazers leszerződtette Moses Brownt - a UCLA-ről került ki, nem draftolták, és egy mérkőzésen szerepelt a nyári ligában, a Houston Rockets színeiben. A Toronto Raptors kihirdette a szakmai stábját, Nick Nurse-nek két új segédedzője van: Jon Goodwillie és Brittni Donaldson.

A végére pedig a liga maradt, amely bejelentette, hogy betiltja a fejpántok ninja-stílusú viselését - tavaly többek között Jrue Holiday, Jimmy Butler és Jarrett Allen is viseltek ilyet, ez mostantól tilos.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus