Hírmorzsák 2019-09-10 (19:00)

Kevin Durant anno azt tervezte, hogy visszatér az OKC-hez - most már semmilyen kapcsolata nincs a várossal, és nem is akarja, hogy legyen. KD beszélt arról is, hogy néha utálja az NBA-t, és hogy egyre inkább azt érezte, más, mint a többi Warriors játékos. Enes Kanter szerint sokan a tulajdonos miatt nem igazolnak a Knickshez. Derrick Rose úgy érzi, Phil Jacksonnak nem kellett volna erőltetnie a Triangle-t New Yorkban - 2017 januárjában abba akarta hagyni a kosárlabdázást. Öten próbajátékon ma a Golden State-nél. Luis Scola egy éve megmondta edzőjének, hogy Argentína vb-elődöntős lesz. Sasha Djordjevic szerint nem segített, hogy óriási mentális nyomás volt a játékosain. Michael Jordan 1 millió dollárt adományozott.

A Brooklyn Nets új sztárja, Kevin Durant JR Moehringernek (Wall Street Journal) adott hosszabb interjút, amelyben több témát is érintett. Durant saját bevallása szerint néha utálja az NBA-t, a ligával járó cirkuszt és azt, hogy a játékosok néha hagyják, hogy azzal járó hírnév befolyásolja a gondolkodásukat. Van olyan, hogy nem igazán szeret a vezetők és az ő politikai játszmához hasonló ténykedéseik közelében lenni. Arról is szó esett, hogy ahogy haladt előre az idő, úgy egyre inkább azt érezte, hogy más, mint a Golden State Warriors többi játékosa - ez nem egy rossz dolog, de neki más körülményei voltak, ő máshogy nőtte ki magát. Emellett a média is mindig úgy írt róluk, hogy "KD és a Warriors" - úgy tűnt számára, hogy senki nem tudja elfogadni őt.

Durant megemlítette, hogy Kyrie Irving a legjobb barátja az NBA-ben, és azt is, hogy fontolgatta, hogy visszatér az Oklahoma City Thunderhez - igaz, ez még azelőtt volt, hogy visszatért volna vendégként az OKC arénájába. Durant úgy érezte, hogy annyira mérgező volt az egész hangulat körülötte, amikor újra a Thunder otthonában játszott, annyira rosszul fogadták még a csapat alkalmazottai is, hogy teljesen ki volt akadva - nem értette, miért mérgesek rá azért, mert az egyik csapatból átigazolt a másikba. Soha nem lesz már kapcsolata ezután a várossal, pedig eleinte azt tervezte, hogy visszatér, a közösség és a klub része lesz megint - már nem bízik senkiben az OKC-nél. Úgy érzi, hogy teljesen átverték, semmi nem volt igaz abból, amit korábban felé mutatott a Thunder - mióta távozott, senkivel nem beszélt.

Anthony Slater (The Athletic) jelentette, hogy a Warriors már DeMarcus Cousins távozása előtt is inkább Willie Cauley-Steint favorizálta, aki fiatalabb, és jobban illik az új kerethez. Slater azt is hozzátette, hogy nem is nagyon volt választási lehetősége a San Francisco-i alakulatnak, tekintve hogy a D'Angelo Russell sign-and-trade-del hard capet csináltak maguknak, így Cousinsnak nem tudták odaadni még a maximális emelést sem, amivel 6.4 milliót kereshetett volna.

JD Shaw (Hoops Rumors) értesülései szerint Malcolm Delaney, Jared Cunningham, Arron Afflalo, DeVaughn Akoon-Purcell és Jodie Meeks ma a Golden State Warriorsnál vannak privát edzésen. Szintén Shaw hozta a hírt, hogy a Toronto Raptors Isaiah Taylort fogja megnézni a héten.

Misko Raznatovic játékosügynök jelentette, hogy Juan Toscano-Anderson nem garantált szerződést kapott a Golden State-től. A tunéziai válogatott centere, Salah Mejri egy hónapra a kínai Liaoning együtteséhez szerződött - addig lesz az együttesnél az előző négy évet a Dallas Mavericksnél töltő center, amíg Brandon Bass fel nem épül. Gina Mizell (The Athletic) információi szerint a Phoenix Suns Haywood Highsmithnek ad nem garantált kontraktust.

A Boston Celtics új magasembere, Enes Kanter Howard Beck (Bleacher Report) The Full 48 című podcastjében volt csapatáról, a New York Knicksről beszélt. Kanter úgy kezdte, hogy ő nem akar senkit sem vádolni semmivel vagy okolni semmiért, nagyszerű időszakot töltött a Knicksnél, de a játékosok az öltözőben vagy más csapatoknál mindig azt mondják: "A város fantasztikus, az MSG lenyűgöző, minden nagyon jó, de a tulajdonos...". Mindig ott van, hogy "de a tulajdonos". Ő nem nagyon ment bele ebbe soha, de a játékosok látják, hogy a menedzsment vagy a tulajok hogyan bánnak a kosarasokkal. Mindig elmondja mindenkinek, hogy a Knicks fantasztikus, a Garden a kosárlabdázás Mekkája, és ha valaki New Yorkban sikeres, az a világ ura. Ettől függetlenül sokan tartanak a Knickstől - egyszerűen nem akarnak ilyen környezetben játszani, mint amit az ottani tulaj teremt.

A korábban szintén New Yorkban játszó Derrick Rose-nak új könyve van, az I'll Show You, amiből most Marc Berman (New York Post) hozott nyilvánosságra szemelvényeket. Rose azt mondta, hogy miután a Knickshez cserélték, nagyon hamar rájött, hogy nem olyan lesz a szezon, mint arra korábban számított. Ott volt Carmelo Anthony, akiről tudjuk, hogy játszik, nem lehet ezen változtatni, erre kellett rájönnie. Ettől függetlenül Melo nagyszerű fickó, soha nem volt negatív hatással senkire, nagyszerű csapattárs. Az akkori elnökről, Phil Jacksonról már más volt a vélemény: Rose nem értette, hogy miért erőltette még mindig a Triangle-t. Szerinte nincs gond a Triangle rendszerrel, csak abszolút nem illett ahhoz az állományhoz, ami adott volt számukra - se neki, se Anthonynak nem feküdt. 2017 januárjában volt egy mérkőzés, amin egyszerűen nem jelent meg - hazament beszélni a családjával. Rose azt írta a könyvben, hogy úgy döntött, befejezi a pályafutását, mert egyáltalán nem élvezte már a játékot, gyakorlatilag csak az egész NBA-nek csak az üzlet része volt jelen nála akkoriban.

Szerbia búcsúzott a világbajnokság negyeddöntőjében, miután Argentína kiejtette Nikola Jokicékat. A szerbek szövetségi kapitánya, Sasha Djordjevic azt nyilatkozta a találkozó után, hogy nehéz feldolgozniuk a vereséget, de egyetért játékosával, Nemanja Bjelicával, aki őt megelőzően arról beszélt, mekkora volt a mentális nyomás a csapaton. Hatalmas volt az eufória Szerbiában, mindenki őket tartotta a legnagyobb esélyesnek, és arról beszéltek, hogy nyerni fognak, ami egyáltalán nem segített. Látta, micsoda teher volt a játékosain - sokszor hisszük azt, hogy valaki már tapasztalt, kiforrott kosaras, de ilyenkor látszik meg, mi mindent kell feldolgozniuk fejben. Djordjevic szerint az irányító poszt volt a kulcs, rengeteg eladott labdájuk volt ellenfelük kitűnő védekezése miatt. Nem tetszettek neki játékosai döntései és reakciói - olyan hibákat követtek el, amiket egy ilyen meccsen nem lett volna szabad.

Az argentin szövetségi kapitány, Sergio Hernandez arról beszélt a mérkőzést követően, hogy egy éve Luis Scola egy edzés vagy egy felkészülési mérkőzés után odament hozzá, és azt mondta neki, hogy szerinte bejuthatnak a vb-elődöntőbe. Visszakérdezett, hogy biztos-e ebben, amire annyit mondott a legenda, hogy igen - Hernandez szerint ez pontosan megmutatja, milyen ember Scola.

A végére pedig a Charlotte Hornets tulajdonosa, Michael Jordan maradt, aki 1 millió dollárt adományozott a Dorian Hurrikán után az érintett területek, illetve az ott élők megsegítésére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus