Hírmorzsák 2019-09-11 (19:30)

Gregg Popovich szerint mindegy, kik hiányoztak, azok számítanak, akik ott voltak a vb-n - büszke csapatára, és szerinte ez volt a legjobb francia csapat, amelyet valaha látott. Rudy Gobert szerint a franciák aranyéremért mentek Kínába - ha nem nyerik meg, nem számít, hogy legyőzték a Team USA-t. Négy új játékos a Knicksnél. Anthony Davis az Év Védője akar lenni - szerinte a védekezés döntheti el, hogy bajnoki címért mennek-e. Goran Dragic Jimmy Butlert dicsérte. Franciaország és Spanyolország kint van az olimpián.

A Los Angeles Lakers új magasembere, Anthony Davis Chris Haynesszel (Yahoo Sports) beszélgetett, ebből az interjúból korábban olvashattatok már részleteket. Davis azt is elmondta többek között, hogy az Év Védője akar lenni - ha képes lesz erre, az nagy segítség lesz a csapatnak is. A támadójátékkal nem lesz probléma, de védekezésben mindenkit szeretne összekapni saját magát és LeBron Jamest is beleértve, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból hátul. Ha így lesz, akkor minden meccsen jó esélyük lesz a győzelemre. Davis azt szeretné, ha ő és James is bekerülne valamelyik All-Defensive csapatba. Bár nem reális, de ha 100 pont alatt tartják az ellenfeleket, amit célul kell kitűzniük, akkor lesz sanszuk a bajnoki címre.

Davis arról is beszélt, hogy fizikailag leépítheti, ha végig centert játszik, ezért fontos JaVale McGee, illetve a DeMarcus Cousins sérülése után megérkező Dwight Howard jelenléte - ez terhet vesz le a válláról, és lehetősége lesz végigjátszani a 82 meccses alapszakaszt úgy, hogy jó állapotban érkezzen meg a rájátszásra. Hozzátette, hogy természetesen amennyiben olyan szerkezetben játszanak majd, amelyben ő az ötös, azt is vállalja - bármit megtesz a győzelemért.

A Miami Heat irányítója, Goran Dragic Anthony Chiangnak (Miami Herald) azt nyilatkozta, hogy Jimmy Butlerben hatalmas a versenyszellem, ez a pályán egyértelműen látszik. Személyesen nem ismeri, de játszott már ellene: borzasztóan kemény védő, aki nagyon vokális, példaként szolgál a többiek számára. A szlovén úgy érzi, Butler nagy erősítés a Heatnek, vezér lehet - a pálya mindkét oldalán, támadásban és védekezésben is magas szintű produkcióra képes.

A világbajnokság mai napján az Egyesült Államok vereséget szenvedett, így csak az 5-8. helyekért folytathatja - nagy tornán 58 meccse nem kapott ki a Team USA, most a franciák megállították az amerikaiakat. Kialakult egyébként az elődöntő párosítása, miután az ausztrálok felülmúlták Csehországot: francia-argentin és spanyol-ausztrál elődöntőket rendeznek. Az is eldőlt ezzel, hogy Franciaország és Spanyolország vívta ki Európából az olimpiai indulás jogát - a további négy kiadó hely sorsa majd jövő júniusban, az olimpiai selejtező tornán dől el.

A franciák centere, Rudy Gobert azt mondta, hogy azért mentek Kínába, hogy aranyérmet nyerjenek. Tudták, hogy nem lesz egyszerű, sokan le is írták őket, de nyertek. Azt is hozzátette, hogy ez a győzelem semmit nem fog számítani, ha a végső sikert nem sikerül megszerezniük.

Az amerikaiak szövetségi kapitánya, Gregg Popovich azt nyilatkozta, hogy Franciaország legyőzte őket, teljesen mindegy, ki volt a csapatban. Nagyon büszke arra a 12 játékosra, akik vállalták, hogy végigdolgozzák a nyarat, pedig soha korábban nem játszottak még együtt. Mindent kiadtak magukból, ezért megérdemlik az elismerést, ahogy a franciák is a győzelem miatt. Nem arról van szó, hogy Amerikánál nem voltak egyesek, nincs ilyen, hogy "a többiek". Akik ott voltak a keretben, nagyszerű munkát végeztek, büszke rájuk. Collet edző és csapata fantasztikusan dolgozott. Popovich szerint ez a legjobb francia csapat, amit valaha látott, mert a pálya mindkét oldalán nagyszerű teljesítményt nyújtottak.

A New York Knicks edzőtáborszerződést adott Amir Hintonnak, Kenny Wootennek, V.J. Kingnek és Lamar Petersnek.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus