Hírmorzsák 2019-09-13 (10:30)

A Rockets tulajdonosa szerint 3-4 éve van a jelenlegi garnitúrának, most kell sikeresnek lenniük. Mitch Kupchak Kemba Walker elengedésének hátteréről, illetve a klub további terveiről beszélt. Joakim Noah próbajátékon a Clippersnél. Rudy Gobert szerint pályafutása és a francia kosárlabdázás egyik legnagyobb sikere volt az USA legyőzése. Jerry Colangelo emlékszik, ki mondta vissza a vb-t azok közül, akikkel számoltak - a csapatok és az ügynökök együttműködésére is szükségük lesz a jövőben. Gregg Popovich Sasha Djordjevic-csel poénkodott még a Szerbia elleni meccs előtt. Igazolások az egész ligából.

Arról tegnap este beszámoltunk már, hogy Joe Johnson a Detroit Pistonshoz szerződött - az autóvárosiak Michael Beasleyt tették ki keretükből ennek érdekében. A Portland TrailBlazers nem garantált szerződéseket adott Troy Caupainnek és London Perrantesnek. A Chicago Bulls ugyanilyen megállapodást köt Justin Simonnal, de ő az előszezon után megy a G-Ligás csapathoz. A San Antonio Spurs Jeff Ledbetterrel írt alá, szintén nem garantált papírt. Az Oklahoma City Thunder Myke Henryvel szerződött. Arról korábban volt már szó, hogy a Phoenix Suns Haywood Highsmithszel fog aláírni, ez most megtörtént. Volt két európai szerződés is, ami megér egy említést. A több csapatnál is próbajátékon járó Malcolm Delaney 1+1 évre az FC Barcelonához igazolt. Ben Moore pedig a török Galatasaraynál folytatja pályafutását.

Joakim Noah édesapja, Yannick Noah hozta a hírt, hogy fia a Los Angeles Clippersnél van próbajátékon.

A Houston Rockets tulajdonosa, Tilman Fertitta Chris Haynesnek (Yahoo Sports) adott interjút, amelyben elmondta, csapatának 3-4 éve van - ha ezen belül nem lesz bajnok a Rockets, akkor a következő 10 évben valószínűleg nem nyer aranygyűrűt, úgyhogy most kell kihasználniuk a lehetőséget. James Harden, Russell Westbrook, Eric Gordon és Clint Capela is hosszútávú szerződéssel rendelkeznek, a két sztár 30 éves, PJ Tucker pedig 34, úgyhogy most kell eredményt elérniük. Fertitta szerint sokat számíthat, hogy Harden és Westbrook együtt nőttek fel, világ életükben ismerték egymást - az ilyen kapcsolatokban mondhat az ember keményebb dolgokat is, akkor sem sértődik meg a másik, úgyhogy arra számít, hogy jó lesz a csapaton belüli hangulat. Azt is hozzátette a tulaj, hogy úgy érzi, Mike D'Antoni még hosszú ideig a Houston edzője marad.

A Charlotte Hornets GM-je, Mitch Kupchak Rick Bonnell-lel (Charlotte Observer) beszélgetett Kemba Walker elengedéséről. Kupchak azt mondta, hogy nagyszerű éveik voltak Walkerrel, de nem jutottak be a PO-ba, mitől lett volna más a következő idény?Meg kellett vizsgálnia a helyzetet, és össze kellett raknia egy tervet, amivel a jövőben sikeresek lehetnek, méghozzá hosszútávon. Azt is elmondta a szakvezető, hogy minden Kembára érkező ajánlat a draftpickek köré építkezett, de mindenki csak lottery védett első köröst akart adni. A tizenhelyeken húzott fiatalokból vagy lesz valami, vagy nem, és 3-4 év, mire kiderül ez - ezért akarták megtartani Walkert, de csak a megfelelő áron.

Kupchak azt is bevallotta, hogy egyelőre nem kell a szabadügynökpiacra koncentrálniuk, mert nem fognak nagy halat igazolni. Olyan kultúrát kell teremteniük, hogy az első vonalas játékosok a Hornetshez akarjanak menni, és egyelőre még nem tartanak itt, ezért nincs is értelme a sapka alatti helyet erre tartogatniuk. Mint ismert, nyáron Terry Rozier 3 évre 60 millió dollárt kapott a csapattól, Nic Batum és Bismack Biyombo is rengeteget keresnek, de James Borrego vezetőedző elmondta, nem az alapján fogja igazgatni az együttest, hogy ki mennyit keres, milyen szerződése van, vagy éppen hol draftolták. Az a feladata, hogy a lehető legtöbbet kihozzon mindenkiből, akár elkelt a drafton, akár nem.

Mint ismert, az amerikai válogatott a franciák elleni vereséggel esett el az elődöntő lehetőségét. A franciák centere, Rudy Gobert azt nyilatkozta a meccs után, hogy semmit nem ér ez a siker, ha a végén nem nyernek aranyat, de ettől még pályafutása és a francia kosárlabdázás történeténel egyik legnagyobb sikere volt az a mérkőzés. Most Argentína a következő ellenfél, és tudják, hogy nagyon nehéz dolguk lesz. 20-21 évesen nézte a mérkőzéseket, és már akkor is úgy gondolta, hogy rövid időn belül eljön majd az idő, hogy Franciaország képes lesz legyőzni az amerikaiakat. A meccs előtt is erre gondolt, illetve arra, hogy talán soha nem lesz még egy ilyen lehetőségük. Elmondta ezt a többieknek is, és tudták, mekkora sansz ez ennek a generációnak.

A Team USA menedzsere, Jerry Colangelo azt mondta, hogy hagyják, hadd nyugodjanak meg a kedélyek - ő persze mindig előre gondolkodik, hogy mi történhet, és most gyorsan fognak történni a dolgok, mert az olimpiára hamar össze kell állniuk. A jövőben szükségük lesz a csapatok és az ügynökök együttműködésére, aztán pedig mindenkivel el kell beszélgetniük személyesen is a játékosok közül, hogy megtudják, kikre számíthatnak Tokióban. Colangelo hozzátette, hogy semmit nem tudott tenni azzal kapcsolatban, hogy ki vállalta a játékot, de arra azért emlékszik, hogy ki ígérte meg a részvételt, aztán mondta vissza a szereplést. Mindenki azzal játszik, amit "osztanak neki". Ők annyit tudtak tenni, hogy sok játékos elkötelezte magát a válogatotthoz - arra senki, ők sem számítottak, hogy ennyien kihátrálnak.

A végére pedig az amerikaiak szövetségi kapitánya, Gregg Popovich maradt, aki beszélt Sasha Djordjevic-csel, a szerbek trénerével a két csapat mérkőzése előtt is. Djordjevic a tegnapi találkozó után elmondta, hogy Popovich annyit mondott neki: "kibaszott lúzerek vagyunk".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus