Hírmorzsák 2019-09-18 (11:00)

Zach LaVine PO-ba akar jutni idén - szerinte a játékszervezői képességét alulértékelik. Steve Clifford szerint az Orlandónak gyorsulnia kell támadásban. A Pelicans DPE-ért folyamodott a ligához Darius Miller sérülése miatt. Iman Shumpert nem lesz a Rockets játékosa, de nagy nevek a Houston Las Vegas-i minicampjén. Michael Beasley Kína felé tart. Új játékos a Jazznél. Patty Mills kínos pillanata a vb All-Star ötösének kihirdetésénél. Steph Curry és Draymond Green is menne az olimpiára. Jerry Colangelo szerint Kyle Kuzma és Jayson Tatum sérülései miatt nem nyertek aranyat a vb-n. RJ Barrett Kristaps Porzingist zsákolná át legszívesebben. Darko Milicic visszatért. Jason Terry a Mavs G-Ligás csapatának segéd GM-je lett.

Andrew Lopez (ESPN) forrásai szerint a New Orleans Pelicans két új fiatalja, Brandon Ingram és Lonzo Ball önkéntes edzéseken vettek részt a klubnál a nyár folyamán. Mint ismert, mindkét játékos komolyabb sérülésekből próbál visszatérni - Ingramnek mélyvénás trombózisa volt, a szezon utolsó 5 hetét hagyta ki, míg Ball 35 meccsről hiányzott bokasérülés miatt. Szintén a Pelshez kapcsolódik, hogy Darius Miller augusztusi Achilles-szakadása miatt egy 3.625 millió dolláros DPE-ért folyamodnak a ligához.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy hiába tárgyalt több hónapig egymással Iman Shumpert és a Houston Rockets, a játékos végül visszautasította Daryl Morey-ék ajánlatát. A Houstonnak lesz egy nem hivatalos minicampje Las Vegasban, amin több, egyelőre csapat nélkül álló, veterán szabadügynök is tiszteletét teszi, köztük Terrence Jones, Nick Young, Luc Mbah a Moute, Corey Brewer, Raymond Felton és Thabo Sefolosha.

Hasonló témakör: a Utah Jazz leigazolta Mike Scottot, de nem a Philadelphia Sixers magasemberét, hanem az irányítót, aki az előző idényt a lengyel első osztályban töltötte. A Joe Johnson miatt a Detroit Pistonsnál létszám felettivé váló Michael Beasley iránt a kínai Shanxi érdeklődik.

A Chicago Bulls egyik vezére, Zach LaVine Gerald Bourguet-vel (FanSided) beszélgetett, akinek elmondta, hogy jól van, egészséges, és alig várja már, hogy elkezdődjön az idény. Mind a 82 meccsen játszani szeretne, sőt, többön is, nem akarja befejezni a szezont áprilisban. Öt éve van a ligában, voltak már nagy meccsei, de a PO-ban még nem járt, ezt próbálja most orvosolni. LaVine szerint a játékszervező képessége az, ami a leginkább alábecsült - azt mindenki tudja, hogy képes sok pontot szerezni, de másoknak is meg tudja csinálni a helyzeteket. Az eladott labdáit kell lejjebb szorítania, néha túl sok kockázatot vállal, de úgy érzi, hogy az agresszív játék sokszor segít a csapaton - ezért van az, hogy a legtöbb gólpasszt kiosztók mindig sok eladott labdával dolgoznak.

Az Orlando Magic trénere, Steve Clifford John Dentonnak (nba.com) adott interjút. Clifford elmondta, hogy amennyire jók voltak az előző idényben védekezésben, annyit kell fejlődniük idén támadásban. Hátul jó munkát végeztek, kiválóan védték a gyűrű közeli területet, nem szabálytalankodtak fölöslegesen, nem kaptak sok pontot gyors indításból, és jól pattanóztak. Ezt kell folytatniuk most is, de a védekezésük nem sok könnyű pontot eredményezett számukra támadásban, hiába bírták rá az ellenfeleket arra, hogy olyan dobásokat vállaljanak, amilyeneket ők (a Magic) szerettek volna. Sokat beszélgettek arról, hogy gyorsulniuk kell elöl, és többször kell támadniuk a festéket, mert akkor tudnak igazán eredményesek lenni, ez volt a helyzet tavaly is.

Marc Stein (New York Times) hozta a hírt, hogy forrásai szerint a Golden State Warriors két sztárja, Steph Curry és Draymond Green szeretnének részt venni a jövő évi olimpián. Stein azt is leírta, hogy Donovan Mitchell azon kevesek közé tartozik, akik eséllyel pályáznak egy posztra a tokiói ötkarikás játékokon induló Team USA 12 fős utazó keretében azon közül, akik az idei vb-n is ott voltak.

Az amerikai válogatott GM-je, Jerry Colangelo Chris Mannixnak (Sports Illustrated) elárulta, hogy szerinte Jayson Tatum és Kyle Kuzma sérülései a csapat aranyérmébe kerültek. Ha azok nem lettek volna, nyernek, de az már túl sok volt, hogy elbírják. Colangelo azt is elmondta, hogy nem azokban csalódott, akik megmondták, hogy nem mennek el az idei vb-re, hanem azokban, akik azt mondták, hogy mennek, aztán mégsem így lett. A veterán vezető hozzátette, hogy egyénileg fogják megvizsgálni az összes ilyen esetet, és hogy a lehető legerősebb keretre lesz szükségük Tokióban.

Még a világbajnoksághoz tartozik, hogy Patty Mills számára eléggé kínos volt az All-Star ötös kihirdetése, amelyben végül nem kapott helyet. Mills azt írta twitteren, hogy nem is a tény volt problémás, hanem az, hogy a bronzmeccs után azt mondta neki az ausztrál szövetség, hogy bekerült a torna legjobb csapatába - aztán mégsem így történt.

A New York Knicks 1/3-asát, RJ Barrettet kérdezte a Bleacher Report, hogy ki az, akit legszívesebben átzsákolna. Barrett azt mondta, hogy tudja a válaszát, mégsem őt fogja mondani, "legyen Porzingis"

Hét évnyi kosárlabdázás nélküli időszak után Darko Milicic visszatért, a szerb negyedosztályú Novi Sad együttesénél játszik majd az egykori 1/2-es a most következő idényben.

A végére pedig Jason Terry maradt, aki Malcolm Farmer segéd GM-je lett a Dallas Mavericks G-Ligás csapatánál, a Texas Legendsnél. Mint ismert, az egykori hátvéd 2011-ben bajnok lett a texasi együttessel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus