Hírmorzsák 2019-09-21 (09:30)

Magic Johnson nem tudja, hol lehet boldog Kevin Durant, ha a Golden State-nél sem volt az - Durant azonnal ráugrott a témára, majd törölt. Elfogadták az új szabályokat a capmegkerülés és a tampering ellenőrzésére, a kezdőötösök bejelentésére - a lépéshiba egy fokkal pontosabban lesz definiálva a szabályzatban. A Rockets tulajdonosa meglepődött, mikor csapata elküldte Carmelo Anthonyt. Tyus Jonesnak tetszik, hogy mindenki tudja a Grizzliesnél, mi a cél. JJ Redick szerint Jimmy Butler a liga egyik legjobb two-way játékosa és támadója. Lawrence Frank szerint ami most gyengeségnek tűnik a Clippernsél, simán lehet, hogy nem lesz az. Frank Vogel nem számít zökkenőmentes szezonkezdetre a Lakersnél. Új játékos a Heatnél. Landry Fields a Spurs G-Ligás csapatának GM-je lett.

A Los Angeles Lakers legendája és egykori elnöke, Magic Johnson az ESPN First Take adásában Kevin Durantről beszélt, akiről azt mondta, hogy reményei szerint megtalálja a boldogságot, de ha ez nem sikerült a Golden State-nél, akkor hol fog? Magic szerint Durant minden idők egyik legjobb scorere, de nem tudja, hol lehetne boldog, ha a Warriorsnál sem volt az. Durant twitteren annyit írt, hogy "Pocsék meglátás. Csak egy odahányt lószar.", de később törölte az üzenetet.

Board of Governors ülés volt ma hajnalban, ahol minden felmerülő témát megszavaztak: a capmegkerülés és a tampering ellenes szabályok betartásának szigorítását és azt is, hogy fél órával a meccsek előtt le kell adnia a csapatoknak a kezdőötösöket. Egyelőre pontos részleteket nem tudni arról, hogy mit tehet meg az NBA és mit nem annak érdekében, hogy viszgálhassa, történt-e tampering bizonyos esetekben, de valószínűleg később erről is lesz hír.

Az is újdonság, hogy a szabálykönyvnek lesz egy új része, ami a lépéshibákat fogja definiálni. Nagy változás nem lesz, csak leírják, hogy pontosan mi is az a "gather", amikor a játékos "birtokba veszi" a labdát, és hogy onnantól kezdve hányat léphet. A liga így próbálja meg egyértelműsíteni, hogy mi lépéshiba és mi nem az - az írott szabálykönyv és az NBA-ben alkalmazott módszer közötti különbséget akarják nullára redukálni.

Voltak változások a San Antonio Spurs szakmai stábjában. Mitch Johnsonból segédedző lett például, a korábbi játékosok közül pedig Darius Songaila a játékosok fejlesztésével foglakozik majd a jövőben, míg Landry Fields a G-Ligás Austin Spurs GM-je lett. Johnson az elmúlt három évben az Austin segédedzője volt, akikkel 2018-ban bajnoki címet nyert. Songaila második éve ez a csapatnál, az elsőben minőségbiztosítással foglalkozott a videós részlegnél.

A Miami Heat leszerződtette Daryl Macont - az előző idényt a Dallas Mavericksnél töltötte two-way szerződéssel.

A Houston Rockets tulajdonosa, Tilman Fertitta Ian Begley-vel (SNY.tv) beszélgetett Carmelo Anthonyról. Fertitta szerint különös volt Melo elküldése, mert bár sosem találkoztak személyesen, mindig azt hallotta, hogy Anthony milyen úriember, és hogy bármilyen szerepben hajlandó játszani, amit a csapat szán neki. Őt is, mint a Rockets szurkolóját, meglepte a vezetőség döntése. A tulaj szerint van még helye Melónak a ligában - 150 kezdője van a 30 csapatnak, Anthony pedig még mindig a legjobb 150 játékos közé tartozik.

Az idén nyáron csapatot váltó, már a Memphis Grizzliesnél kosarazó Tyus Jones David Cobbnak (Memphis Commercial Appeal) elmondta, hogy az tetszett neki, hogy mindenki tudja a Grizzliesnél, mi a cél: fejlődniük kell, emellett pedig minél több mérkőzést megnyerni. Mindenkinek fontosak a társai, segítenek is egymásnak, és ettől lesz egy csapat igazán jó. Elég furcsa még neki is, hogy 23 éves, de így is az idősebbek közé tartozik a keretben. Sok fiatal, NBA szinten még kevés tapasztalattal rendelkező játékosuk van, de ez van, ha az ember 19 évesen kerül a ligába.

A New Orleans Pelicans új dobóhátvédje, JJ Redick Zach Lowe (ESPN) podcastjében elmondta, hogy imádja Jimmy Butlert, és nagyon szívesen játszana vele újra - mint ismert, tavaly a Philadelphia Sixersnél együtt kosaraztak. Nem tudja, meddig játszik még, de ha lehetőség adódik rá, örömmel játszana megint egy csapatban vele. Redick szerint Butler a liga egyik legjobb two-way játékosa és az egyik legjobb támadója is. Azokat a híreket, miszerint Jimmy rossz ember lenne, nem veszi be, ezek egyszerűen hamis pletykák.

A végére a két Los Angeles-i együttes maradt. Egyrészt a Clipperstől Lawrence Frank, aki azt mondta Mirjam Swansonnak (Orange County Register), hogy sokat fognak tanulni a szezon első 2-3 hónapjából, hogy hol kell esetleg erősíteni a kereten. Ettől függetlenül simán lehet, hogy ami most gyengeségnek tűnik, az nem lesz az, mert Doc Rivers vezetőedző pont ebben jó: nyerő helyzetbe hozza a játékosait, az erősségeikre játszik. Lehet, hogy most úgy néz ki, hogy valahol gyengébbek, lépniük kell, végül pedig kiderül, hogy egyáltalán nem fog kelleni.

A Lakers vezetőedzője, Frank Vogel Mike Trudell-lel (Lakers.com) beszélgetett, akinek elmondta, felelőtlenség lenne azt gondolni, hogy azonnal össze fognak állni, és rögtön összeszokottan tudják majd kezdeni az idényt. Lesznek gyengébb estéik, mikor pocsékul fognak játszani - a játékosoknak meg kell ismerniük egymást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus