Hírmorzsák 2019-10-06 (18:15)

Danny Ainge szerint Gordon Hayward visszatért. Damian Lillard és CJ McCollum nem engedhetik meg maguknak, hogy pihenjenek a szezon közben. Doc Rivers szerint meg kell szokni az edzői challenge rendszert. Steve Clifford Markelle Fultzot dicsérte, Fultz és DJ Augustin egymás mellett is fognak majd játszani. 10.000-en voltak kíváncsiak a Pelicans nyílt meccsére. Egyre feszültebb a hangulat Kína és a Rockets között, Yao Ming és az NBA kínai partnere is szankciókat vezetett be a houstoni klub ellen.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge azt mondta a riportereknek a tegnapi nap során, hogy Gordon Hayward visszatért. A szakvezető szerint mindent tud a swingman, komplett, sokoldalú kosaras, és szükségük is van arra, hogy ezt hozza.

A Portland TrailBlazers sztárjai, Damian Lillard és CJ McCollum Joe Freemannak (The Oregonian) elmondták, hogy nem tervezik, hogy pihentetés céljából kiülnek meccseket az alapszakaszban - nem egy nagy szupercsapat tagjai, az idei, rendkívül izgalmas nyugati PO-versenyben nem engedhetik ezt meg maguknak. Lillard bevallotta, hogy fáradt volt, miután az előző idényben bejutottak a nyugati döntőbe, McCollum pedig bevezette a kawhiozni igét - szerinte azzal a pihentetéssel most ki lehet esni nyugaton a Top8-ból.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers az edzői challenge-ekről beszélt - meccsenként egy ítéletet vissza lehet nézetni, hogy tényleg úgy volt-e, ahogy. Rivers szerint hozzá kell szokniuk még ehhez, ki kell tapasztalniuk, hogy mikor és mire használják fel. Úgy érzi, ő leginkább az első félidőben fogja kikérni ezt a lehetőséget, ha valamelyik sztárjánál úgy gondolja, nem volt jogos egy személyi hiba, de ez még kialakul majd.

Az Orlando Magic vezetőedzője, Steve Clifford azt nyilatkozta, hogy Markelle Fultz és DJ Augustin fognak egymás mellett is játszani. A tréner szerint két kiváló, nagyon képzett, igazi irányító mentalitású játékosról van szó, akik nagyszerűen játszák az elzárás-leválást. Clifford szerint az Fultzban az igazán jó, hogy amit gyakoroltatnak vele, azt utána azonnal beülteti az 5-5 elleni játékban. A pálya mindkét oldalán odateszi magát, és rendkívüli játékintelligenciája van - ez részben abból adódik, amilyen mentalitással a játékhoz áll.

A New Orleans Pelicans nyílt edzését és a csapaton belüli meccset 10.000-en tekintették meg a helyszínen. 18 játékos lépett pályára, Derrick Favors egy combhajlító-húzódás miatt nem. Alvin Gentry vezetőedző elégedett volt a látottakkal, főleg azért, mert nem All-Star mérkőzés jelleget öltött a dolog, jóval komolyabb versengés folyt a pályán.

A végére pedig a Houston Rockets és Kína problémája maradt. Arról tegnap délelőtt beszámoltunk már, hogy Daryl Morey GM Hongkongot bátorító tweetje miatt feszültség alakult ki klubon belül is, de Kína sem tétlenkedett sokat: a kínai liga (CBA) minden kapcsolatot megszakított az együttessel, a szövetség elnöke, a Rockets korábbi kiválósága, Yao Ming bejelentette, hogy nem reklámozzák a továbbiakban a csapatot semmilyen szinten, az NBA hivatalos kínai közvetítője, a Tencent pedig felajánlotta a csak Rockets meccsekre előfizetők számára, hogy váltsanak csapatot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus