Hírmorzsák 2019-10-26 (19:15)

Zach LaVine szerint Coby White semmitől sem tart, akarja a felelősséget. Alvin Gentry szerint szűkíteni kell a Pelicans rotációját. David Fizdale úgy érzi, a Knicks játékosainak el kell kezdeniük bízni egymásban. De'Aaron Fox csípője és bokája is megsérült. A Celtics úgy gondolja, a Celtics következő bajnokcsapatának egyik alapja lehet Jaylen Brown, ezért kapta a hosszabbítást. LaMelo Ball és RJ Hampton ausztrál bajnokiját közel 2 millióan nézték facebookon.

A Chicago Bulls megszerezte első győzelmét az új bajnokságban, Zach LaVine pedig az újonc Coby White-ot dicsérte az összecsapást követően. Az egyébként szintén nagyszerűen játszó LaVine azt mondta az összesen 25 pontig, ebből a második félidőben 21-ig jutó White-ról, hogy bízik fiatal társában, mert nem ismer félelmet - semmitől nem tart, kiélvezi a pillanatot. Látszik a szemeiben, hogy akarja a felelősséget, ezt pedig nagyon tiszteli benne - ilyen emberekkel szeretnek a játékosok csatába indulni.

A New Orleans Pelicans egyelőre 0-2-vel áll, a gárdát irányító Alvin Gentry pedig elmondta, hogy nehéz döntéseket kell hozniuk, mert nem tudnak 12 embert folyamatosan rotációban tartani. Valahol meg kell húzniuk a vonalat, így lesznek olyanok, akik jó játékosok, de nem fognak minden mérkőzésen lehetőséget kapni. Gentry szerint az is rendkívül fontos lesz, hogy a játékosok mennyire éretten fogják kezelni azt, ha nincsenek a pályán a szoros összecsapások végjátékában. Több olyan játékos is lesz, aki azt fogja érezni, hogy neki kellett volna lehetőséget kapnia, de nem mindig ugyanaz az ötös fogja lezárni a meccseket.

Gondjai vannak David Fizdale-nek is a New York Knicks irányító posztjával - Elfrid Payton kezdett ma hajnalban, a Brooklyn Nets ellen, de a negyedik negyedben egyáltalán nem került pályára, RJ Barrett volt az egyes a végjátékban. Fizdale szerint az volt a problémája, hogy egyáltalán nem járatták a labdát - összesen 5-6 gólpasszuk volt az első két negyedben, végül 17-tel zártak. A fordulás után jobban megoldották ezt a dolgot, de túl kell lépnie azon mindenkinek, hogy majd ő egyedül megoldja, el kell kezdeniük bízni egymásban.

A Sacramento Kingsnél újabb sérült van, ezúttal De'Aaron Fox csípője meghúzódott a Portland TrailBlazers elleni zakó negyedik negyedében - Rodney Hood flagrant faultjánál Fox bokája is kificamodott saját bevallása szerint. Maga az érintett annyit mondott, hogy rosszul érkezett le a talajra, de nincs nagyobb gond, kezelést kap majd. A játékmester a mérkőzés után úgy érezte, hogy vállalni tudja a játékot ma éjszaka, a Utah Jazz ellen, de biztosat majd csak ma lehet kijelenteni.

A Charlotte Hornets lehívta Miles Bridges és Malik Monk 2020/21-re szóló csapatopcióit.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge a Toucher and Rich műsorban Jaylen Brownról beszélt - mint ismert, Brown a szezon kezdete előtt kapott egy 4 éves, maximum 115 millió dolláros hosszabbítást. Ainge azt mondta, hogy úgy érzik, Brown a Celtics következő bajnokcsapatának egyik alapja lehet - 23 éves, rendkívül fiatal, erős, atletikus kosaras. Ainge szerint szép jövő előtt áll Brown, aki nagyszerű ember is, kitűnő csapattárs, és sokoldalú, okos játékos, így bármilyen szerepkörben használható. A szakvezető azt is bevallotta, hogy azt fizette ki, amivé válhat Brown - a jövő érdekli, de erről szól a liga. Rengeteg kritikát kapott akkor is, amikor Rajon Rondóval, Marcus Smarttal vagy Avery Bradley-vel hosszabbított, de utóbbi kettőből például egészen jó szerződés lett így utólag megnézve. Örül annak, hogy sikerült idő előtt megegyezniük Brownnal, mert a swingman így csak a játékra kell koncentrálnia.

A végére pedig LaMelo Ball és RJ Hampton ausztrál bajnokija maradt. A két játékost a következő draft 5 legjobbja közé várják, és egymás elleni, péntek hajnali meccsüket 1.9 millióan látták a facebookon - ez volt az NBL történetének legnézettebb összecsapása.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus