Hírmorzsák 2019-10-27 (11:30)

Anthony Davis hajlandó centert játszani, ha ezzel növeli a Lakers esélyeit. Doc Rivers nem hitt a győzelemben, ezért küldte vissza későn a pályára Kawhi Leonardöt. Russell Westbrook már a második a tripla-dupla listán. Westbrook a trash talk miatt vitázott James Hardennel a Bucks ellen. Pat Riley nagyon mérges James Johnsonra és a játékideje miatt síró Dion Waitersre. Kevon Looney-nak idegspecialistához kell mennie. Sérültlista: Joel Embiid, Jrue Holiday, Ricky Rubio, 

Sérülésekkel kezdjük a ma déli morzsát, volt belőlük bőven. A Golden State Warriors centere, Kevon Looney idegproblémákkal küszködik, legalább a következő két találkozót kihagyja - Draymond Greennek is ugyanilyen baja van, de Looney-nak nem a könyökében. A klub úgy gondolja, hogy ennek a problémának köze van ahhoz a combhajlító sérüléshez, ami miatt Looney kihagyta az edzőtábort. Steve Kerr elmondása szerint évek óta küszködik ezzel a gonddal a magasember - eddig együtt tudott játszani a fájdalommal, most nem, pedig a combhajlítója már egészséges. Looney egyébként idegspecialistához is elmegy, hogy kivizsgálják, hol van a hiba, és mit lehet tenni ellene.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid bokasérülése miatt nem lépett pályára ma hajnalban, a Detroit Pistons ellen - emellett volt egy fogászati beavatkozása is, mután véletlenül belenézett Jaylen Brown könyökébe. A New Orleans Pelicans hátvédje, Jrue Holiday a bal térdével küszködik, nem is játszott a Houston Rockets ellen, állapota day-to-day - a Dallas Mavericks ellen sérült meg. A Phoenix Suns irányítójának, Ricky Rubiónak ugyanilyen gondja van, ő is kihagyta csapata ma hajnali összecsapását a Los Angeles Clippers ellen. A Washington Wizardsnál viszont felépült szalagszakadása után Isaiah Thomas, pályára is lépett a San Antonio Spurs ellen, és nem is játszott rosszul.

A Suns Rubio (és Deandre Ayton) távolléte ellenére is legyőzte a Los Angeles Clipperst, amelynél Kawhi Leonard nem nagyon játszott a végjátékban - 115-103-ra vezetett 4:15-tel a vége előtt az arizonai alakulat, de a döntő MVP-je csak másfél perccel a lefújást megelőzően került a parkettára. Doc Rivers vezetőedző azt mondta, hogy úgy érezte, hogy nem fognak nyerni - pályán tarthatta volna Kawhit, de ha 35 percet játszik, az sok lett volna. Úgy döntött, hogy nem játszatja ennyit - nem akarta pályán tartani játékosát akkor, amikor csapatként nem játszottak jól.

A Rockets sztárja, Russell Westbrook fellépett a tripla-dupla örökranglista második helyére, miután megelőzte Magic Johnsont: a Pelicans ellen 28 pontot, 10 pattanót és 13 gólpasszt jegyzett, ezzel pályafutása 139. -szállította. Az első helyen Oscar Robertson áll 181 ilyen teljesítménnyel. Maga az érintett annyit mondott, hogy nagy eredmény ez számára, hiszen úgy nőtt fel, hogy nem is gondolt arra, hogy egy nap az NBA-ben fog játszani, most viszont már biztosan ott lesz a neve a történelemkönyvekben.

Mint ismert, Westbrook és James Harden egy kicsit összekaptak még az első mérkőzésen, a Milwaukee Bucks ellen, de utána kiderült, mi volt az ok: a Bucks játékosai odaszólogattak Hardennek, aki azon kapta fel a vizet, hogy Westbrook felvette a kesztyűt, és ő is nyomta a sódert. Westbrook elmondta az esetről, hogy már a meccs után is megmondta a médiának, ne nagyon akarjanak semmi komolyat belelátni az esetbe. Nincs olyan dolog a világon, ami éket verhetne közéjük, olyan régóta ismerik egymást.

Arról többször is volt már szó a csapatváltása óta, hogy a Los Angeles Lakers magasembere, Anthony Davis nem akar centert játszani. Davis a Utah Jazz elleni siker után elmondta, hogy ha a csapat sikeressége ezt kívánja meg, nem bánja, ha ötösként használják, márpedig a Jazz ellen volt értelme ennek. LeBron James annyit mondott még, hogy Davisszel centerben jóval több helye volt a hátvédeknek a betörésre.

Barry Jackson (Miami Herald) jelentette, hogy a Miami Heat elnöke, Pat Riley láthatóan haragszik Dion Waitersre és James Johnsonra is - egyikük sem játszik a gárda kétmeccses idegenbeli túráján. Johnson úgy érkezett meg az edzőtáborba, hogy nem hozta a minimális fizikai elvárásokat, el is tanácsolták a csapattól, amíg ezen nem változtatott, míg Waiters a játékideje miatt panaszkodott, mielőtt Riley egymeccses eltiltást rótt volna ki rá.

A végére pedig a Portland TrailBlazers maradt, amely a G-Ligába, a Texas Legendshez irányította Moses Brownt és Jaylen Hoardot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus