Hírmorzsák 2019-11-16 (08:00)

Aaron Gordon iránt több csapat is érdeklődik. Jonathan Isaac bokája megsérült a mezbemutatáson. Elhunyt Andrew Wiggins nagymamája. Aron Baynes bőven évi 10 millió fölött kereshet, ha így folytatja a szezont. Avery Bradley legalább 1-2 hetet kihagy. LeBron James Luke Waltonról, Carmelo Anthony visszatéréséről és az esetleges visszavonulásáról is beszélt. Melo kedden mutatkozhat be a Blazersben. Bill Russell 44 év után átvette a Hall of Fame gyűrűjét. Kristaps Porzingis arról beszélt, hogy kifütyülte őt a Madison Square Garden közönsége. James Wiseman draftpozícióját nem befolyásolja túlságosan az, ha kihagyja az évet, de be akarja perelni az NCAA-t és a Memphis egyetemet is.

Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint több együttes is figyeli, hátha eladósorba kerül Aaron Gordon az Orlando Magicnél, ám a floridai együttes egyelőre semmi jelét nem mutatja annak, hogy elpasszolná játékosát. Arról nemrég volt szó, hogy az Orlando DeMar DeRozan iránt érdeklődik, de úgy tűnik, hogy nem Gordonért cserébe. Gordon tavaly nyáron írt alá 4 éves, 76 millió dolláros szerződését, ez ketyeg most.

Az is a Magichez tartozik, hogy Jonathan Isaac a tegnapi mezbemutatáson megsérült, a jobb bokájával vannak gondok, ezért nem játszott ma hajnalban, a Spurs ellen - igaz, csapata nélküle is nyert.

A Minnesota Timberwolvesnál is volt egy nagy hiányzó, Andrew Wiggins - elhunyt a nagymamája, ezért határozatlan időre távozott az együttestől.

Szintén Charania hozta a hírt, hogy az egyik vezetőségi tag szerint Aron Baynes jócskán évi 10 milliós szerződés fölött számíthat, ha így folytatja, ahogyan ezt az idényt elkezdte. Mint ismert, az ausztrál centert a drafton cserélte el a Boston Celticss a Phoenix Sunshoz, és sok bajnokesélyes gárda, köztük a Los Angeles Lakers is abban bízott, hogy ki fogják vásárolni. Ez nem történt meg, Baynes pedig nagyszerűen teljesít ebben az idényben - a nyáron szabadügynök lesz.

Ha már a Lakers: Avery Bradley 1-2 hetet biztosan kihagy, miután hajszálrepedés van a jobb lába egyik csontjában.

Maraddjunk még a csapatnál, LeBron James három dologról is beszélt tegnap este. Az aranysárga-lilák ma hajnalban a Sacramento Kingst fogadták, tehát a klub előző edzője, Luke Walton visszatért a Staples Centerbe. LeBron az egy együtt töltött évükről azt mondta, hogy szerinte Walton nagyszerű munkát végzett azokhoz a körülményekhez képest, melyek adottak voltak számára. Kitért Carmelo Anthonyra, aki szerinte motivált lesz, és egyértelműen az NBA-be tartozik. Megkérdezték tőle azt is, hogy tervezi-e a visszavonulását, mire annyit mondott, hogy nem, nem igazán. Azt is hozzátette, hogy őt és Tom Bradyt ugyanolyan fából faragták - addig fognak játszani, amíg tudnak járni.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Anthony valószínűleg csak jövő kedd éjszaka, a New Orleans Pelicans ellen mutatkozik be a Portland TrailBlazers színeiben. Az oregoni együttes jelenleg 6 meccses idegenbeli túrán van, Melónak pedig még az orvosi vizsgálatokon is át kell esnie, amely ma történhet meg.

A Boston Celtics legendája, Bill Russell tegnap átvette a Hall of Fame gyűrűjét, amit a közösségi médiában meg is osztott. Minden idők egyik legjobb játékosát 1975-ben választották be a Hírességek Csarnokába, de akkor saját, nem részletezett okaira hivatkozva visszautasította a lehetőséget. Azt írta, hogy ő volt az első afro-amerikai, aki helyet kapott a HoF-ban, de úgy gondolta, hogy mások is megérdemelték volna már előtte. Most azért döntött az igen mellett, mert az első afro-amerikai játékost, akit NBA csapat draftolt, Chuck Coopert 2019 szeptemberében beiktatták.

Arról tegnap olvashattatok már, hogy Kristaps Porzingist kifütyülte a New York Knicks közönsége. A lett magasember azt mondta a meccs után, hogy nem tudja, mennyire fair volt ez a szurkolóktól vagy sem, de nem is foglalkozik ezzel. Győzni akartak, ez nem sikerült, ez bosszantja inkább. Luka Doncic azt mondta, hogy nehéz volt ezt átélni Porzingis számára, szerinte nem érdemelte meg ezt a fogadtatást csapattársa, mert sokat adott a Knicksnek. A drafton is kifütyülték, és pályafutása ezen pontján nem szolgált rá erre a reakcióra, de profin kezelte, ezért büszke rá.

A végére pedig a 2020-as draft legjobban várt magasembere, James Wiseman maradt, aki a hírek szerint újra beadja keresetét az NCAA és a Memphis egyetem ellen, amennyiben nem csökkentik büntetését, miszerint az egész évet ki kell hagynia. Mint ismert, Wiseman családja 11.500 dollárnyi pénzt fogadott el Penny Hardaway-től, a Memphis edzőjétől, hogy a városba költözhessen, de Wiseman azt állítja, hogy nem tudott erről semmit. Egy vezető a már említett Shams Charaniának elmondta, hogy 1-2 helyet ugyan jelenthet Wisemannek, ha ki kell hagynia az egész idényt, de lényegesen hátrébb nem fog csúsznia, mindenki tudja, mekkora tehetség.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus