Hírmorzsák 2019-12-02 (11:15)

Danny Green egy nagyobb Lou Williamshez hasonlította Luka Doncicot. Dirk Nowitzki arra számított, hogy Doncicnak nehezebb lesz a második éve. Joel Embiid hozzáállása megváltozott a Raptors elleni 0 pontos meccse után. Kyrie Irving edz, de még kontakt nélkül. Kenny Atkinson még nem döntött, mi lesz Spencer Dinwiddie-vel, ha Irving visszatér. Al-Farouq Aminunak elszakadt a meniscusa. Victor Oladipo már a G-Ligában. LaMarcus Aldridgne-nak combsérülése van. Marcus Smart kapott egy könyököst a hasába.

Kezdjük a sérülésekkel. Az Orlando Magicnél Al-Farouq Aminunak elszakadt a meniscusa, így határozatlan ideig nem léphet pályára - egyelőre még nem eldöntött, hogy lehet-e gyógyítani Aminut műtét nélkül is vagy sem. Az Indiana Pacers a G-Ligába küldte Victor Oladipót és Edmond Sumnert is - egyikük sem fog játszani, az edzés miatt mentek a Fort Wayne Mad Antshez a rehab részeként. A San Antonio Spursnél LaMarcus Aldridge combsérülés miatt nem játszott tegnap este - a csapat abban reménykedik, hogy a magasembernek csak pár mérkőzést kell kihagynia. A Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart Kevin Knoxtól kapott egy könyököst a hasába a New York Knicks elleni összecsapás harmadik negyedében - nem tért vissza a pályára.

A Brooklyn Netsnél Kyrie Irving elkezdett edzeni, de egyelőre kontakt nélkül, úgyhogy a nagyon közeli jövőben még nem várható a visszatérése. Felmerül a kérdés, hogy mi lesz a távollétében nagyot játszó Spencer Dinwiddie-vel? Kenny Atkinson vezetőedző elmondása szerint egyelőre még nem döntött ebben az ügyben, hogy marad-e Dinwiddie a kezdőben Irving visszatérése után is vagy sem. Maga az érintett játékmester elmondta, hogy halad az árral, mert ha nem ezt teszi az ember, hamar kikerül az NBA-ből, nincs választása. Ha elfogadja azt, ami van, akkor megoldást fognak találni, és bizonyos időközönként még nagy meccsei is lesznek, még ha a padról kell beszállnia, akkor is.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid a Toronto Raptors ellen még 0 pontot dobott, az azóta eltelt három találkozón azonban 30.7 pontot és 14.7 pattanót átlagolt 40/44-es büntetőmutatóval. Embiid a tegnapi mérkőzések után elmondta, hogy a bajnok elleni mérkőzést követően megváltozott a hozzáállása, sokkal agresszívebb lett, ennek köszönhető a nagy kontraszt.

A Raptorshoz kapcsolódik, hogy franchise-rekordot döntött a csapat: a Utah Jazz ellen a félidőben 77-37 volt az állás, soha korábban nem vezetett még 40 ponttal a kanadai gárda két negyed után.

A Los Angeles Lakers dobóhátvédje, Danny Green azt nyilatkozta még a tegnap esti, Dallas Mavericks elleni mérkőzés előtt, hogy Luka Doncicot egy nagyobb Lou Williamshez tudná hasonlítani: bal felé megy, majd jön egy stepback vagy fadeaway tempó, és egész egyszerűen nem lehet vele mit kezdeni.

Doncicról beszélt egyébként a Mavs ikonja, Dirk Nowitzki is, aki a helyszínen tekintette meg a Lakers elleni összecsapást. A német legenda elmondta, hogy azt gondolta, Doncic számára nehezebb lesz a második év. Az előző idényben annyira zseniális volt a tripla-dupláival, hogy azt gondolta, hogy keményebben utazni fognak rá az ellenfelek, de a szlovén még jobb lett. Ebből is látszik szerinte, hogy még a szakértők is hibázhatnak, és Doncic továbbra is fantasztikus.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus