Hírmorzsák 2019-12-09 (19:00)

Kevin Love bajnokesélyeshez akar kerülni. A Hawksnál hamarosan megerősítik a keretet. Marvin Williams iránt több csapat is érdeklődik. A Thunder hajlandó hosszú és nagy szerződéseket átvenni. Mike D'Antoni valószínűleg nem marad a Rockets vezetőedzője az idény végét követően, ha a Houston nem nyer bajnoki címet 2020-ban. Kenneth Faried újra szabadügynök. Giannis Antetokounmpo vezeti a PER-listát. Isaiah Thomas még legalább egy hetet kihagy (vádli).

Brian Windhorst (ESPN) saját podcastjében azt mondta, hogy forrásai szerint a Cleveland Cavaliers az egész idény során nyitott volt arra, hogy elcserélje Kevin Love-ot - ez a múlt hét során merült fel először, addig csak azt lehetett hallani, hogy Love milyen hűséges a városhoz, a csapathoz, és mivel szerződése van, nem akar távozni. Windhorst szerint Love mindössze 2 nappal az edzőtábor megkezdése előtt jelentkezett a Cavsnél - élete legjobb időszakát töltötte a pályán kívül, ez pedig üzenet volt a csapat számára, hogy távozna. Shams Charania (The Athletic) hozzátette, hogy az erőcsatár bajnokesélyes gárdához akar kerülni.

Nem csak a Cavsnél várhatóak változások. Az Atlanta Hawks az előző 13 mérkőzéséből 11-et elveszített, a Brooklyn Nets elleni zakó után pedig az egyik magasrangú vezető azt mondta Trae Youngnak, hogy hamarosan némi segítséget hoznak számára - legalábbis az előbb említett Shams Charania információi szerint. Azt is hozzá kell tenni a Hawks gyengélkedéséhez, hogy Kevin Huerter és John Collins, két kulcsember hetek óta az oldalvonal mellöl kénytelen nézni a meccseket - előbbi sérülés, utóbbi eltiltás miatt.

A Charlotte Hornetsnél is lehet némi átalakítás: Charania úgy tudja, hogy több együttes is érdeklődik a lejáró szerződéssel bíró Marvin Williams iránt.

Még mindig Charania: az újságíró értesülései szerint az Oklahoma City Thunder hajlandó átvenni nagy és hosszú szerződéseket - természetesen fiatalt vagy draftjogot várnak ezért cserébe.

Sam Amick és John Hollinger (mindketten The Athletic) információi szerint ha a Houston Rockets nem nyeri meg idén a bajnoki címet, akkor nagyon kicsi az esély arra, hogy Mike D'Antoni marad a gárda vezetőedzője. Mint ismert, a tréner szerződése utolsó évébe lép, és több kör után sem sikerült megegyeznie a két félnek a hosszabbításról. A hírek szerint D'Antoni iránt komoly érdeklődés mutatkozik majd, amennyiben tényleg szabadügynökké válik az idény végén.

Kenneth Fariednek nem kell addig várnia - az erőcsatárral szerződést bontott kínai csapata, a Zheijiang Guangsha, így oda igazolhat, ahova akar.

A PER-mutatóban a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo áll az élen (33.5) Luka Doncicot (31.3) és James Hardent (31.0) megelőzve. A trión kívül csak Anthony Davis van 30 fölött (30.2) - a Top25-öt ezen a linken találjátok!

A végére pedig ezúttal a Washington Wizards irányítója, Isaiah Thomas maradt, aki még legalább egy hetet kihagy vádlhúzódása miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus