Hírmorzsák 2019-12-17 (21:15)

Jrue Holiday vihető a Pelicanstől, JJ Redick (még) nem. A Knicks elpasszolná Julius Randle-t. A Wizards és a Blazers is kaptak egy-egy DPE kivételt. Vincent Poirier legalább hat hetet kihagy (kisujjtörés). Deandre Ayton és De'Aaron Fox ma éjszaka visszatérnek. Meggyorsították az előkészületeket az új, inglewoodi Clippers-aréna esetében. David Stern továbbra is válságos állapotban.

Kezdjük a cserepletykákkal. Marc Stein (New York Times) értesülései szerint a New Orleans Pelicansnél két érinthetetlen játékos van, Zion Williamson és Brandon Ingram, Jrue Holiday tehát cserélhető státuszba került. Bár Stein úgy tudja, hogy a hátvéd ára igen borsos, ez mégis komoly változás a korábbiakhoz képest - nyáron még hallani sem akart arról David Griffin elnök, hogy Holiday távozzon. JJ Redickről is írt Stein: forrásai szerint a vajkezű dobóhátvédet még nem nagyon akarja elcserélni a Pels - kérdés, meddig marad ez így.

Steve Popper (Newsday) jelentette, hogy a New York Knicks nyitott Julius Randle elpasszolására. Az erőcsatárnak 2+1 éves, 63 millió dolláros szerződése van - rajta kívül csak 1+1 éves nagyobb kontraktusai vannak a csapatnak, jó eséllyel ezért próbálnak megszabadulni tőle.

A Portland TrailBlazers megkapta a 2.85 millió dolláros DPE kivételt Rodney Hood Achilles-szakadása miatt. A Washington Wizards CJ Miles kiesése miatt folyamadott ugyanilyen kivételhez, ők egy 4.37 millió dolláros DPE-t kaptak.

A Boston Celtics centere, Vincent Poirier a tegnapi edzésen eltörte a jobb kisujját. A sérülés olyan súlyos, hogy meg is kell műteni a francia játékost, és legalább 6 hetet kihagy.

Wilson Chandler esetében is volt róla szó, másnál se felejtsük el megemlíteni: Deandre Ayton letöltötte 25 meccses eltiltását - ma éjszaka, a Los Angeles Clippers ellen visszatérhet. Szinén visszatérés, de sérülésből: a hírek szerint a Sacramento Kings irányítója, De'Aaron Fox újra bevethető lesz ma este.

Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom meggyorsította a Clippers új, tervezett arénájának építését. Az Inglewoodban építendő csarnok ellen egyrészt a Knickst és az új arénától alig két mérföldre lévő The Forumot is birtokló Madison Square Garden harcol, másrészt több környezetvédő és közösségi csoport is próbálja megakadályozni az építést. A Clippers abban reménykedik, hogy 2021 júliusában elkezdődhetnek a konkrét építési munkálatok.

A végére pedig David Stern maradt, aki továbbra is válságos állapotban van agyvérzését, illetve az azt követő műtétet követően, ezt maga az NBA hozta nyilvánosságra közleményében. Az előző commish egy manhattani étteremben esett össze a múlt héten, és azonnal kórházba kellett vinni, hogy megoperálják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus