Hírmorzsák 2020-01-15 (10:15)

Tyronn Lue úgy érzi, még mindig neki kellene a Cavs vezetőedzőjének lenni. Anthony Davis nem siet a visszatéréssel, mert nélküle is jó a Lakers. Klay Thompson rehabja jól halad, de nem tudja, pályára lép-e idén. John Wall már 3-3-ra edz, de csak akkor játszik újra, ha 100%-os állapotban lesz. Jacob Evanst kórházba szállították. Steve Kerr szerint Luka Doncic játéka egy kicsit Larry Birdre, egy kicsit James Hardenre is hasonlít. Sean Marks DeAndre Jordan leigazolásáról beszélt. Úgy tűnik, a Knicks nem cseréli el Marcus Morrist. Derrick Rose 25.000 dolláros büntetést kapott a ligától. Joel Embiidnek még idén signature cipője lesz. Új játékos a Magicnél. Marquese Chriss visszatért a Golden State-hez. 

Kezdjük sérülésekkel, illetve visszatérőkkel, hozzájuk több hír is köthető. A Los Angeles Lakers magasembere, Anthony Davis azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy már nincsenek fájdalmai - mozgás közben érzi még a sérülését, de egyre közelebb van a visszatérése. Azt is elmondta a magasember, hogy az elmúlt három meccsen (mindet megnyerte a Lakers) úgy tűnt, nincs is szüksége rá a csapatnak, ezért a szokásosnál lassabb rehab is belefér neki. Davis egyelőre sem 5-5-re, sem ütközésekkel együtt nem edz még.

A Washington Wizardsnál John Wall már 3-3-ra edz a fővárosi alakulat játékosok fejlesztésével foglalkozó stábjával, de továbbra is úgy áll, hogy nem játszik ebben az idényben, hacsak fel nem épül 100%-osan. Tommy Sheppard GM Mike Depriscónak (NBC Sports) elmondta, hogy nem reagálják túl azt, hogy Wall 3-3-ra már edz, nem fognak siettetni semmit. Nyilván egyre több emberrel fog készülni Wall, de továbbra sem ragaszkodnak ahhoz, hogy még ebben az idényben visszatérjen a játékmester - ez csak akkor fordulhat elő, ha teljesen egészséges. Sheppard szerint a 3-3-ra gyakorlásban az a jó, hogy Wall is látja, milyen sokat kell még dolgoznia. Rozsdás még az irányító, de jó látni, hogy újra pályán van.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson a Dallas Mavericks elleni mérkőzés közben elmondta, hogy nagyszerűen halad a rehabja, de nem tudja, hogy újra pályára léphet-e még ebben az idényben - szeretne, mert hiányzik neki a játék. Most van a szezon legnehezebb része, és nagyon kevés esetben fordult eddig elő, hogy nem segíthette a csapatot, de próbálja bebiztosítani, hogy még egyszer ne szenvedjen ilyen jellegű sérülést. Türelmes, mert szeretne magas szinten kosarazni a 30-as évei végéig. Steve Kerr azt mondta, hogy Thompsont és Steph Curryt is megkérte, hogy legyenek sokat a csapat körül - az új játékosoknak meg kell ismerniük őket, és ez fordítva is igaz, a fiatalok pedig önbizalmat nyernek abból, hogy Curryék ott vannak velük.

A mérkőzés közben Jacob Evans megsérült - ment egy lepattanóért Dwight Powell-lel, amikor Powell véletlenül lekönyökölte, így a földre került. Kórházba szállították, de egyelőre nem tudni, hogy van-e agyrázkódása.

Az előbb említett Steve Kerr még a Dallas elleni mérkőzés előtt beszélt az ellenfél szupersztárjáról, Luka Doncicról. A tréner úgy érzi, hogy a szlovén más játékos, mint a többiek - elképesztő, ahogy átlátja az egész pályát, ennek köszönhetően pedig egy lépéssel előrébb jár, mint a többiek, emiatt Larry Birdre emlékezteti kicsit a Mavs játékosa. Kerr azt is hozzátette, hogy James Hardent is látja Doncicban a képzettsége, a crossover cselei és a stepback dobásai miatt. Zseniális játékosnak tartja, aki még nagyon fiatal is - jó hosszú ideig a liga egyik arca lesz, nagyon fontos az NBA számára. A Dallas trénere, Rick Carlisle az összecsapás után azt mondta, hogy minden igaz, amit Kerr mondott, ő mégsem hasonlítaná Doncicot senkihez - a saját stílusában játszik, ő Luka Doncic, nem más. Minden hónapban fejlődik, folyamatosan csiszolja a képességeit, és még jobb lesz.

Térjünk át másra. A Brooklyn Nets a nyáron 4 évre 40 millió dollárért szerződtette DeAndre Jordant, mikor a legtöbb szakértő évi 6-8 millió körüli fizetésre várta a centert, ráadásul rövidtávú kontraktussal. Jordan azt is megkapta, hogy csak azért igazolta le őt a Nets, mert Kyrie Irving és Kevin Durant barátja - a két sztár pénzről is lemondott, csak hogy a center ekkora pénzt vihessen haza. Sean Marks GM Malika Andrewsnak (ESPN) elmondta, hogy luxusadós csapat a Nets, de ezt előre borítékolni lehetett, nincs is ezzel semmi gond. Csak egy bizonyos ideig és bizonyos módokon erősíthet egy gárda - Marks szerint jobb, ha ezt egy franchise minél előbb ki is használja, ők pedig hosszútávra, bajnokesélyesnek rendezkedtek be. Azt is elmondta, hogy már azelőtt érdeklődtek Jordan iránt, mielőtt Irving és Durant elkötelezte volna magát, ezért nem fair az a pletyka, hogy a center csak a két sztár miatt került Brooklyba. Maga Jordan annyit mondott, hogy amíg a többi játékos és az edzők tisztelik, addig ő rendben van.

A Cleveland Cavaliers volt vezetőedzője, Tyronn Lue Joe Vardonnak (The Athletic) elmondta, hogy szeretné, ha még mindig a Cavs trénere lenne - úgy érzi, hogy együtt építhettek volna fel egy új kultúrát a csapat körül, mivel ő is fiatal szakember, Koby Altman is fiatal GM, és a keret is tele van fiatalokkal. Lue úgy érzi, hogy több időt kellett volna kapnia a nehezebb, embertpróbálóbb évek alatt, mivel nyert bajnoki címet, plusz többször is járt emellett döntőben. A Los Angeles Clippers jelenlegi segédedzője bevallotta, hogy nagyon nehezen dolgozta fel a történteket - bajnok lett, majd utána kétszer is bejutott a döntőbe, aztán 6 meccsel a szezon kezdete után menesztették. Persze dolgozni kell tovább, de ilyenkor elkezd az ember gondolkodni, hogy mit csinálhatott volna másképp, vagy alakulhatott volna-e máshogy, ha valamit másképp tesz. Lue szerint ilyen nem nagyon fordul elő, sőt, valószínűleg még sosem történt meg, hogy egy edzőt hat meccs után menesszenek, miután az előző három évben egy bajnoki címet és további két döntőt tudott felmutatni.

Marc Berman (New York Post) hozta a hírt, hogy a New York Knicks egyre inkább hajlik Marcus Morris megtartása felé - olyan üzlet például nem érdekli Steve Millséket, amiben kapnak egy kései első köröst, de cserébe nem lejáró szerződéseket kell átvenniük. A New York továbbra is szeretné megőrizni a sapka alatti helyét idén és jövő nyárra is, de a hírek szerint a klub az off-szezonban hosszabbítani akar majd a 15 milliós lejáró szerződéssel bíró Morrisszal.

A Detroit Pistons irányítója, Derrick Rose 25.000 dolláros büntetést kapott a ligától, miután egy tollat dobott a nézőtérre a New Orleans Pelicans elleni találkozó hosszabbításának végén.

Nick DePaula (ESPN) jelentette, hogy a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid és az Under Armour az idény végén adják ki a játékos első signature cipőjét - Embiid lesz a 16. kosaras a jelenlegi ligában, aki ilyen cipővel fog rendelkezni és az egyetlen center. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy ez a cipő nem a magasembereknek készül, hanem minden kosaras számára. A cipő egyébként a rájátszásban debütálhat, várhatóan akkor fogja először használni azt Embiid.

A végére jöjjön néhány rostermozgás. Az Orlando Magic kitette keretéből Josh Magette-t, és 10 napos szerződést adott Gary Clarknak - a magasember 18 mérkőzésen szerepelt idén a Houston Rockets színeiben. A Golden State Warriors two-way kontraktusban egyezett meg Marquese Chriss-szel - nemrég rakták ki a keretből azért, hogy Damion Lee rendes szerződést kaphasson, most visszatér.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus