Hírmorzsák 2020-02-15 (19:00)

Michael Jordan szerint Vince Carter "könyökös" zsákolása volt minden idők legjobb tömése. Jimmy Butler nem zárja ki, hogy egy nap visszatér a Bullshoz. Tristan Thompson szerint nincs ember, aki rosszabbul táplálkozik LeBron Jamesnél. A Clippersnek nem tetszett a Celtics elleni fújás sem. Kemba Walker szerint Jayson Tatum volt a legjobb játékos a pályán a Clippers ellen. Pau Gasol nem vonult még vissza, jövőre is játszana. Zion Williamson és Trae Young is beszélgettek Barack Obamával. Deni Avdija lehet a 2020-as draft legjobb játékosa? James Wisemanre továbbra is Top5-ösként tekintenek a csapatok. Shareef O'Neal átjelentkezett az LSU-ra. Kobe Bryant február 24-ei búcsúztatóját a csarnokon kívül nem lehet majd figyelemmel kísérni.

Nem a nagy hírek napjait éljük, az All-Star szünetben nincs túl sok nagy történés. Azt láthattátok már ma délelőtt, hogy Barack Obama ott volt a Rising Stars meccs előtt a chicagói eseményen, beszélgetett is Luka Donciccsal, de nem ő volt az egyetlen, akivel váltott pár szót az előző amerikai elnök - nagyjából 20 percet beszélt Zion Williamsonnal és Trae Younggal. A New Orleans Pelicans 1/1-ese azt mondta, hogy a draft mellett ez volt élete legkiemelkedőbb pillanata. A Hawks vezére annyit tett hozzá, hogy fantasztikus volt Obamával beszélni, aki lényegében mindent tudott a játékáról és az idei szezonjáról. Rengeteget kérdezett tőle, és Obama végig úgy viselkedett, mint egy teljesen átlagos ember, ez volt a legnagyobb.

Ma éjszaka zsákolóverseny, Michael Jordant pedig megkérdezték, melyik volt szerinte a valaha volt legjobb zsákolás. A Charlotte Hornets tulajdonosa azt válaszolta, hogy számára minden kétséget kizáróan az, amikor Vince Carter könyökkel benne lógott a gyűrűben a 2000-es, oaklandi gálán - ezen a linken az első videóban 7:40-től láthatjátok az említett tömést.

A Miami Heat sztárja, Jimmy Butler a mai médianapon kapott egy kérdést, amire azt felelte, hogy egyáltalán nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy pályafutása későbbi szakaszában visszatérjen a Chicago Bullshoz. Butler azt is hozzátette a mostani chicagói csapattal kapcsolatban, hogy bízik a Bulls vezetőségében, és sok fiatal tehetsége van az együttesnek.

A Cleveland Cavaliers centere, Tristan Thompson volt csapattársáról, LeBron Jamesről mesélt a The Athletic munkatársának. Thompson elmondása szerint nincs és nem is volt soha ember, aki rosszabbul evett volna LeBronnál - 5 pirítóst reggelizik, de leönti mindenféle sziruppal, eperrel és banánnal. Lényegében minden főétkezéshez eszik desszertet - jön az egyhetes diétáival, de igazából nem sok értelme van annak, ahogyan táplálkozik. Thompson hozzátette, hogy egészen egyedi eset James, mert szemetet eszik, de elképesztő, ahogyan a teste lebontja ezeket a dolgokat, és hogy milyen fizikai formában van.

A Los Angeles Clippersnél megint elégedetlenek, ezúttal a Boston Celtics elleni fújással, abból is leginkább az első hosszabbítás végével, ahol Doc Rivers szerint legyalulták Lou Williamst tripladobás közben, ennek ellenére nem kaptak +1-et. Montrezl Harrell szerint is rossz volt az az ítélet - előtte direkt megbeszélték, hogy bárkihez kerül a labda, az gyorsan ráemeli, hiszen a Celticsnek volt még egy csapatfaultja. Williams meg is tette, amit kellett, Gordon Hayward meg lefaultolta - ha ez nem négypontos játék, akkor semmi.

A túloldalon Kemba Walker másra koncentrált: szerinte Jayson Tatum volt a pályán a legjobb játékos - mindig a megfelelő döntést hozta, és minden fontosabb dobást elsüllyesztett. Tatum azt mondta, hogy ha az ember azok ellen kosarazhat, akikre felnéz, vagy akik a legjobbak a ligában, akkor mindig jobban teljesít.

A jelenleg csapat nélkül álló Pau Gasol azt nyilatkozta az ESPN-nek a Rising Stars mérkőzés alatt, hogy egyáltalán nem akar még visszavonulni. Jelenleg a rehabot csinálja, próbálja elérni, hogy meggyógyuljon a lábfeje, és vissza tudjon térni a pályára. Gasol elmondása szerint nemcsak az olimpián akar pályára lépni, de azt sem zárja ki, hogy a 2020/21-es NBA szezonban még láthatjuk.

Térjünk át a draftra, onnan van több hír is. Az ESPN szakértője, Mike Schmitz a Sportscenter tegnapi adásában elmondta, hogy szerinte a Top10-be várt, izraeli Deni Avdija nemhogy Top5 játékos lehet abból a draftosztályban, de jó esélye van rá, hogy az egész 2020-as class legjobb kosarasává váljon.

Sam Vecenie (The Athletic) James Wisemanről beszélt, aki három meccset játszott az egész idényben a Memphis Egyetem színeiben. Az újságíró úgy tudja, hogy a legtöbb vezető továbbra is Top5-nek tartja a magasembert, és a legtöbben a Top3-ba várják. A dolgot bonyolíthatja, hogy az Atlanta Hawks és a Cleveland Cavaliers centereket szereztek a deadline előtt, a Minnesota Timberwolves Karl-Anthony Townsra jó eséllyel nem fogja kiválasztani Wisemant, a Golden State Warriors pedig rengeteget szerepel a hírekben azzal, hogy továbbcserélné az első körös draftjogát, ha megfelelő minőségű játékos érkezik cserébe - azt Joe Lacob is elmondta, hogy a következő két évben maximalizálni akarják az esélyeiket.

Shaquille O'Neal fia, Shareef O'Neal a UCLA-ről átjelentkezett édesapja Alma Materébe, az LSU-n folytatja egyetemi karrierjét - idén alig több mint 10 perc alatt 2.2 pontot és 2.9 pattanót átlagolt a Bruinsnál.

A végére pedig Kobe Bryant búcsúztatója maradt, amelyre előre regisztrálnia kell annak, aki jegyet szeretne venni, ezt a Los Angeles Lakers jelentette be. A legmagasabb kategóriájú jegyek 224 dollárba kerülnek egyébként a február 24-ei megemlékezésre, lesznek jegyek, melyeket kettesével lehet 224 dollárért megvenni, és 24.02 dollárért is árulnak majd belépőket - a bevétel a Mamba és Mambacita Alapítványnak megy majd. A klub megkérte azokat, akik nem tudnak jegyet venni, hogy ne menjenek a csarnokhoz, mert nem fognak tudni bejutni, az eseményt pedig nem közvetítik a Staples Center mellett kivetítőkön.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus