Hírmorzsák 2020-02-17 (12:00)

John Beileinnek elég volt az NBA-ből, távozni akar a Cavstől. A Bulls új elnököt keres. Dwight Howard elmondta, hogyan vett volna részt Kobe Bryant a zsákolóversenyen. Tacko Fall szerint Aaron Gordont kirabolták. Dwyane Wade szerint Gordon nem nagyon fog törődni azzal, hogy nem nyerte meg a zsákolóversenyt. Matisse Thybulle ausztrál színekben szerepel majd az olimpián? Billy Donovan nevét viseli a Florida Egyetem pályája. Marcin Gortat visszavonult.

Két csapatnál is komoly változások lehetnek a vezetőségben, illetve a szakmai stábban.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, John Beilein állítólag nem elégedett: kimerítették a vereségek, plusz az, hogy a nagy nyilvánosság előtt és az öltözőben is sok problémája van a játékosokkal, a 67 éves szakember nem tud hozzászokni az NBA világához. A tréner le akar mondani, és a következő 24-48 órában el is dől a sorsa, legalábbis Adrian Wojnarowski és Brian Windhorst (mindketten ESPN) forrásai szerint - még ma beszél Koby Altman GM-mel, utána lesz meg a döntés. Shams Charania, Kelsey Russo és Jason Lloyd (mindhárman The Athletic) jelentették, hogy Beilein egészen biztosan nem marad a Cavs kispadján a szezon végét követően - a kérdés tehát csak az, hogy most távozik, vagy megvárják vele az áprilist. Ha Beilein megy, akkor az első számú segédedző, JB Bickerstaff veszi át a helyét.

A Chicago Bullsnál nem a kispadon lesz változás: Wojnarowski úgy tudja, hogy Michael Reinsdorf elkezdte keresni a gárda következő elnökét, aki a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekben fog dönteni - mindez azt jelenti, hogy a jelenleg Gar Forman és John Paxson által vezetett menedzsmentnek annyi. A tervek szerint Paxsont más minőségben akarja foglalkoztani a klub, Forman pedig a játékosmegfigyelésért felelős részleg vezetője lenne a jövőben. Joe Cowley (Chicago Sun-Times) hozzátette, hogy információi szerint a Bulls egy "hangosabb" vezetőt keres, és egyelőre még csak a színfalak mögött puhatolózik a franchise, formális interjúkat nem tart.

Az All-Star szombatot 2017 óta nem nézték ennyien, mint idén, átlagosan 5.1 millió nézője volt a három ügyességi versenynek. A zsákolóversennyel kapcsolatban Dwight Howard elmondta, hogy a terv az volt, hogy Kobe Bryant hozza oda neki a superman-köpenyt, mire ő megmutatja Kobe-nak a 24-est a mellkasán - állítólag Bryant bele is egyezett ebbe, részt vett volna Howard "segítőjeként".

Tacko Fall elmondta, hogy rettenetesen félt, mielőtt Aaron Gordon átugrotta volna. Megmondta Gordonnak, hogy nagyon bízik benne, az életét bízza rá, de Gordon megcsinálta - szerinte kirabolták az Orlando Magic játékosát. Megszólalt a renitens zsűritag, Dwyane Wade is, aki elmondta, hogy szerinte Gordon nem fog törődni azzal, hogy nem nyerte meg a zsákolóversenyt - a jobb játékosok közé tartozik a ligában, egy fiatal sztár. Azt többször is elmondta Wade, ahogy ezúttal is, hogy nem ő volt az egyetlen, aki 9-est adott Gordonnak - igaz, mivel megbeszélték, hogy Gordon és a végső győztes Derrick Jones Jr. utolsó zsákolásait ugyanolyannak ítélik, azt is megvitatták, hogy ugyanúgy fognak pontozni, és Wade volt az egyetlen, aki változtatott.

Az All-Star hétvégén a Philadelphia Sixers sztárja, Ben Simmons azt nyilatkozta, hogy csapattársa, Matisse Thybulle ausztrál színekben fog játszani a tokiói olimpián. Thybulle az USA-ban született, de gyerekkora jó részét Ausztráliában töltötte, és amerikai-ausztrál kettős állampolgár.

A Florida Egyetem csarnokának pályája Billy Donovan nevét viseli vasárnap hajnal óta, és aláírása a pálya mindkét oldalán megtalálható. A tréner 19 évig irányította a Gatorst, 2006-ban és 2007-ben bajnoki címeket nyert az együttessel, mielőtt elhagyta az intézményt az Oklahoma City Thunder kedvéért. Donovan azt nyilatkozta, hogy rengeteg ember munkája és segítsége kellett ehhez, és mindenki hozzátette a magáét. Nagyon hálás és szerencsés, hogy ilyen nagyszerű emberek között dolgozhatott.

A végére pedig Marcin Gortat maradt, aki a TVP.info-nak adott interjújában bejelentette, hogy befejezi pályafutását - megköszönte mindenkinek a támogatást, aki figyelemmel követte, szurkolt neki, rengeteget jelentett ez számára, de úgy érzi, itt az ideje, hogy abbahagyja a kosárlabdázást. Egy évet adott magának, hogy megnézze, mit kínál számára az élet a sportágon kívül, és azt a döntést hozta, hogy visszavonul.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus