Hírmorzsák 2020-02-18 (10:00)

DeMarre Carrollt kivásárolta a Spurs, Jeff Greennel együtt a Rocketshez szerződik. Kyrie Irving a Játékosok Szakszervezetének alelnöke lett. JB Bickerstaff nem csak ideiglenes megoldás lehet a Cavsnél John Beilein pótlására. Jay Wright nem lesz a Knicks vezetőedzője. A Knicks elsősorban scorer irányítót, másodsorban tripladobó kettest keres a drafton. Kris Dunn a szezon teljes hátralévő részét kihagyhatja. Giannis Antetokounmpo nem akar változást, amíg a Bucks sikeres. Derrick Jones Jr.-t leszerződtette a Puma.

Adrian Wojnarowski és Tim MacMahon (mindketten ESPN) jelentették, hogy a San Antonio Spurs megállapodott DeMarre Carroll-lal, kivásárolták a tavaly nyáron három évre szerződtetett kosarast - utolsó évéből csak 1.35 millió volt garantált, de a következő idényből 6.65 millió, ennek a kifizetését tárgyalták meg a felek. Carrollnak az új csapata is megvan: Wojnarowski hozta a hírt, hogy ő és Jeff Green is a Houston Rocketshez szerződnek - előbbi akkor kerül a Rocketshez, ha lekerült waiverről, utóbbit pedig a Utah Jazz decemberben rakta szabadlistára, és először 10 napos megállapodást köt a Houstonnal.

A Cleveland Cavaliersnél John Beilein sorsáról egyelőre semmit nem lehet tudni, még nem dőlt el, hogy most vagy csak a szezon végén távozik-e az együttestől. A Shams Charania, Kelly Russo, Jason Lloyd (mindhárom The Athletic) értesülései szerint JB Bickerstaff nemcsak arra esélyes, hogy ideiglenes vezetőedző legyen Beilein távozása után, hanem arra is, hogy ezt követően véglegesítsék pozíciójában - ez történt vele a Memphis Grizzliesnél is, ráadásul édesapja a Cavs vezetőségének tagja.

A New York Knicksnél is téma az edzőváltás, hiszen új elnöke lesz a gárdának - bár Leon Rose-t még mindig nem jelentette be hivatalosan a klub. Szóba hozták a Knicksszel Jay Wrightot is, a Villanova egyetem trénerét, de Dana O'Neil (The Athletic) információi szerint Wright most nem fogja elhagyni az iskolát egyetlen másik poszt miatt sem. Wright egyébként az egyik favoritnak számított a Knicks kispadjára 2018-ban is, mikor végül David Fizdale-t nevezte ki az akkori elnök, Steve Mills, és a Philadelphia Sixersnél is rendszeresen pletykálják.

Ugyancsak Knicks: Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy a csapat scoutjai azt az utasítást kapták, hogy a gárda leginkább egy scorer irányítót akar draftolni, ezekre fókuszáljanak. A második célpont állítólag egy jó tripladobó kettes - mivel a Clippers első köröse is ott van a New York-iaknál, így még az első körben megoldhatja ezt a gondot is a Knicks, már amennyiben jól választ.

Maradjunk még a Nagy Almában, igaz, csak közvetve: a Brooklyn Nets irányítója, Kyrie Irving lett a Játékosok Szakszervezetének új alelnöke - Pau Gasol posztját veszi át Irving, aki szerint eljött a tökéletes idő, hogy vezető szerepet kapjon az NBPA-ben. Régóta figyelte már a szakszervezeti dolgokat, tevékenységeket, de eddig jórészt az oldalvonal mellöl támogatta társait, a vezetőket - most úgy érezte, hogy itt az ideje beszállnia. A már említett Shams Charania hozta a hírt, hogy a G-Ligás Játékosok Szakszervezetét is megszavazták a játékosok - a következő lépésben a G-Ligának kell formálisan is elismernie ezt, de Shareef Abdur-Rahim elnök korábban már elmondta, hogy támogatja az ötletet.

A Chicago Bulls irányítója, Kris Dunn az idény teljes hátralévő részét kihagyhatja MCL-húzódása miatt - volt már egy hasonló sérülése az előző idényben, akkor 23 mérkőzést hagyott ki.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo azt nyilatkozta Mackenzie Salmonnak (USA Today), hogy nem tud még a szabadügynökségére gondolni, úgyhogy csak a jelenre koncentrál és arra, hogy fejlődjön. Hozzátette, hogy miért ne hosszabbítana a Bucksnál? Szeretne egy klubnál kosarazni jó hosszú ideig, ha sikeresek - márpedig azok, úgyhogy nem hiszi, hogy bármi változás lenne.

A végére pedig az idei zsákolóverseny győztese, Derrick Jones Jr. maradt, aki többéves szerződést kötött a Pumával, ezt Nick DePaula (ESPN) jelentette.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus