Hírmorzsák 2020-03-05 (11:00)

A Bulls érdeklődik Sam Presti iránt. LeBron James szerint Anthony Davis nemhogy hozza a várakozásait, még túl is szárnyalja azokat. Tim Duncan szerint csapatmunkával szerezték meg első, vezetőedzőként elért győzelmét. Többek között a Clippers is szeretné megszerezni a nyáron Kris Dunnt, aki befejezte az idényt (MCL-húzódás). Kevin Durant már 3-3-ra edz, más szemmel látja kívülről a játékot. Jaylen Brown legalább egy hetet kihagy (combhajlító). Troy Daniels a Nuggetsnél folytatja. A Pistons lehívta waiverről Jordan McRae-t. Az Alba egykori légiósa esélyt kapott a Cavstől. Zach Randolph a BIG3-ben.

David Kaplan (ESPN 1000) forrásai szerint a Chicago Bulls szeretné megszerezni Sam Prestit az Oklahoma City Thundertől - a forrás ráadásul úgy tudja, hogy a Bulls hajlandó bármennyit kifizetni azért, hogy Prestit elcsábítsa jelenlegi kenyéradójától. Az már ismert, hogy a Chicago vezetőségi cserén gondolkodik - úgy tűnik, meg is van, kivel képzelik el a jövőt. Kérdés, Presti otthagyja-e az OKC-t, amelynél 2007 óta dolgozik.

Az is a Bullshoz tartozik, hogy KC Johnson (NBC Sports) értesülései szerint több együttes, köztük a Los Angeles Clippers is érdeklődik majd Kris Dunn iránt nyáron. Dunn befejezte az idényt MCL-húzódása miatt, és korlátozott szabadügynök lesz, ha megkapja a Chicagótól 4.6 millió dolláros QO-ját. Johnson azt is hozzátette, hogy Dunn sok sérülése még változtathat a klubok érdeklődésén - erről nincs info, de Dunn játéka sokakat vonz.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James Dave McMenaminnel (ESPN) beszélgetett a gárda másik kiválóságáról, Anthony Davisről, akiről azt mondta, hogy azt hozza Davis, amire számított tőle, sőt, még többet is - ezért is akarta a csapatba, hiszen ha egy ilyen tehetségű kosarast szerezhet az ember, akkor megteszi. Megosztotta gondolatait a vezetőkkel, hogy Davis miben tudna segíteni az aranysárga-liláknak - szerencsére megfogadták a tanácsait, megszerezték, és most mindenki örül. LeBron szerint pontosan lehetett tudni, hogy milyen játékos Davis - nem sok kosaras képes az ő magasságával arra, amire ő.

A Boston Celticsnél Jaylen Brown a legújabb sérült: a swingman a Brooklyn Nets ellen sérült meg, és legalább egy hetet kénytelen lesz kihagyni combhajlító-húzódása miatt.

A Nets egyik sérült sztárja, Kevin Durant Richard Jeffersonnak és Ian Eagle-nek elmondta, hogy fizikailag jól van, 3-3-akat játszik a srácokkal, ráadásul kontakttal együtt. Azt is elmesélte Durant, hogy az oldalvonal mellől teljesen más szemszögből látja a játékot és az egész ligát is: meg tudja figyelni mások edzési szokásait, mérkőzés előtti babonáit, de azt is, hogy ki kivel tud hatékony lenni felállt védelem ellen. Nagyon várja már, hogy pályára léphessen, mert Joe Harrisszel, Irvinggel, vele, Taurean Prince-szel és Spencer Dinwiddie-vel nagyon kiszámíthatatlanok lehetnek majd támadásban.

A San Antonio Spursnél Tim Duncan megszerezte első győzelmét vezetőedzőként, amikor Gregg Popovich helyére leült a Charlotte Hornets ellen - Popovich személyes okok miatt nem volt ott a meccsen. Duncan azt mondta, hogy nagyon más vezetőedzőnek lenni, de igazából nem is volt az: Mitch Johnson készítette fel a csapatot, Will Hardy és Becky Hammon hívták a játékokat, ő meg csak állt és értelmetlen dolgokat kiabált a játékosoknak. Együtt vezették a csapatot, és bármelyikük lehetett volna a megbízott vezetőedző, ugyanezt tették volna.

Van három szerződéskötés/csapatváltás. Arról írtunk már külön ma reggel, hogy az Alba Fehérvár egykori játékosa, Sir'Dominic Pointer a Cleveland Cavaliersnél folytatja, kapott egy 10 napos kontraktust. A Lakerstől kitett Troy Daniels a Denver Nuggetsnél folytatja. A Denvertől szabadlistára rakott Jordan McRae azonban nem lesz a Phoenix Suns játékosa, legalábbis egyelőre nem, mivel a Detroit Pistons lehívta waiverről - a Suns is megtehette volna ugyanezt, de a Detroit előbb volt a waiver-rangsorban.

A végére Zach Randolph maradt, aki a Trilogy csapatkapitánya és egyben lesz az idei BIG3-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus