Hírmorzsák 2020-03-10 (11:15)

Kevin Durant és Kyrie Irving nem akartak Kenny Atkinson irányítása alatt játszani a következő idényben. Sok edzőváltás várható a nyáron. Giannis Antetokounmpo potenciális hosszabbításától függ az idei nyár. Paul George szerint nincs gond a Clippersnél - Kawhi Leonard mentalitása olyan, mint Kobe-é volt. Luka Doncic kiakadt a Pacers ellen elmaradt fújások miatt. Bam Adebayo meg akar tanulni triplát dobni. Norman Powell és LeBron James a hét játékosai. Powell bokasérülést szenvedett. Jaren Jackson Jr. és Justise Winslow is visszatérnek a héten. CJ McCollumot és Alex Lent is megbüntette a liga. Joe Lacob szerint a Forbes masszívan alábecsülte a Warriors bevételeit. Koronavírus-hírek. Új játékos a Cavsnél, Mychal Mulder marad a Golden State-nél. Jusuf Nurkic a G-Ligában készül a visszatérésre.

A Brooklyn Nets edzőváltása továbbra is téma a ligában, így ezzel kezdünk most. Shams Charania és Alex Schiffer (mindketten The Athletic) értesülései szerint Kevin Durant és Kyrie Irving egyáltalán nem akartak Kenny Atkinson irányítása alatt játszani a következő idényben, miután visszatértek sérüléseikből. Múlt szerdán, a Memphis Grizzlies elleni 39 pontos zakó után Atkinson bement az öltözőbe, és kérte mindenkitől, hogy őszintén mondja el a véleményét, hogy szerinte mi a probléma. Többen felkérdezték Spencer Dinwiddie-t, hogy a tudásához méltóan kellene játszania, és az irányító mellett DeAndre Jordan is megkapta a magáét. A hírek szerint Durant ezt követően szót kért, és elmondta, hogy a Netsnek változtatnia kell a szokásain, mert nem megfelelő a kultúra ahhoz, hogy bajnokesélyes legyen az együttes.

Zach Lowe és Kevin Arnovitz (mindketten ESPN) arról beszélgettek egy podcastben, hogy elég sok edzőváltás várható a nyáron - Lowe beszélt egy csapatnál dolgozó személlyel, aki azt mondta, hogy 7-13 trénert is leválthatnak posztjáról az off-szezon során. A pontos számot tekintve rengeteg múlik majd azon, hogy mi történik a rájátszásban. Arnovitz annyit mondott erre, hogy néhány évente előfordul ez. Vannak olyan időszakok, amikor nem sok lehetőség van a váltásra, vagy éppen sokan nagy évet mennek, és több klub is esélyt ad az edzőjének a bizonyításra - ilyenkor nem történik semmi. Ez az év viszont olyan, ami cunamit indíthat el az edzők frontján, rengeteg változásra van kilátás.

Brian Windhorst (ESPN) a The Hoop Collective podcastben elmondta, hogy több vezetővel is beszélt, akik egyöntetűen állítják, hogy az idei nyár kulcsa az lesz, hogy Giannis Antetokounmpo aláírja-e szupermax hosszabbítását a Milwaukee Bucksszal. A wisconsiniak természetesen úgy érzik, jó esélyük van erre, és bár vannak a ligában, akik szerint ez komoly kérdés, többen azt hiszik, hogy gyakorlatilag biztos a görög maradása. Amennyiben Giannis már idén nyáron elkötelezi magát a Buckshoz, az nagyon beindíthatja a piacot - sokan tartalékolnak arra, hogy legyen esélyük Antetokounmpónál 2021-ben, de ha ez a lehetőség elvész, sok csapat fordulhat más irányba. Az idei nyár sztármozgásai tehát nagyban az MVP-től függnek - ha aláír jelenlegi csapatához, nagy átalakulások mehetnek végbe.

Térjünk át a jelenre: a Toronto Raptors hátvédje, Norman Powell, illetve a Los Angeles Lakers vezére, LeBron James lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Powell 3-0-t ment a kanadaiakkal, miközben 31.6 pontot átlagolt ebben az időszakban, míg James szintén 3-0-t hozott az aranysárga-lilákkal, neki pedig 29.0 pont, 7.3 pattanó és 10.3 gólpassz voltak a mutatói.

Powellnek van problémája is: ma hajnalban, a Utah Jazz elleni találkozón két perc játék után bokasérülést szenvedett, és nem is tért már vissza a meccsbe. A Memphis Grizzliesnél Jaren Jackson Jr. és Justise Winslow is visszatérnek még ezen a héten - előbbi február vége óta nem játszik egy térdprobléma miatt, utóbbi még nem lépett pályára új csapatában, mióta a Miami Heattől a Grizzlieshez postázták, mert fáj a háta. A Portland TrailBlazers centere, Jusuf Nurkic a G-Ligás Santa Cruz Warriorsszal fog edzeni a vasárnapi visszatérése előtt - a Blazers annak a két csapatnak az egyik, amelyek nem rendelkeznek külön G-Ligás fiókegyüttessel. A bosnyák középjátékos tavaly március óta nem játszott.

A Blazers sztárja, CJ McCollum 20.000, a Sacramento Kings centere, Alex Len pedig 15.000 dolláros büntetésben részesült. A két játékos a Kings Portland elleni, 123-111-es sikere alkalmával esett egymásnak - McCollum azért kapott nagyobb büntetést, mert nemcsak meglökte Lent, de megpróbálta tovább rontani a helyzetet.

A Cleveland Cavaliers 10 napos szerződést kötött Sheldon Mackel - idén a G-Ligás fiókcsapat, a Canton Charge kosarasa volt, 41 mérkőzésen 15.6 pontot, 4.1 pattanót és 2.5 gólpasszt jegyzett. A Golden State Warriors ad egy második 10 napos szerződést is Mychal Muldernek - nem meglepő a dolog, miután Steve Kerr vezetőedző a napokban nagyon dicsérte a 25 éves dobóhátvédet.

A Warriors tulajdonosa, Joe Lacob reagált a Forbes legutóbbi, NBA csapatokat elemző cikkére. Mint ismert, a Golden State-et a harmadik legértékesebb franchise-nak írta meg a Forbes 4.3 milliárd dollárral, csak a New York Knicks (4.6 milliárd) és a Los Angeles Lakers (4.4 milliárd) kerültek elé. Lacob szerint a Forbes inkább csak egy általános mutatót ad, a Warriors éves bevételeit például masszívan alálőtte a lap - ott 440 milliót írtak a San Francisco-i klubnak, a Lakersnek 434 milliót, a Knicksnek pedig 472 milliót. Lacob szerint jelentősen több a Golden State bevétele, mint a másik két együttesé. A jelenlegi tulaj egyébként 450 millió dollárért vette meg anno a Warriorst, amit akkor 188 millióra taksáltak.

A Dallas Mavericks sztárja, Luka Doncic nagyon kiakadt az Indiana Pacers elleni vereséget követően: a szlovén elmondása szerint háromszor kapott az arcába, amiből kettőt le sem fújtak. Doncic elmondása szerint ő úgy tudta, hogy ha valakit arcon találnak, akkor azt kell visszanézni, hogy Flagrant hibát kell-e ítélni az elkövető ellen vagy sem, nem az a kérdés, hogy szabálytalanság történt-e. Ennek ellenére nem szólt a síp, pedig mindenki látta a Jumbotronon, hogy mi történt, teljesen egyértelmű esetek voltak.

A Miami Heat centere, Bam Adebayo Barry Jacksonnak (Miami Herald) elárulta, hogy tripladobásban szeretne fejlődni. Persze ezt majd meg kell beszélnie Erik Spoelstra vezetőedzővel, de a tréner mindig is azt akarta, hogy fejlődjön, hogy megállíthatatlan legyen, és hogy a lehető legtöbbet tudja segíteni az együttesnek. Azt nem mondta Adebayo, hogy mikorra szeretné beépíteni a hármasokat a repertoárjába, de a jövőben beszélni fog erről Spoelstrával.

A Los Angeles Clippers sztárja, Paul George a Lakers elleni vereséget követően újságírói kérdésre azt mondta, hogy jó a hangulat az öltözőben - bármelyik csapatot nehéz megverni háromszor egymás után, most harmadjára kikaptak a városi riválistól, ez van. Nem veti őket vissza ez a vereség, az élet megy tovább, nem szomorkodnak, dolgoznak folyamatosan. George-ot kérdezték Kawhi Leonardről is, akiről annyit mondott, hogy minden részletet jól átgondol, minden ki van számolva, és nagyban gondolkodik. George szerint Leonardnak olyan a mentalitása, mint Kobe Bryanté vagy a több nagy játékosé volt.

Koronavírus-hírek is vannak természetesen, ezekkel zárjuk a ma délelőtti morzsát. A liga korlátozza az öltözőbe belépő emberek számát és kilétét - erről volt már szó korábban is, csak a játékosok és a legszükségesebb csapattagok lehetnek majd bent az öltözőben. A média nagyjából 2-2.5 méter távolságból készíthet majd interjúkat az öltözőn kívül. A liga vezetői ma beszélnek majd a tulajdonosokkal a hogyan továbbról - folyamatos az egyeztetés Adam Silverék és a klubok között arról, hogy milyen óvintézkedéseket tegyenek meg azért, hogy minél kisebb eséllyel terjedjen tovább a vírus.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus