Hírmorzsák 2020-03-31 (11:45)

Tom Thibodeau a Netsnél és a Knicksnél is jelölt a vezetőedzői posztra. A Knicks Julius Randle-t, Dennis Smith Jr.-t és egy jövőbeli első köröst adott volna Terry Rozierért és Malik Monkért. Meg fog nőni az MLE jelentősége. A liga 2K bajnokságot hirdet NBA játékosoknak, Donovan Mitchell és DeMarcus Cousins az indulók között. Április 19-én kezdik vetíteni a "The Last Dance" dokumentumfilm-sorozatot Michael Jordanről. A liga szeretne bajnokot avatni - semmi nincs kizárva, de az egyeneskieséses PO-rendszer csak a legvégső esetben lesz megoldás. Már nincs a legfontosabb szempontok között, hogy a liga kielégítse a helyi szolgáltatókkal az alapszakaszra kötött szerződések rájuk eső részét. Remy Martin is bejelentkezett a draftra.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a liga nagyon szeretne bajnokot avatni - az NBA vezetői még mindig bíznak abban, hogy össze tudják hozni az egy helyszínen rendezett, 16 csapatos PO-ot egy 5-7 meccses alapszakasszal, mindent zárt kapuk mögött. A hírek szerint a rájátszás-párharcok két nyert mérkőzésig tarthatnak, az egyeneskieséses rendszer csak végszükség esetén lép életbe, de semmit nem lehet kizárni jelenleg. Las Vegas, Orlando, Atlantic City, Hawaii és Louisville merültek fel a PO helyszínéül, de az sem biztos, hogy folytatódik az idény.

Berman arról is írt, hogy a múlt hétvége óta kevésbé fontos pont lett a ligánál az, hogy a csapatok teljesítsék a helyi szolgáltatókkal kötött szerződések rájuk vonatkozó feltételeit. Mint ismert, a szerződésben foglalt bevételek 100%-ának megtartásához 70 meccset kellene játszani az alapszakaszban, de úgy tűnik, ezt kezdi elengedni a liga - vagy legalábbis kevésbé fajsúlyos pont már, mint volt korábban. Mivel nagyjából június végén, július elején indulhat újra a szezon a legoptimistább becslések alapján is, így gyakorlatilag kizárt, hogy a teljes alapszakaszt lejátsszák a rájátszás előtt.

A koronavírusnak az off-szezonra is komoly befolyása lehet - egyébként is sivárabb szabadügynökpiacra lehetett számítani, kevés csapatnak lett volna igazán sok sapka alatti helye, de mivel a cap valószínűleg jóval alacsonyabb lesz, mint azzal korábban számoltak, így még kisebb lesz a hely a mozgolódásra. Bobby Marks (ESPN) capguru a The Hoop Collective podcastben elmondta, hogy az MLE jelentősége meg fog nőni. Aki rendelkezni fog ezzel a 9.8 milliós kivétellel, az olyan játékost is szerződtethet most, aki egyébként 15-16 millió dollárt keresne évente, vagy akár két olyat is, akik 10-10 milliót tennének zsebre fejenként.

Chris Haynes (Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy az NBA egy olyan 2K bajnokságot indít, amelyben csak NBA kosarasok vehetnek majd részt, és ezeket a meccseket közvetíti az ESPN. A 10 napos torna pénteken indulna 16 játékossal, akik között ott lesz DeMarcus Cousins és Donovan Mitchell is. A végső simításokat még végzi a liga a torna minden részletén.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a New York Knicks érdeklődött Terry Rozier iránt az idei deadline-t megelőzően. A Knicksen belül állítólag szerettek volna meghúzni egy cserét, amelyben Julius Randle, Dennis Smith Jr. és egy jövőbeli első körös pick került volna a Charlotte Hornetshez Rozierért és Malik Monkért. Azt nem tudni, hogy milyen közel voltak a felek a megállapodáshoz.

Brian Windhorst (ESPN) arról beszélt az előbb már említett podcastben, hogy Tom Thibodeau a Brooklyn Nets mellett a Knicksnél is jelölt lesz a vezetőedzői posztra. Windhorst is kiemelte, amit eddig is tudott mindenki: Thibodeau nagyszerű munkakapcsolatban van a New York új elnökével, Leon Rose-zal, hiszen a CAA képviselte az érdekeit, amit Rose vezetett, Wes Wesley egyik első ügyfele pedig pont Thibodeau volt. Windhorst kiemelte, hogy bár Wesley hivatalosan nem kapott pozíciót a Knicksnél, lesz köze az együtteshez, kettejük kapcsolata pedig számítani fog.

Úgy néz ki, hogy mégis kész van a Michael Jordan utolsó chicagói idényéről készült, 10 részes dokumentumfilm-sorozat, amelyet "The Last Dance" névre kereszteltek - Andrew Marchand (New York Post) értesülései szerint április 19-én kezdődik majd ennek a vetítése. Eredetileg júniusban indult volna, de a koronavírus miatt már korábban is felvetődött, hogy előrehozzák a bemutatását - az ESPN változtatott is a reklámjaiban "Coming in June"-ról "Coming soon"-ra, de a csatorna azt a tájékoztatást adta nemrég, hogy nem fogják előrehozni a sorozat vetítését, mert még nincs kész.

A végére pedig a szokásoknak megfelelően ezúttal is draft maradt: az Arizona State irányítója, Remy Martin is jelentkezett az idei játékosbörzére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus