Hírmorzsák 2020-04-26 (19:15)

Isiah Thomas: ha Kevin Durantet vagy LeBron Jamest visszarakjuk a 80-as évekbe, akkor ki minden idők legjobbja? Luke Waltonnak tetszik a jelenlegi Kings. Ma éjszaka Dennis Rodman lesz a Last Dance főszereplője - Steve Kerr arról beszélt, milyen teret adtak Rodmannek. Draymond Green nagyon neki akart menni Kerrnek 2016-ban, de a tréner válasza lenyugtatta. A Warriors addig nem megy vissza az edzőközpontjába, amíg San Francisco polgármestere erre engedélyt nem ad. Joe Inglesnek nem tetszik, hogy egy helyen, hónapokig elzárva játsszák le a PO-ot. Draftra jelentkezők: Makur Maker, Joel Ayayi, Filip Petrusev, Caio Pacheco, Uros Trifunovics.

A Sacramento Kings vezetőedzője, Luke Walton Jason Jonesszal (The Athletic) beszélgetett, és elmondta, hogy nagyon tetszik neki a jelenlegi Kings - kiváló játékosaik vannak, és fényes jövő előtt állnak. Walton szerint a profi sportban nagyon nehéz folyamatosan nyerni, de egy olyan együttessel képesek lehetnek erre, amelyben keményen dolgoznak a játékosok, és megbíznak egymásban. A tréner azt is elmondta, hogy csak erre az évre koncentrál, a draft és a szabadügynökpiac Vlade Divac és Peja Sztojakovics feladata.

A Last Dance ma éjszakai két részéből az egyikben Dennis Rodman játssza majd a főszerepet, róla beszélt most a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr. A Chicago Bulls akkori hátvédje szerint nagyon jó kapcsolatban volt annak a gárdának a magja, így megadták Rodmannek azt a szabadságot, amire szüksége volt. Senki nem reklamált azért, hogy Rodman elkésett edzésről - tudták, hogy A Féreg a maga ura, ráadásul nagyon fontos láncszeme az együttesnek, ezért teret hagytak neki.

A Warriors magasembere, Draymond Green Kerről beszélt a Showtime All the Smoke című, csütörtöki adásában, ahol az a 2016 februári, Oklahoma City Thunder elleni meccs is szóba került, melynek félidejében nagyon összeveszett a trénerrel. Green azt mondta, hogy már azon a ponton volt, hogy ha még egy szót szól hozzá Kerr, akkor nekimegy - nagyon szerette volna, ha a vezetőedző kinyitja a száját, de semmit nem mondott Kerr. A tréner ehelyett írt neki egy négyoldalas levelet, amelynek csak az első mondatát olvasta el: abban annyi volt, hogy Kerr tudja, hogy nincsenek jóban, sokat vitatkoznak, egyre idegesebb Green, ez pedig kezd elhatalmasodni rajta. Green ezután eldobta a levelet, mert nagyon tetszett neki, hogy Kerr átlátta a helyzetet - kiismerte, tudta, hogy nem szabad megszólalnia, ehelyett írt egy levelet, azzal meg ugye nehéz vitatkozni.

Arról reggel írtunk már, hogy május 1-től kinyithatnak a csapatok edzőközpontjai ott, ahol az állami szabályozások ezt megengedik. Connor Letourneau (San Francisco Chronicle) egy csapatközeli forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a Golden State addig nem megy vissza edzeni, amíg azt nem mondja a város polgármestere, London Breed, hogy ezt szabad.

A Utah Jazz ausztrál kosarasa, Joe Ingles Aaron Falknak (utahjazz.com) elmondta, hogy nem igazán van oda az ötletért, hogy a szezont egy izolált helyen, a szeretteiktől távol fejezzék be. Ingles elmondása szerint ez lenne a leghosszabb idő, amit a gyerekeitől távol tölt - nagyon szereti a kosárlabdát, de nem biztos, hogy készen áll ezt megtenni. 2-3 hónapra távol lenni tőlük szinte lehetetlen Ingles számára, de természetesen várni kell még arra, mi lesz a végső döntés a szezon befejezésével kapcsolatban.

A Detroit Pistons legendás irányítója, Isiah Thomas Chris Broussarddal (FOX Sports) beszélgetett a GOAT témakörről - szerinte nem ismerik el eléggé a jelenlegi generációt azért, amit a pályán mutatnak. Thomas úgy gondolja, hogy sokkal jobbak a játékosok, mint az ő idejében. Akkoriban Jordan kiemelkedett atletikus képességeket tekintve, most azonban van 10-11 játékos is a ligában, akik ilyen szempontból Jordan szintjén vannak. Thomas feltette a kérdést, hogy ha LeBron Jamest vagy Kevin Durantet a jelenlegi tehetségükkel, képzettségükkel és atletikus képességeikkel visszarakjuk a 80-as évekbe, akkor ki minden idők legjobbja?

Vannak most is draftra jelentkezők: Makur Maker, Joel Ayayi, Filip Petrusev, Caio Pacheco és Uros Trifunovics is bejelentkeztek az idei börzére. Ayayi két évet járt a Gonzagára, és egyelőre nem fogadott ügynököt, így még elképzelhető, hogy visszalép - 10.6 pont mellett 6.3 pattanót is átlagolt a francia hátvéd, de csak 34%-kal dobta a triplákat. Csapattársa volt két évig Petrusev, akit a 60. helyen jelölnek Jonathan Givonyék (ESPN) - 17.4 pont és 7.9 pattanó voltak az átlagai. Makur Maker Thon Maker unokatestvére, jelenleg a 75. helyen hozza az ESPN. Trifunovics két éve U18-as Eb-t nyert a szerbekkel, a Partizan kosarasa volt eddig. A 21 éves, brazil irányító, Pacheco pedig a Bahia Blancánál hozott 19.4 pontot és 6 gólpasszt ebben a szezonban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus