Hírmorzsák 2020-05-01 (09:00)

Jeremy Lin a Linsanity előtt tudta, hogy ha nem kezd el jól játszani, vége az NBA karrierjének - azt akarta, hogy a Rockets kevesebb pénzt ajánljon neki. John Wall úgy érzi, jobb lesz, mint valaha. Craig Ehlót sokkolta, hogy Ron Harper azt mondta, ő akarta fogni Michael Jordant a The Shotnál. LeBron James bemutatta a Space Jam 2 logóját. A Spurs elad egy kisebbségi tulajdonrészt a klubból. Udonis Haslem ételt vitt két kórház és egy tűzoltóállomás dolgozóinak. A vezetők és az ügynökök a szezon törlését szeretnék? LeBron cáfolt. Egyre biztosabb, hogy később kezdődik a következő idény, és hogy ha lesz az ideinek folytatása, az a Disney Worldben lesz. Augusztus-szeptemberre csúszhat a draft. Addig nem lesz tömeges tesztelés az NBA-ben, amíg a lakosság számára nem elérhető széles körben a teszt.

Tegnap este jött a hír, hogy Jabari Young (CNBC) értesülései szerint több vezető és játékosügynök is azt szeretné, ha lefújnák a szezont. Young úgy tudja, hogy a vezetőknek az a baaj, hogy kevés az információjuk, az ügynökök meg azt szeretnék, hogy más problémákkal foglalkozzon a liga, mint a játékosok és az edzők fizetése, ahelyett, hogy egy eleve halott gondolatot, a szezon befejezését próbálja véghez vinni. Young azt is hozzátette, hogy a tulajdonosok nem igazán látják a hasznát annak, ha folytatják az idényt - nem tudják, honnan lesz bevételük, és azok hogyan alakulnak majd, miközben a kiadásaik nőni fognak, ha lesznek meccsek. Azt Young is megírta, hogy a liga próbálkozik: RC Buford (San Antonio Spurs) elmondta, hogy a csapatok vezetői találkoztak, és mindenki a szezon folytatását reméli. Azt tegnap olvashattátok, hogy Mark Cuban óvatosan optimista, és a Milwaukee Bucks tulajdonosa, Marc Lasry is elmondta, hogy reménykedik a július-augusztusi rájátszásban.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James gyorsan reagált az eredeti hírre twitteren azzal, hogy ez a hír abszolút nem igaz - akiket ismer, azok közül senki nem gondolkodik így. Amint biztonságosan meg lehet tartani a mérkőzéseket, szeretnék befejezni az elkezdett idényt. Ő készen áll, a csapata is készen áll, úgyhogy senkinek nem kellene törölnie semmit.

A folytatást erősíti az is, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Adam Silver próbálja felkészíteni a klubokat arra, hogy a 2020/21-es idény később fog kezdődni. Egyre többen támogatják azt az ötletet, hogy decemberben induljon a szezon, és valamikor július végén, augusztusban legyen vége. Wojnarowski úgy tudja, hogy ha befejezik ezt a szezont, akkor Wojnarowski úgy tudja, hogy csapatonként 30-35 ember lehet majd jelen a helyszínen, beleértve a játékosokat is. Még a televíziós stábok sem lesznek helyben: a kommentátorok is máshol lesznek elhelyezve, nem a pálya szélén, és robotkamerákkal fogják közvetíteni a mérkőzéseket - közelebbi, új nézetekből is lehet majd követni a találkozókat. Wojnarowski úgy tudja, hogy egyre nagyobb az esély arra, hogy az orlandói Disney Worldben záruljon az idény.

A liga lebonyolításához szorosan kapcsolódik, hogy egyelőre úgy áll, hogy a lottery meg lesz tartva május 19-én, de ez minden bizonnyal változni fog - hiszen az alapszakasz sorsáról sem döntött még az NBA. Kevin O'Connor (The Ringer) pedig megírta, amit már korábban is pletykáltak: augusztus végén vagy szeptemberben lehet a draft, attól függően, hogy mikor zárul a szezon. Az is elképzelhető, hogy az eredetileg kiírt június 25-én lesz az idei játékosbörze, de csak abban az esetben, ha mégis törlik az idényt. Semmi esetre sem lesz egyszerű a vezetők dolga, mert kiegyensúlyozott is a draft eleje, és nincs is lehetőségük privát felmérőkre.

Tim Bontemps (ESPN) forrásai szerint a liga kiküldött egy levelet a csapatoknak, hogy ne teszteljenek olyan játékosokat koronavírusra, akik nem produkálnak tüneteket - a jelenlegi helyzetben még nem lenne megfelelő, ha a lakosságnak nem lenne elérhető a teszt, ők viszont már rendszeresen ellenőriznék a játékosokat. A levélben az is benne van, hogy a liga szintű ellenőrzésre keresi a lehetőséget az NBA, és külön szabályokat fog hozni erre vonatkozóan, amint elkezdődnek a csapatedzések. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, az NBA úgy számol, hogy 15.000 tesztre van szükség a szezon befejezéséhez - ennyi teszt viszont nem lehet náluk, amíg lakossági felhasználásra nincs elég. Ez utóbbi a nagyobb probléma, mert elvileg vannak gyártók, akik le tudnák szállítani a ligának a teszteket, viszont azt nem tudják garantálni, hogy az átlagembereknek is lesz elég.

Ha már koronavírus: a Miami Heat veterán magasembere, Udonis Haslem két floridai kórháznak és egy tűzoltóállomásnak vitt ételt a minap - szerette volna meghálálni azoknak a munkáját, akik a frontvonalban dolgoznak abban a kórházban, amelyben született, amelyben megmentették az életét (pár éve vérrög volt a szervezetében), és a tűzoltóknak, akik az édesapja főiskolája mellett dolgoznak.

Scott Soshnick (Sportico) jelentette, hogy a San Antonio Spurs elad egy kisebbségi tulajdonrészt a klubból.

Hamarosan megjelenik egy hosszabb, egyórás interjú az MSG Networkon Jeremy Linnel, amelyben több dolog is előkerül majd. Lin többek között arról is beszélt, hogy a Linsanity kezdete, a 2012 februári, New Jersey Nets előtti mérkőzés előtt tudta, hogy ha nem játszik jól, ki fogják tenni a csapatból, és akkor vége az NBA karrierjének, erre az ügynöke is felhívta a figyelmét - az első 9 knickses meccsén csak 3.6 pontot és 1.9 gólpasszt átlagolt. Sokat imádkozott, és arra gondolt, hogy a saját játékát kell játszania - így ha elbukik, azt el tudja fogadni, de azt nem, ha meg sem próbálja. Arról is lesz szó a beszélgetés során, hogy a Knicks a szezon végén bátorította, hogy kapjon szerződést egy másik csapattól, Lin pedig abban reménykedett, hogy meccseli ezt a New York - korlátozott szabadügynök volt. Mikor a Houston Rocketstől megkapta az ajánlatát, azt kérdezte az ügynökétől, hogy lehetne-e szólni a Houstonnak, hogy csökkentsen ezen - tudta, hogy a Knicks nem fogja meccselni ezt, ő viszont maradni akart. Ekkor mondta neki az ügynöke, hogy ezt nem lehet, hetek óta tárgyalnak, ez a Rockets végső ajánlata.

A Washington Wizards irányítója, John Wall a Showtime "All the Smoke" című adásában elmondta, hogy amikor nem játszik, akkor visszanézi a meccseket - látja, hogy sokan megsemmisítik a csapatukat, aztán meg kibámulnak a kispadra lenézően. Szorgosan írja ezeknek a játékosoknak a neveit, hogy a következő idényben, amikor visszatér, megmutassa nekik, hogy mire képes. A játékmester hozzátette, hogy jobb lesz, mint valaha, és ez az igazán félelmetes. Úgy volt ötször All-Star, hogy két csontkinövése volt a térdében és a sarkánál is, erről pedig semmit nem tudtak az emberek. Szerinte még nem láthattuk a legjobb John Wallt, csak villanásokat belőle.

A Last Dance harmadik részében Ron Harper azt mondta, hogy ő akarta fogni Michael Jordant a The Shot előtt az 1989-es rájátszás első körében, a Cleveland Cavaliers és a Chicago Bulls párharcának ötödik, mindent eldöntő mérkőzésének végjátékában. Végül edzője, Lenny Wilkens azt mondta, Craig Ehlo fogja majd Jordant, így is lett, a többit pedig tudjuk. Ehlo a cleveland.com munkatársának arról beszélt, hogy nagyon meglepődött Harper kijelentésein. Nem volt egy Jordan-stopper, ahogy Gerald Wilkinst hívták, de amikor ő és Harper is a pályán volt, egyértelmű volt, hogy ő fogja az ellenfél legjobb emberét, mert Harper volt az első számú opciójuk támadásban. Ehlo azt is elmondta, hogy Harper a clevelandi korszakában nem sokat törődött a védekezéssel - nem volt rossz védő, de egyértelműen a Bullsnál teljesedett ki ilyen szempontból, ahol viszont csak 3-4. opció volt. Nem emlékszik rá, hogy a Cavsnél ennyire szeretett volna védekezni, ezért volt sokkoló azt hallani, hogy ő akarta fogni Jordant.

A végére pedig térjünk vissza LeBron Jameshez, aki twitteren bemutatta a Space Jam 2 logóját:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus