Hírmorzsák 2020-05-19 (09:30)

Bojan Bogdanovic szezonja befejeződött, meg kell műteni a jobb csuklóját. Walt Perrin a Knicks új GM-je. A Kings 4 hónapos kényszerszabadságra küldi alkalmazottai egyharmadát. Larry Nance Jr. reméli, hogy a liga megértő lesz azokkal a játékosokkal szemben, akik nem akarnak visszatérni erre az idényre. A BIG3 is törölte idei szezonját. A lottery rendszer változatlan marad, akárhogyan ér véget az idény. LeBron James szerint a játéka nagyszerűen illett volna Michael Jordan játéka mellé. Jerry Reinsdorf szerint kizárt, hogy 1998/99-re együtt tudták volna tartani a Bullst - megbékélt azzal, ahogyan véget ért a dinasztia. Az ESPN "moziszerű" változatban is leadja az 1998-as döntő hatodik mérkőzését.

A Utah Jazz swingmanje, Bojan Bogdanovic befejezte az idényt, miután meg kell műteni a jobb csuklóját. Még januárban sérült meg a horvát scorer keze, de tovább tudott játszani, a leállás alatt azonban rosszabbodott az állapota, ezért a Jazz úgy döntött, nem kockáztat.

Közvetve szintén a Utah-hoz tartozik, hogy Shams Charania (The Ahtletic) forrásai szerint a New York Knicks új segéd GM-je Walt Perrin - az elmúlt 19 évben a Jazz alkalmazásában állt. 

Vannak hírek a Last Dance-szel kapcsolatban is természetesen. Arról olvashattatok már, hogy LeBron James szerint az ő játéka nagyszerűen illett volna Michael Jordan mellé. A két ESPN csatornán átlagosan 5.6 millióan látták a sorozat utolsó két epizódját - a 9. részt 5.9 millióan tekintették meg, ami az 1. és a 3. rész után a harmadik legnézettebb volt. Az összes részt is átlagosan 5.6 millióan nézték, amivel a Last Dance az ESPN történetének legnézettebb dokumentumsorozata lett. A csatorna "Game 6: The Movie" néven lejátssza majd az 1998-as döntő hatodik, utolsó mérkőzését is - olyan kamerafelvételek lesznek majd ebben, amelyeket soha nem láthattak még a nézők, mert nem az eredeti közvetítés részei.

A Chicago Bulls tulajdonosa, Jerry Reinsdorf arról beszélt, hogy arra senki nem akar emlékezni, hogy Jordan a lockout alatt egy szivarvágóval megvágta az egyik ujját. Meg kellett volna műteni, és nem tudott volna játszani az 1998/99-es idényben. Ha nem sérül le Jordan, az sem sokat változtatott volna a tulaj szerint, mert a többiek már erősen kifelé mentek - egyértelműen MJ vitte a hátán a csapatot. Steve Kerr, Dennis Rodman, Luc Longley és a többiek sokkal nagyobb szerződéseket kaptak, mint amennyit valójában értek. Bár Jordan azt mondta a 10. rész végén, hogy egy évre mind visszatérnének, ez Scottie Pippen esetében is kizárt volt Reinsdorf szerint - egyértelmű volt, hogy jóval jobb pénzt fog kapni valahol máshol. Szerette volna a tulaj, ha még egy bajnoki címnek nekimehetnek, de teljesen megbékélt azzal, ahogy az események történtek.

A Sacramento Kings bejelentette, hogy június 1-től a teljes állású dolgozóik egyharmadát 4 hónapos "szabadságra" küldik a koronavírus miatt - erre az időre pénzt sem kapnak az alkalmazottak.

A Cleveland Cavaliersnél Larry Nance Jr. Crohn-betegséggel küzd - ez az emésztőrendszer krónikus gyulladása -, ami miatt jóval veszélyesebb rá a koronavírus, mint egy normál emberre az ő korában. Nance Brian Windhorstnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy reméli, a liga megértő lesz azokkal a játékosokkal, akik nem akarnak visszamenni kosarazni - vannak olyan emberek, akiknek olyan problémáik vannak, amik kívülről nem láthatóak. Nance arról is beszélt, hogy nagyon félt, mikor kiderült, hogy Rudy Gobert megferződött, mert ő is játszott a francia center ellen nem sokkal a leállást megelőzően - azóta azért megnyugodott, mióta többet tud a vírusról.

A Drew League után a BIG3 is bejelentette, hogy törli az idei szezonját, és a következő idényre koncentrál, amelyet szeretne már nézőkkel együtt megrendezni - jelentette be Ice Cube, a liga megalapítója.  

A végére pedig a draft maradt: Tim Bontemps (ESPN) információi szerint semmilyen változás nem lesz a lottery rendszerében, még akkor sem, ha nem folytatódik a szezon, és még az alapszakaszt sem tudták végigjátszani a csapatok - nem fognak változtatni a százalékokon. Mint ismert, a tavaly bevezetett rendszer alapján a három legrosszabb mérlegű együttesnek ugyanúgy 14-14% esélye van az 1/1-re.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus