Hírmorzsák 2020-07-02 (08:30)

Victor Oladipo, Bradley Beal és Dwight Howard sem döntött még arról, ott lesz-e a szezon folytatásánál. Thabo Sefoloshát Luc Mbah a Moutével pótolja a Rockets. Michael Malone úgy számol, hogy Nikola Jokics akkor már velük lesz, mikor elutaznak Orlandóba. Adam Silver ki-be járkál majd a buborékból - az USA legbiztonságosabb helyét szeretné kialakítani a Disney Worldben. Csak a kor miatt senkit nem fognak távol tartani a buboréktól. Jacque Vaughn esélyt kap rá, hogy meggyőzze a Nets vezetőségét, ő a legalkalmasabb a vezetőedzői posztra. Ben Simmons teljesen felépült hátsérüléséből. Kevin Calabro távozik a Blazers play-by-play kommentátori posztjáról. Marv Albert nem lesz ott az idény hajrájában.

Arról olvashattatok már ma reggel, hogy Thabo Sefolosha nem lesz ott a folytatásban a Houston Rocketsnél, a texasiak Luc Mbah a Moutével próbálják pótolni.

Vannak többen is, akik bizonytalankodnak még - igaz, tegnap volt a határidő, amíg le kellett adni a kereteket, amik majd a Disney Worldben játszani fognak. Tegnap reggel írtunk már arról, hogy az Indiana Pacers egyik játékosa még hezitál: Victor Oladipo az, ezt maga az érintett mondta el Eric Woodyardnak (ESPN) - egyelőre csak napról napra gondolkodik előre, és ha eljön a megfelelő idő, tudni fogja a választ. Nagyon sokat jelent neki, hogy a klub és a társai támogatják, akárhogyan is dönt, de most csak arra koncentrál, hogy minél jobban megerősödjön.

Oladipo azt is hozzátette, hogy nem akar magának határidőt kiszabni, és rajta is maradt az Indiana utazólistáján, a Los Angeles Lakersnél pedig ugyanez a helyzet Dwight Howarddal. Frank Vogel vezetőedző azt mondta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy folyamatosan beszélnek a centerrel, aki játszani akar, reménykednek benne, hogy csatlakozni fog hozzájuk. Mint ismert, Howard egyik gyermekének, a 6 éves Davidnek elhunyt az édesanyja a koronavírus miatt, ráadásul a center is azok között van, akiknek a folytatással is van némi problémájuk a jelenlegi társadalmi problémák tükrében - ettől függetlenül Vogel optimista.

Fred Katz (The Athletic) értesülései szerint a Washington Wizards sztárja, Bradley Beal sem döntötte még el, hogy ott lesz-e az orlandói buborékban - úgy készül, hogy ott lesz, de az is elképzelhető, hogy végül a távolmaradás mellett dönt.

Mint ismert, a Denver Nuggets sztárjának, Nikola Jokicsnak egy kissé bonyolultabb a helyzete, tekintve hogy ő koronavírusos, és még az USA-ban sincs - most Szerbiában van házi karanténban. A gárda vezetőedzője, Michael Malone azt mondta, hogy jövő kedden repülnek Orlandóba - abban reménykednek és úgy számolnak, hogy Jokics ott lesz velük a gépen. Arról is beszélt a tréner, hogy nem igazán tetszik neki az, hogy míg az NBA játékosok, edzők és stábtagok bezárva lesznek a Disney Worldbe, addig a kiszolgáló személyzet ki-be járkálhat majd a buborékban - abban reménykedik, hogy a liga módosításokat eszközöl majd ezzel kapcsolatban.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a héten a liga és a Játékosok Szakszervezete a 22 érintett klub képviselőivel együtt folyamatosan az orlandói biztonsági és egészségügyi protokollról tárgyalt. Ebbe tartozik az is, hogy a játékosok családi vészhelyzet esetén mégis elhagyhatják a buborékot, de minden nap tesztelni kell őket, és 4 napos karantén vár rájuk, ha visszatérnek. Adam Silver kijelentette, hogy azt szeretné, ha az orlandói Disney Worldben kialakítandó buborék a legbiztonságosabb hely lenne az USA-ban. Silver arról is beszélt még tegnap előtt, hogy ő bizony ki-be fog járkálni a buborékban, ahogy a Disney World személyzete is. A kezdésnél ott lesz, de az a legjobb most, ha nem lakik végig ott.

A liga jelezte az NBA Edzők Szakszervezetének, hogy önmagában a kor miatt senkinek nem tiltják meg, hogy belépjen a buborékba - a magasabb kockázatú, egészségügyi problémával rendelkező egyének számára tilos lesz a belépés, de csak attól, mert valaki idősebb, még nem fogják távol tartani a Disney Worldtől. Brian Windhorst (ESPN) információi szerint a szezon folytatása 150 millió dollárjába kerül a ligának - 22 csapatot és a személyzet egy részét három helyen szállásolják el, hét edzőpálya és három meccsen használt pálya lesz. Az is igaz viszont, hogy az így megmentett bevétel jóval meghaladja a kiadást.

Alex Schiffer (The Athletic) értesülései szerint a Brooklyn Nets megadja az esélyt Jacque Vaughnnak, hogy "megnyerje" magának a vezetőedzői posztot - mint ismert, Vaughn vette át a szezon leállása előtt nem sokkal menesztett Kenny Atkinson helyét a kispadon, de egyelőre csak ideiglenes vezetőedző. Más kérdés, hogy milyen esély ez Vaughn számára, akinek a fél csapata hiányozni fog ilyen-olyan okok miatt.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown tegnap konferenciabeszélgetést tartott, ahol elmondta, hogy Ben Simmons teljesen meggyógyult hátsérüléséből, gyakorlatilag 100%-os - játékra kész állapotban van, amiért rengeteget dolgozott.

Az összes meccs előtt le fogják játszani az amerikai himnuszt - a kanadait természetesen a Toronto Raptors találkozóit megelőzően. Silvertől megkérdezték, hogy engedélyezett lesz-e a játékosok számára, hogy térdeljenek a himnusz alatt - a liga szabályzatában benne van, hogy állni kell közben. Silver azt mondta, hogy az 'engedély' szót nem igazán használná, és majd akkor foglalkoznak a problémával, ha valós lesz.

A végére két kommentátor hír maradt. Egyrészt Kevin Calabro távozik a Portland TrailBlazers play-by-play kommentátori pozíciójából - négy évig dolgozott ebben a szerepkörben, de most szeretne többet lenni a családjával. Másrészt a TNT-s Marv Albert nem lesz ott az orlandói buborékban. A 79 esztendős legenda eredetileg menni akart a Disney Worldbe, de a növekvő floridai koronavírus-esetszám miatt meggondolta magát - mint ismert, minél idősebb valaki, annál nagyobb veszélyt jelent rá a járvány. Albert azért a tervek szerint a következő idényre visszatér.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus