Hírmorzsák 2020-07-06 (10:00)

A Bucks és a Kings is bezárja edzőközpontját. Barkley szerint nem fogják tudni befejezni a szezont Orlandóban. Játékfejlesztőktől szerez nézőtéri hangokat a liga. Devin Booker lehet a Knicks sztár-célpontja? Philadelphiában mindenki bizakodik, Horfordnak mindegy, hogy kezd vagy sem. A Brooklyn nem akarja széthajtani Jarrett Allent, megoldásokat keresnek. Darius Miller még gondolkodik, hogy ott legyen Orlandóban a Pelicansszel. Kristaps Porzingis szerint mindenki éles és egészséges Dallasban, ő pedig külön meglepetéssel készül az ellenfeleknek. Carmelo Anthony vezetésével több kosaras legenda is szerepet vállalt a július 4-ei SLAM-különkiadásban. 

Arról már reggel beszámoltunk, hogy a Milwaukee Bucks is kénytelen volt bezárni edzőközpontját pozitív teszt miatt – a wisconsini alakulat az ötödik, amely erre a lépésre kényszerül. Hamar meglett a hatodik is: nemrég a Sacramento Kings is bejelentette, hogy ugyanezt teszi, miután az utazóstábból valaki pozitív tesztet produkált. 

Charles Barkley műsorvezető-társával, Ernie „EJ” Johnsonnal beszélgetett egy podcastben, és az egykori kiváló játékos aggódik, hogy az NBA képes lesz-e rendesen befejezni a szezont Orlandóban. Barkley szerint gyakorlatilag esélytelen, hogy végig tudják vinni a procedúrát, és számára ez azért szomorú és ijesztő, mert ha így lesz, akkor nagyon sokan fogják elveszteni a munkájukat – úgy véli, hogy a tervezett szünet nélküli három hónapos időszak egyszerűen túl hosszú, hogy ne merüljön fel komoly probléma. 

Arról korábban szóltak hírek, hogy az NBA fel szeretné dobni a közvetítéseket és szimulálná a lelátói zajokat, most az is kiderült, hogy emiatt a liga felvette a kapcsolatot a 2K Sports-szal, mivel óriási hanggyűjteményük van. 

Marc Berman (New York Post) hozta le, vagyis ne vegyük 100%-nak, de a szakíró úgy tudja, hogy a New York Knicks mindenképp akar szerezni egy sztárjátékost, aki elvágyódik jelenlegi állomáshelyéről, ez a játékos pedig Devin Booker lehet. A Suns dobógépe egyrészt a Kentucky-ra járt és emiatt jóban van az új igazgatóval, William Wesley-vel, míg a gárda új elnöke, Leon Rose korábban az ügynöke volt. Booker ráadásul nagyra is tartja Rose-t, kinevezése után azt nyilatkozta, hogy szerinte hihetetlenül jó munkát fog végezni a Knicksnél, az egyik legzseniálisabb és legrendesebb ember, akit ismer, nagyon jó kezekben lesz nála a csapat.

Berman azt is lehozta, hogy az idei drafton ugyan LaMelo Ball az első számú kiszemelt, ugyanakkor az első 38 helyen összesen három pickje van a csapatnak, és az a cél, hogy egy shootert mindenképp találjanak. Ha Ballt le tudják draftolni, nála is elsőszámú feladatnak tekintik, hogy a hektikus kinti dobásait rendbe tegyék.

Még egy érdekesség: William Wesley-nek van mit törlesztenie James Dolan tulajdonos felé, ugyanis 2013-ban az ő javaslatára rúgta ki Ernie Grunwald GM-et és vette fel a helyére Steve Millst egy 54-28-as alapszakaszt követően, majd a gárda története egyik legrosszabb időszakát élte át. 

Bár korábban Brett Brown mindenkit megnyugtatott, hogy nem kell aggódni a Philadelphia miatt, mert a csapatot a playoffra rakták össze, azért a Sixers-drukkerek nem lehetnek nyugodtak. Leginkább Al Horford helyzete a kérdőjeles, aki február közepén került ki a kezdőötösből, majd Ben Simmons sérülése után tette vissza Brown, és kifejezetten jól is játszott. A leállás alatt azonban Simmons felépült hátsérüléséből, Horfordnak pedig elvileg vissza kellene mennie a kispadra, mert a spacing egészen borzalmasan festett, amikor az Embiid-Simmons-Horford trió kezdett. Horford azt nyilatkozta, hogy őt mindez nem érdekli, ha padról kell jönni, onnan jön, ha Embiiddel kell együtt játszani, abból akarja kihozni a legtöbbet, neki ez nem presztízskérdés.

Derek Bodner (The Athletic) szerint egyébként Simmonst picit többet szeretnék úgy feltenni a pályára, hogy ne kelljen irányítania – Shake Milton kaphat több szerepet. Brett Brown elmondta, hogy mindig ideges, amikor fiatal játékosoknak ad nagyobb szerepet a rájátszásban, és Milton sem kivétel, viszont most különös izgalmat érez, mert volt néhány olyan meccs a szezonban, amikor megkarcolták a potenciáljuk tetejét, és azon dolgoznak, hogy ezt a szintet folyamatosan tudják hozni. A februárban megszerzett Glenn Robinson III is nagyobb szerepet kaphat egyébként a rotációban, illetve az is fontos szempont, hogy Matisse Thybulle szerint folyamatosan „B-szinten” tartották magukat fizikálisan, és szerinte a két hét edzőtábor Orlandóban elegendő lesz, hogy elérjék az „A-szintet”. 

Brooklynban idén még nem a bajnoki cím a cél, többek között DeAndre Jordan is lemondta a részvételt, illetve Nicolas Claxton is, így jelen pillanatban egyetlen klasszikus magasemberük van, Jarrett Allen. Az átmeneti vezetőedző, Jacque Vaughn azt nyilatkozta, hogy folyamatosan nézelődnek a piacon cserecenter után, mert túl nagy terhet sem akarnak rakni Allenre – ha nem sikerül magasembert találni, akkor átalakítják a rotációt, hogy ne játszassák túl a fiatal magasembert. Vaughn arról is beszélt, hogy folyamatosan kapcsolatban van Kevin Duranttel és Kyrie Irvinggel, legyen szó kosárlabdáról, az életről, vagy pusztán arról, hogy ajánlanak egymásnak egy podcastet – a legfontosabb, hogy mindenki érezze, hogy a másik gondol rá, törődik vele. 

A New Orleans Pelicansnél Darius Miller helyzete bizonytalan: a hátvéd 2019 nyarán szenvedett Achilles-szakadást, és bár fizikálisan már jól van, a vírushelyzet miatt még 3-3 ellen sem tudott játszani, nem hogy 5-5 ellen, így gondolkodik, hogy bekockáztassa-e a szereplését Orlandóban. 

Kristaps Porzingis nagyon várja a folytatást, úgy érzi, hogy igen sok embernek fognak meglepetést okozni, ezt az érintett mondta el egy dallasi hírcsatornának. Márciusban már mindenkinek fáj itt-ott, senki sem egészséges, most viszont ezeket a kis nyavalyákat ki tudták pihenni, és szerinte nagyon éles a csapat. Porzingis egyébként a leállás nagy részét otthon, Lettországban töltötte, ahol néhány új elemet fejlesztett ki a játékához – részleteket nem árult el, annyit mondott, hogy a pályán mindenki láthatja majd. 

Kisebb változás történt Detroitban, Pat Garrity eddigi segéd-GM szerződése lejárt, és a klub új szakmai vezetése nem hosszabbítja meg – Garrity szinte napra pontosan négy évig töltötte be a pozíciót. 

A végére pedig Carmelo Anthony maradt, aki belekóstolt az újságkészítésbe. A SLAM magazin július 4-e alkalmából egy különkiadást jelentetett meg a jelenlegi társadalmi problémákra reflektálva, ennek lett a tiszteletbeli főszerkesztője Melo – szerzőként egyébként publikált az újságban Kareem Abdul-Jabbar, Stephen Jackson és Sheryl Swoopes WNBA-legenda is. Anthony és fia szerepel a borítón, pénzt senki sem fogadott el a közreműködésért, és minden bevétel a fekete közösséget segítő jótékonysági szervezetekhez kerül majd. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus