Hírmorzsák 2020-08-18 (11:00)

Kristaps Porzingis szerint a Clippers okosan csinálta a kiállításánál, neki meg sokkal jobban kell kontrollálnia az érzelmeit. Marcus Morris szerint semmi nem történt. Luka Doncic úgy érzi, nem játszott jól. Donovan Mitchell magára vállalta a Jazz vereségét. Joel Embiid szerint agresszívebbnek kell lennie. Brett Brown nem veszi ki Al Horfordot a kezdőből, hogy ne legyen túl kiismerhető a Sixers. Rajon Rondo zölt utat kapott az orvosoktól a játékra. Gordon Hayward jobb bokája megsérült. Megvan a pontos sorrend a lottery előtt. A Hornets az elérhető legjobb embert fogja draftolni, nem igazolásra akarja használni a capspace-t.

Kezdjük a lotteryvel, tegnap ugyanis eldőlt, hogy a holtversenyes helyeken ki húz előrébb. A 12-13. helyeken a Sacramento Kings nyerte a pénzfeldobást a New Orleans Pelicans ellen, míg a 21-22-23. helyeken Oklahoma City Thunder, Houston Rockets, Utah Jazz lett a sorrend - arról már írtunk, hogy az OKC a Philadelphia Sixersnek adja át a draftjogot, miután a pick Top20-on kívülre csúszott. Az is kiderült, hogy a New York Knickset az új elnök, Leon Rose fogja képviselni a "lottóhúzáson" - a klub 1985 óta nem nyert lotteryt, és egyetlen egyszer sem került feljebb azóta a draftsorrendben.

A lotteryhez, illetve a drafthoz kapcsolható, hogy Mitch Kupchak GM elmondása szerint a Charlotte Hornets az elérhető legjobb játékost fogja kiválasztani a játékosbörzén, függetlenül attól, hogy milyen poszton játszik az illető. Kupchak azt is elmondta Rick Bonnellnek (Charlotte Observer), hogy bár még nem tudják, mennyi sapka alatti helyük lesz, nem szabadügynökök leigazolására fogják azt használni, hanem inkább egy cserénél akarják hasznát venni.

Jöjjenek a sérülések. A Los Angeles Lakers irányítója Rajon Rondo zöld utat kapott az orvosoktól a játékra, de valószínűleg nem lép pályára a Portland TrailBlazers elleni sorozat első, ma éjszakai mérkőzésén. Frank Vogel vezetőedző annyit mondott, hogy napról napra nézik majd meg, milyen formában van Rondo, készen áll-e arra, hogy játsszon - másfél hónapot hagyott ki törött hüvelykujja miatt. Arról reggel láthattatok már videót, hogy Gordon Hayward jobb bokája megsérült - egyelőre az MRI eredményére várunk, miután Gordon mankóval hagyta el a csarnokot. A Los Angeles Clippersnél Montrezl Harrell kikerült a karanténból, játszott is ma hajnalban.

A Celtics így is legyőzte a Sixerst, Joel Embiid pedig azt mondta a meccs után, hogy agresszívebbnek kell lennie, és talán több játékot is kell ráhívni majd a következő összecsapáson, ezeken biztosan változtatniuk kell a második mérkőzésre. Annyi biztos, hogy többet kell vállalnia, jobban kell segítenie a társait - 5/5-tel kezdett egyébként a mezőnyből, de a Boston elkezdte duplázni, emiatt utána kevesebbet dobott rá. Brett Brown vezetőedző elmondta, hogy kétélű penge az, ha állandóan Embiidre játszanak a festékben - ha túl sokszor játsszák ezt, és nem figyelnek, azt nagyon könnyen büntetheti ellenfelük, bár azt nem fejtette ki, hogy pontosan mire gondol. Felvetették neki, hogy Al Horfordot nem akarja-e a kispadról hozni, amire annyit mondott, hogy nem, mert akkor túl kiismerhető lesz a csapat.

A Dallas Mavericks és a Clippers meccsén Kristaps Porzingis kiállítása borzolta a kedélyeket, amelyre LeBron James és Dirk Nowitzki is reagáltak twitteren, nem tetszésüket fejezték ki az ítélet miatt. Porzingis annyit mondott, hogy látta, hogy Marcus Morris belemászott Luka Doncic arcába, és ez nem tetszett neki. Szerinte okosan csinálta az ellenfél, neki meg sokkal jobban kontrollálnia az érzelmeit következő alkalommal. Morris annyit mondott, hogy szerinte egyáltalán nem volt ennyire súlyos az eset. Úgy gondolja, hogy Doncic talán túlreagálta a dolgot, de a felvételeken látszik, hogy semmit nem csinált, Porzingist pedig sajnálta, hogy kiállították - PO-ban nem kellene ilyenért, de erről nem ő tehet.

Az is ismert, hogy az előbb említett Luka Doncic 42 ponttal, 7 pattanóval, 9 gólpasszal, valamint 11 eladott labdával kezdte PO-karrierjét. A meccs után ez utóbbi statisztika miatt azt mondta, hogy borzalmasan játszott.

Hasonlóan kritikus volt önmagával szemben a Utah Jazz vezére, Donovan Mitchell, aki 57 pontig jutott - ez minden idők harmadik legjobb teljesítménye a rájátszások során. A rendes játékidőben négy ponttal vezett a Jazz 1:47-tel a vége előtt, amikor Mitchell túl lassan hozta át a labdát a félpályán, így a Denver Nuggets kapta meg azt - ezt követően lett hosszabbítás és denveri győzelem a vége. Mitchell azt mondta, hogy nehéz elveszíteni egy sorozat első meccsét, de sok mindent a kezükben volt. Az ő hibája volt a vereség, miután amiatt az eladott labda miatt a Denver triplát tudott dobni, ez pedig teljesen megváltoztatta a találkozó menetét. Azt is hozzátette, hogy nem fogja egy dologra kihegyezni a vereséget, de az nagyon fontos pillanat volt.

A végére pedig a Lakers maradt, amely az első kör után a Black Mamba mezét fogja viselni a rájátszásban, már amennyiben továbbjut az együttes a Portlanden.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus