Hírmorzsák 2020-08-30 (21:15)

LeBron James magára haragította a játékosokat és a tulajdonosokat is. Carmelo Anthonyt figyeli a Knicks, de Melo úgy érzi, Portlandben otthonra talált. Jaylen Brown és több játékos is szkeptikus a tulajdonosok ígéretével kapcsolatban, hogy többet fognak tenni a jövőben a fekete közösségekért. Luka Doncic játszik ma este, Patrick Beverley nem. Gary Harris elkezdheti a rájátszást. A Rockets kivizsgáltatná a ligával Dennis Schröder és PJ Tucker esetét. A Nets egyre pesszimistább Tyronn Lue megszerzésével kapcsolatban. Ryan West a Pistonshoz igazol.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a New York Knicks azóta figyeli Carmelo Anthonyt, mióta márciusban kinevezték az új elnököt, Leon Rose-t - a CAA-nél Rose képviselte Melo érdekeit. Berman úgy tudja, hogy Anthony szerette volna a Knicksnél befejezni a pályafutását, viszont a Blazers buborékban mutatott teljesítménye változtathatott ezen. Maga az érintett is elmondta a Los Angeles Lakers elleni kiesést követően, hogy szeretne Portlandben maradni, mert úgy érzi, otthonra talált - mindenki láthatta, milyen szépen beilleszkedett a csapatba. Melo úgy érzi, hogy ha valaki olyan helyzetbe kerül, amiben önmaga lehet, akkor természetes, hogy nem akar váltani.

Ha már a Lakers, akkor térjünk át LeBron Jamesre. Stephen A. Smith (ESPN) azt nyilatkozta az ESPN-en, hogy értesülései szerint James olyan stílusban beszélt a játékosokkal azon a bizonyos első megbeszélésen a héten (amin még úgy nézett ki, hogy akár a szezont is bojkottálhatják), ami nagyon sokaknál kiverte a biztosítékot. Smith úgy tudja, hogy a fiataloknak egyáltalán nem tetszett, hogy LeBron arról beszélt, hogy az "alatta lévő" kosarasokra is oda kell figyelnie - erre nagyon sokan felhúzták a szemöldöküket, ráadásul akkor kezdett egy 15 perces monológba, amikor a többiek úgy gondolták, megbeszéltek mindent és megegyeztek. James a hírek szerint a tulajdonosokat is magára haragította az akkori viselkedésével és azzal, hogy eredetileg bojkottálni akarta a teljes idényt. Ez azért lehet fontos, mert nem titkolt szándéka, hogy egyszer ő is egy NBA csapatot birtokoljon, de Smith kiemelte, mennyire zárt ez a közösség, ahova nem engedik be az embert, ha nem akarják. Másnapra aztán James megváltoztatta álláspontját, miután a tulajdonosok megígérték, hogy többet fognak tenni a fekete közösségekért, de Smith a buborékban lévőktől úgy tudja, hogy LeBron nagyon nem jött ki jól ebből.

A Boston Celticstől Jaylen Brown azt nyilatkozta erről az előbb említett tulajdonosi ígéretről, hogy egyáltalán nem biztos abban, hogy ebből bármi valósággá válik - szerinte rengetegszer előfordult már korábban is, hogy csak a szavak szintjéig jutottak el a változtatásokkal, de nem lett belőlük semmi. Ehhez köthető, hogy Chris Haynes (Yahoo Sports) forrásai szerint több tulaj egyáltalán nem akarta, hogy a Black Lives Matter felirat ott legyen a pályákon az orlandói buborékban. Emellett a liga a labdaszedő fiúk és lányok pólóját is megváltoztatta szép csendben - kék, NBA-logós felszerelésben vannak a rájátszásban a srácok, míg az alapszakaszban rajtuk is Black Lives Matter felirat volt. Haynes forrásai szerint többen pont emiatt szkeptikusak a tulajdonosok ígéretével kapcsolatban.

Térjünk vissza a játékra három hírrel. A Dallas Mavericksnél Luka Doncic játszani fog ma este a Los Angeles Clippers ellen, Patrick Beverley viszont nem a túloldalon. A Denver Nuggetsnél Gary Harris bevethető lesz a Utah Jazz elleni hatodik találkozón - csípősérülése miatt még nem lépett pályára a rájátszásban, de az elmúlt egy-két napban sokat javult az állapota. A Houston Rockets pedig azt szeretné, ha a liga kivizsgálná PJ Tucker és Dennis Schröder páros kiállítását, illetve az odáig vezető eseményeket - a hírek szerint a Rocketsnek nagyon nem tetszett, hogy az NBA még csak meg sem nézte a harmadik mérkőzésen történteket, amikor Chris Paul Ben McLemore ágyékába húzott be egyet.

Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint a Brooklyn Nets egyre pesszimistább Tyronn Lue megszerzésével kapcsolatban. Begley konkrét indokot nem hozott fel ezzel kapcsolatban, de az ismert, hogy Lue a Philadelphia Sixersnél is jelölt, sőt, ott a legesélyesebbek között van.

A végére pedig a Detroit Pistons maradt, amely közel áll Ryan West leigazolásához - korábban a Lakersnél és a Clippersnél dolgozott, a játékosok felmérése lesz a feladata.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus