Hírmorzsák 2020-09-02 (10:30)

Donovan Mitchell szerint sokk számukra a kiesés, nem is kellett volna hetedik meccset játszaniuk, lezárhatták volna ezt előbb - Quin Snydernek is nagyon fáj a vereség, folytatni akarta a szezont. Nick Nurse szerint Marcus Smart most egy kicsit olyan, mint tavaly Fred VanVleet, extrát játszik eddig. Kyle Lowry szerint mérges a Raptors. Pascal Siakam szerint nem játszottak rosszul, de a harmadik meccs most már kritikus lesz. Lou Williams szerint a Clippersnél maguk sem tudták a bojkott idején, hogy mi az álláspontjuk. Kyle Korver szerint a Bucksnál csalódottak a wisconsini események miatt, nem tudnak csak a kosárlabdára figyelni.

Ma hajnalban elvesztette a Denver Nuggets elleni hetedik meccset és így 3-1-es előnyből esett ki a rájátszás első körében a Utah Jazz. A csapat vezére, a széria során élete formájában játszó, de az utolsó meccsre kifulladó és clutch hibát is vétő Donovan Mitchell azt mondta erről, hogy ez a kiesés, a vereség egy sokk - vezettek 3-1-re, az ötödik meccsen is vezettek 15 ponttal, itt a hetedik meccsen is volt esélyük, de kikaptak, véget ért a szezonjuk. Hozzátette, hogy készen állnak bármire és ez a sorozat csak a kezdet volt számukra, jövőre visszatérnek. Azt is elmondta, hogy nem fog hazudni, a saját teljesítményével kapcsolatban bizonyos dolgok őt is meglepték, de csak olyat csinált, amin dolgozott, amiért már sokat tett és szerinte sok kritikusának megmutatta, hogy még több van benne - úgy fogalmazott, hogy még csak a felszínt kapargatja a saját potenciálját illetően. Őt most az fűti, hogy látta, mire képes a csapata és hogy milyen keményen dolgoznak, úgyhogy akár már most kezdődhetne is a következő szezon.

Quin Snyder, a Jazz vezetőedzője annyit mondott, hogy ez a mostani vereség az egyik legfájóbb meccs volt az eddigi pályafutása során. Mint mondta, nagyon egységes volt a csapat, nagyot harcolt, nagyon jól is játszott és nagyon sok mindenen ment keresztül március óta - az fáj neki a legjobban, hogy ezt nem tudják most folytatni.

Mitchell egyébként még azt is elmondta, hogy a legnagyobb gond az, hogy nem is szabadott volna hetedik meccset játszaniuk - az első mérkőzésen az ő eladott labdája (8 másodperc alatt nem vitte át a félpályán) nem kellett volna, az ötödik meccsen a nagy előnyt nem szabadott volna leadni, a hatodikon nem voltak elég élesek, de lezárhatták volna ezt a párharcot, ha megteszik azokat, amiket szerinte megtehettek volna.

A játéknap másik mérkőzésén a Boston Celtics 2-0-s előnybe került a Toronto Raptorsszal kapcsolatban és a hajrában nagyot játszó, 11 clutch pontot beverő Kemba Walker szinte táncot lejtett örömében - mikor megkérdezték tőle, hogy miért örül ennyire, azt mondta, hogy ő még sosem járt a második körben, nagyon élvezi a jelenlegi helyzetet. Hozzátette, hogy az ilyen meccsei korábban biztos, hogy kiütéses vereséggel értek volna véget, hiszen pocsékul dobott, abszolút nem tudott hozzátenni a mérkőzés nagy részében, de a társai húzták a csapatot és a végén fel tudott ő is lépni - nagyon örül, hogy ilyen társai vannak.

A meccs másik hőse mindenképpen Marcus Smart volt, aki három perc alatt öt triplát dobott be a negyedik negyedben és ezzel visszahozta csapatát a tíz pont feletti hátrányból. Az újságírók felvetették Nick Nurse-nek, a Toronto edzőjének, hogy ez most kicsit olyan Smarttól, mint amikor Fred VanVleet tavaly a semmiből támadt fel a Milwaukee Bucks ellen - Nurse egyetértett ezzel, de hozzátette, hogy a Bostonnak sok jó dobója van, Smart pedig kicsit "joker" jellegű számukra, ha neki is jól megy, az extra, márpedig most kétszer egymás után ment nagyon jól, hiszen 11/20 hármast dobott be két mérkőzés alatt.

A Raptors irányítója, Kyle Lowry szerint most az egész csapat nagyon mérges náluk, úgyhogy meg kell érteniük, hogy mit csináltak rosszul. Nagy baj azért szerinte nincs, elvesztettek ugyan két meccset, de ha a következőt megnyerik, akkor minden fordulhat, úgyhogy most arra kell koncentrálniuk, hogy javuljanak és hogy kijavítsák a hibáikat. Pascal Siakam is azt mondta, hogy szerinte megfelelően játszottak, a negyedik negyedben nem tudtak elég pontosan dobni, de az intenzitás rendben volt, így kell folytatniuk - viszont a harmadik meccset akárhogyan is, de meg kell nyerniük és Nick Nurse szerint is "szuper kritikus" lesz az a találkozó.

Kicsit más téma: térjünk vissza a múlt hét eseményeire, amikor néhány napra az egész NBA megállt - akkor abban a két Los Angeles-i csapat is erősen érintett volt, hiszen ők ketten szavaztak arra első körben, hogy az egész szezont bojkottálni kellene. Lou Williams, a Clippers játékosa most viszont elmondta, hogy kész káosz volt az egész, ez a része pedig különösen - mint mondta, csapatként beszéltek, egy véleményen voltak, aztán beszéltek megint és hirtelen már nem egyeztek meg a vélemények. Végül arra szavaztak, hogy bojkott legyen, de arra nem kaptak esélyt, hogy kifejtsék a véleményüket, vagy pontosítsák az álláspontjukat, igaz, hozzátette azt is, hogy igazából ők maguk sem tudták pontosan, hogy mi is ez az álláspont. Frusztráló időszak volt az és nem igazán tudták, hogy hogyan fejezzék ki magukat, csak annyi volt biztos, hogy ki akarnak állni valamiért.

Szintén ehhez kapcsolódik, hogy a Milwaukee Bucksnál rendkívül csalódottak amiatt, hogy Wisconsinban nem történt semmi a Jacob Blake-eset miatt összehívott megbeszélésen - a helyi kormányzó szerette volna átbeszélni a rendőri brutalitással kapcsolatos kérdéseket, de a republikánusok nem jelentek meg. A Bucks 1-0-s hátrányban van a Miami Heattel szemben a playoff második körében, de Kyle Korver, az együttes játékosa szerint most tényleg fontosabb dolgok zajlanak az országban, mint a kosárlabda - próbálják megtalálni az egyensúlyt, de egyszerűen muszáj a pályán kívüli ügyekkel is törődniük. Korver szerint csalódottak az események miatt - olyan vezetőkre van szüksége az országnak, akik kiállnak az emberekért és azért, ami helyes, most pedig nem ez a helyzet, úgyhogy ez fáj a csapatnak. Emellett persze ők most csak a Miami elleni szériát tudják kontrollálni, azt próbálják megnyerni, de ez is ott van a fejekben.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus