Hírmorzsák 2020-09-21 (10:30)

LeBron James azt hitte, hogy ő kapja a labdát a Nuggets elleni utolsó játéknál, de Rajon Rondo másképp döntött. Anthony Davis szerint neki ez a dolga. Nikola Jokics szerint rosszul kommunikáltak, ő érezte már a dobásnál, hogy az bemegy. Mike Malone szerint dühösek, mert utálnak veszíteni, de motiváltak lesznek a következő meccsre. Jimmy Butler szerint elég volt már a nagy hátrányokból, keményebbnek kell lenniük és ez nem az edzőn múlik. A Thunder továbbra is elpasszolná Chris Pault, három csapat érdeklődhet komolyabban. A Detroitnál nincs szó újjáépülésről. Coby White kezdő lenne. A Pacersnél új nézőpont kell edzői poszton.

Ma hajnalban Anthony Davis utolsó másodperces triplájával győzött a nyugati döntő második meccsén a Los Angeles Lakers, a Denver Nuggets centere, Nikola Jokics szerint pedig egyszerűen annyi történt, hogy egy nagy játékos bedobott egy nagy kosarat. Jokics szerint kicsit rossz volt a kommunikációjuk annál a játéknál, tudták, hogy vagy Davis, vagy LeBron James fogja kapni a labdát, de Mason Plumlee elváltotta magát, így ketten maradtak Jamesen, Davis pedig üresen dobhatott - Jokics rohant ki rá és szerinte nagyjából oda is ért, de mikor Davis elengedte a dobást, ő már érezte, hogy az be fog menni. Jokics egyébként azt is elmondta a meccsről, hogy harcolniuk kellett, mert ők az underdogok, az esélytelenebbek, így nincs más esélyük, csak ha küzdenek - ezt meg is tették, 15-16 pontos hátrányból álltak fel, ez a harciasság kell tőlük a folytatásban is.

A Denver vezetőedzője, Mike Malone annyit mondott, hogy veszíteni szívás és náluk nem olyan játékosok játszanak, akik szeretnek nyerni, hanem olyanok, akik utálnak veszíteni - ebből a szempontból mindegy, hogy az első meccs sima vereségét, vagy a mostani utolsó pillanatos vereséget nézzük. Az viszont nem mindegy, hogy most legalább ott voltak a végén - mint mondta, a Lakersnek egy nagy játékos nagy dobása kellett, hogy meg tudja őket verni és amíg esélyt teremtenek maguknak arra, hogy nyerjenek, addig szégyenkeznivalójuk nincs, igazából ezt kell csinálniuk. Hozzátette, hogy most csalódottak, frusztráltak, dühösek, de ezt mind motivációként fogják használni a harmadik mérkőzésen.

Maga Anthony Davis egyébként azt mondta a dobásáról, hogy ezért hozták őt Los Angelesbe, ez a dolga -- LeBron James viszont azt hitte, hogy ő kapja a labdát, az volt a terv, de Rajon Rondo másképp döntött, amikor látta, hogy Davis üresen maradt, Jamesre pedig ketten is ráváltottak. James azért dicsérte Davist, hogy a negyedik negyedben ennyi fontos játékot csinált és szerinte ő szállította nekik a győzelmet, az említett játékkal kapcsolatban pedig azt mondta még, hogy Rondo jól olvasta a helyzetet, ezt kellett tennie. Davis szerint egyébként az, hogy egy ennyire Kobe Bryant-szerű dobást süllyesztett el a Black Mamba mezben, még különlegesebb érzés számára - Frank Vogel is Kobe-t emlegette, szerinte ez pont olyan helyzet volt, amit ő szokott megoldani.

A Miami Heat 2-1-es előnyéről és a Boston Celtics ellen elvesztett harmadik meccsről még Jimmy Butler nyilatkozott. A Heat vezére szerint most már elég abból, hogy mindig ilyen hátrányba csúsznak bele, a Celtics ellen ezt nem csinálhatják, ők túl jók ehhez - keményebbnek kell lenniük, raádásul most a taktikát sem valósították meg. Butler szerint tudták, hogy a Boston hogyan fog támadni, de nem csinálták meg, amit kellett, nem segítettek be egymásnak, ez így nem fog menni - itt nem Erik Spoelstra, vagy Udonis Haslem szavai kellenek, hanem nekik kell megoldani ezt a problémát. Úgy kell játszaniuk, ahogy akkor játszottak, amikor nyerték a meccseket, nem úgy, mint most.

Joe Mussatto (The Oklahoman) szerint a Thunder szeretné elpasszolni Chris Pault annak ellenére, hogy az irányító idén is klasszisteljesítményt nyújtott és PO-ba vezette csapatát - az újságíró úgy tudja, hogy több együttes is élénken érdeklődik, de a jövőre 41, majd játékosopcióval további 44 milliós szerződése eléggé megnehezíti az ügyet. Ennek ellenére három csapat konkrétabban is gondolkodik Paulban - szerinte ez a Bucks, a Knicks és a Sixers.

A Utah Jazznél egyelőre nem tudják, hogy hogyan áll össze a cseresoruk a következő szezonban. Az alap megvan, a kezdők szerződés alatt állnak és az első ötös abszolút erősnek is tűnik, a kispad viszont még kérdőjeles - többen is eligazolhatnak, például Jordan Clarkson is távozhat, akinek megszerzése kiegyenesítette a cseresor játékát és vele indult meg felfelé a gárda. Clarkson szerint ő tudja, hogy jól játszott és hogy lesznek kérői, a klub viszont több pénzt ajánlhat neki, ha meg akarja tartani - a vezetőség viszont egyelőre azon gondolkodik, hogy sok tehetsége van a G-Ligában és onnan lehet meríteni "olcsón", hogy feltöltsék a keretet, lehet, hogy inkább ezt az utat választják.

A második NBA-szezonjára készülő Coby White azt szeretné, ha kezdő lehetne a következő idényben a Chicago Bullsnál - első évében a cserepadról érkezett 1/7-es választottként és a szezon második felében azért már voltak is kifejezetten remek meccsei. White elmondta, hogy az utóbbi időben sok időt töltött a konditeremben, mert nagyrészt csak erre volt lehetősége, de érzi, hogy készen kell állnia, mert Kris Dunn eligazolhat - a hamarosan kezdődő csapatedzéseken újra össze kell szokniuk csapatként, ráérezni egymás játékára, de ő úgy készül, hogy kezdő lehet már.

Dwane Casey vezetőedző szerint a Detroit Pistonsnál nincs szó újjáépülésről, inkább csak egy kis visszalépésről és újragondolásról - szerinte nem tarthat sokáig ez a folyamat, mert a fiatalok az elvárások szerint fejlődnek és ha ez így marad, akkor sok idő nem kell ahhoz, hogy jók legyenek.

Az Indiana Pacersnél még nincs meg az új vezetőedző, aki Nate McMillan helyét veszi át, de a játékosok valaki olyat szeretnének, aki kicsit megújítja a dolgokat - nem volt bajuk McMillannel sem, tudták, hogy nem az edző volt a felelős a 4-0-s kiesésért, de mégis szeretnének valami vérfrissítést. Szerintük új nézőpontokra, újhullámos edzőre van szükség, ezt várják a klubvezetéstől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus