Hírmorzsák 2020-09-25 (10:45)

Egyre hangosabbak azok a pletykák, miszerint Mike D'Antoni lesz a Sixers következő vezetőedzője. A Philly D'Antonival akarja megszerezni James Hardent? LeBron James maga kérte, hogy Jamal Murray-t foghassa a negyedik negyedben. Billy Donovan 4 évre több mint 24 millió dollárt keres a Bullsnál, a múltja miatt választotta a franchise-t. Bam Adebayo csuklósérülése nem súlyos, játszhat a Celtics elleni ötödik meccsen. A Boston is le akarta draftolni Tyler Herrót. Kemba Walkernek tévesen ítéltek meg három büntetőt a negyedik mérkőzés végjátékában. Juancho Hernangomez egy filmforgatás miatt nem lesz ott a Timberwolves edzőtáborában.

Kevin O'Connor (The Ringer) információi szerint egyre hangosabbak azok a pletykák, miszerint Mike D'Antoni megy a Philadelphia Sixershez vezetőedzőnek - mint ismert, a Phillynél volt segédedző, mielőtt a Houston Rockets kispadjára ment volt. O'Connor hozzátette, hogy egyelőre még semmi nem biztos, nincs véglegesítve semmi, de az újságíró érdekesnek találja ezt a szálat, tekintve hogy D'Antoni stílusa és a Sixers jelenlegi kerete köszönőviszonyban sincsenek egymással.

John Clark (NBC Philadelphia) értesülései szerint azért akarja D'Antonit a Philly, mert a vezetőség úgy gondolja, hogy ez a lépés segíthet megszerezni a Sixersnek James Hardent - akár csere útján, akár 2022-ben a szabadügynökpiacról. Más kérdés, hogy ha FA-ként akarja leigazolni Hardent a Philly, ahhoz nagyban át kell alakítania keretét, tekintve hogy a jelenlegi szerződésekkel nem fog beférni a sztár 2022-ben sem.

Arról volt már szó néhány napja, hogy Billy Donovan a Chicago Bulls új vezetőedzője - Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint Donovan szerződése 4 évre több mint 24 millió dollárról szól. A tréner azt mondta, hogy a múltja miatt igazolt a Bullshoz - azért, amit a csapat jelentett a kosárlabdának és a sportág globális térnyerésének. Egy ikonikus franchise-ról beszélünk, így természetesen nagyon vonzó volt számára, hogy részt vegyen a klub felvirágoztatásában. Arturas Karnisovas elnök szerint fontos volt, amit Donovan a megbeszéléseken mondott, de az eredményei önmagukért beszélnek. Azt nem kellett bebizonyítania Donovannak, hogy képes sikeres együttest felépíteni, ha valaki ránéz az eddigi karrierjére, annak ez egyértelmű, úgyhogy inkább nekik kellett meggyőzni a terveikről a trénert.

A Miami Heat centere, Bam Adebayo csuklósérülést szenvedett a Boston Celtics elleni keleti döntő negyedik mérkőzésének vége felé - volt egyébként gondja ezzel a harmadik meccsen is, legutóbb pedig rásérült erre. Tim Reynolds (Associated Press) úgy tudja, hogy Adebayo jól van, kapja a kezeléseket, és játszani fog az ötödik találkozón.

Az előző összecsapás után különös jelentőséggel bír a tavalyi draft. A lotteryn a Celtics elveszítette a pénzfeldobást a Heattel szemben, így a floridaiak draftolhattak a 13. helyen, míg riválisuk a 14-en. A Boston nagyon szerette volna megszerezni Tyler Herrót - A. Sherrod Blakely (NBC Sports Boston) jelentette, hogy amikor a Miami ledraftolta a hátvédet, volt is morgás a Celtics berkein belül. Herro eddig pazarul játszik a Boston ellen (is), 20.5 pontot, 7.2 pattanót és 5.2 gólpasszt átlagol, az előző meccsen pedig 37 pontjával vezette sikerre és a nagydöntő kapujába csapatát.

Szintén a Heat-Celtics párharchoz és annak negyedik mérkőzéséhez tartozik, hogy az L2M Report alapján a játékvezetők tévesen ítéltek meg Kemba Walker javára három büntetőt 9.1 másodperccel a vége előtt.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James a ma hajnali, Denver Nuggets elleni negyedik összecsapás után elmondta, hogy ő kérte, hogy Jamal Murray-t foghassa a negyedik negyedben. James elmondása szerint tudta, hogy ott dől el a győzelem, Murray pedig nagyszerűen játszott. Dicsérte ellenfelét, akiről elmondta, hogy támadásban mindenhonnan veszélyes: triplából, középtávolról és a gyűrű közeléből is. Ő azonban bízott a védekezésében, abban, hogy felkészült Murray-ből, úgyhogy felvállalta a feladatot, lesz, ami lesz. Megmondta a többieknek, hogy figyeljenek nyugodtan a saját emberükre, neki pedig sikerült néhány jó védekezést bemutatnia, és leszedte a pattanókat is. Rajon Rondo szerint nagy változás volt a meccsen, mikor James elkezdte fogni Murray-t, nagyon megnehezítette a denveri hátvéd életét. LeBron vállalta a feladatot, megadta az alaphangot, és ennek segítségével tudtak nyerni.

A végére pedig Juancho Hernangomez maradt, aki azért nem lesz ott a Minnesota Timberwolves önkéntes edzőtáborában, mert Adam Sandler egyik filmjének, a Hustle-nek a forgatásán lesz jelenése. Gersson Rosas elnök elmondása szerint a spanyol játékos szeretne velük lenni - mikor aláírta szerződését a filmre, nem tudta, hogy lesz edzőtábor, így természetesen azt sem, hogy erre mikor kerül sor. Hozzá kell tenni, hogy Hernangomez korlátozott szabadügynök - több játékos is lemondta már csapata minicampjét amiatt, mert nincs szerződése, és nem akar megkockáztatni egy sérülést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus