Hírmorzsák 2020-10-07 (10:30)

Kevin Knoxot és egy első körös picket kellene feladnia a Knicksnek Chris Paul megszerzéséért, Dennis Smith Jr. nem érdekli az OKC-t. LeBron James tegnap reggel megüzente a csapattársaknak: győzni kell! James Anthony Davis védekezését dicsérte. Jimmy Butler szerint nem csökkent az önbizalmuk. Alvin Gentry a Kings segédedzője lesz. Goran Dragic megpróbált játszani a negyedik meccsen, de nem tudott. Darvin Ham a Clippers és a Pacers vezetőedzői posztjára is interjúzik, a Clippersnél Mike Brown is képben van. Russell Westbrook 8.000 dolláros borravalót hagyott a buborék-hotel személyzetének. Doc Rivers kész lemondani becenevéről. Michele Roberts szerint legkésőbb december 1-jén kezdődik a szabadügynök-piac, januárban vagy februárban a szezon. 

Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicksnek oda kell adnia Kevin Knoxot az Oklahoma City Thundernek, ha cserélni szeretne Chris Paulért. A hírek szerint Sam Presti egy első körös picket és egy, még újonc szerződésen lévő játékost akar - ez utóbbi lenne Knox. A New Yorknak hét első körös pickje van a következő négy évre, de inkább Dennis Smith Jr.-t vagy Frank Ntilikinát adná - előbbi a hírek szerint nem nagyon izgatja a Thundert.

Arról olvashattatok már ma reggel, hogy Bam Adebayo visszatért a Miami Heatnél a Los Angeles Lakers elleni döntő negyedik meccsére. Goran Dragic is megpróbálta mindezt annak ellenére is, hogy saját bevallása szerint is komoly fájdalmai vannak még talpínszalag-szakadása miatt. A szlovén hátvéd végül a bemelegítés után úgy döntött, hogy nem vállalja a játékot.

Mint ismert, a Lakers győzött ma hajnalban, így 3-1-es vezetésre tett szert a fináléban, egy lépésre van a döntő megnyeréséről. Tegnap reggel LeBron James annyit írt be a Lakers csoportos chatjébe, hogy "Must win" (Győzni kell) - Anthony Davis azt mondta a mérkőzést követően, hogy látták, mit üzen a vezérük, ennél egy szóval sem mondott többet, és nem is kellett neki. LeBron azt nyilatkozta, hogy karrierje egyik legnagyobb meccsét játszotta, az üzenettel pedig szerette volna éreztetni a többiekkel, hogy mennyire fontos ez a meccs, mennyire koncentrál erre, és hogy milyen ellenféllel néznek szembe. A Heatről annyit mondott, hogy egy nagyon jó edzővel rendelkező, nagyon kaparó társaság. Úgy gondolja, hogy ha bajnokok akarnak lenni, akkor nekik is hasonlóan oda kell tenniük magukat a pályán, és ezt most is így érzi.

Jimmy Butler 11 pontot szerzett az első félidőben, de a meccs hátralévő részében is csak ugyanennyit, ráadásul 1/7 volt mezőnyből, amikor Anthony Davis fogta. Az aranysárga-lilák magasembere azt mondta, hogy próbálták elérni, hogy Butlernek nehezebb helyzetekből kelljen vállalnia. Sokat kértek eddig Brontól, ezúttal viszont ő mondta azt Jamesnek, hogy átveszi Butler őrzését. James annyit mondott erről, hogy Davis mindenre képes védekezésben - hatékonyan védekezik labdás emberen, kisemberen a periméteren, magasemberen a festékben és besegítésből is.

A túloldalról a megemlített Jimmy Butler annyit mondott, hogy egyáltalán nem csökkent az önbizalmuk, ugyanolyan magabiztosak, mint voltak. Tudják, hogy kicsodák, hogy hogyan akarnak játszani, és ezzel teljesen elégedettek, a végeredménnyel pedig együtt tudnak élni. Persze nyerni akarnak, de arra kell koncentrálniuk, amire van befolyásuk. Tudják, hogy erre képesek is, ezért sem bizonytalanodtak el az 1-3 ellenére sem - ő legalábbis magabiztos, és annak is kell lennie, mert pályafutása legjobbja kell, ha meg akarják nyerni a következő találkozót. Jobban kell játszaniuk, és képesek is erre - megvillantották most is, hogy mire képesek, aztán jött néhány sorsdöntő hiba támadásban és védekezésben is. Korábban is elmondta már, most is megteszi: a Lakers egy nagyszerű csapat, amely ellen közel tökéletest kell nyújtani ahhoz, hogy győzni tudjanak.

A Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra hozzátette, hogy játékosai imádják a kihívásokat, és soha nem gondolták, hogy ez a finálé könnyű lesz. Azt ő és Bam Adebayo is elmondták, hogy jól fog jönni az extra pihenőnap, de ez mindenkire igaz.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint Alvin Gentry megegyezett a Sacramento Kingsszel, ő lesz a gárda első számú segédedzője - lényegében a Fenerbahcéhez távozó Igor Kokoskov helyét veszi át. A dolog nem meglepő - már Buddy Hieldnél felmerült, hogy Gentry kerül majd a Kingshez, így megpróbálják megoldani a dobóhátvéd és Luke Walton vezetőedző között meglévő feszültséget. Gentryt egyébként a Philadelphia Sixers is akarta, de úgy tűnik, a Sacramento jobban.

Adrian Wojnarowski és Malika Andrews (mindketten ESPN) hozták a hírt, hogy Mike Brown interjúzott a Los Angeles Clippersszel. Doc Rivers megüresedő helyére még mindig Tyronn Lue tűnik a legesélyesebbnek, de azt már korábban is leírta Woj, hogy egyáltalán nem szentírás, hogy ő lesz a Clips következő vezetőedzője. A Milwaukee Bucksnál jelenleg segédedzőként tevékenykedő Darvin Ham is beszélgetni fog Jerry Westékkel - Ham az Indiana Pacersnél is "döntős" a főedzői posztra.

Ha már felmerült Doc Rivers neve, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Philadelphia Sixers új trénere Marc Zumoffnak elmondta, kész leadni eddigi becenevét - teljesen egyetért azzal, hogy a rendes nevén, Glenn-nek hívják, mivel Phillyben csak egy Doc van. Azt is elmesélte, hogy még középiskolásként, egy kosaras táborban ragadt rá ez a név. A Milwaukee Bucks érkezett a táborba, ahol játszottak egy meccset, de csak 9 emberük volt, így kellett még valaki. A Marquette volt edzője, Al McGuire csak azt látta, hogy egy Dr. J póló van rajta, ezért elkezdett neki kiabálni, hogy "Doc, gyere". Először azt sem tudta, hogy neki szólnak, aztán persze rájött. Beállt, volt egy labdaszerzése és egy látványos zsákolása, onnantól pedig mindenki Docnak hívta.

Térjünk át más témára. A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts azt nyilatkozta, hogy szerinte december 1-jén elindul a szezon, annál tovább nem húzhatják. Roberts úgy gondolja, hogy volt egy tervezett BRI (kosárlabdából származó bevétel), amihez járt egy 115 millió dollárra jósolt sapka. Minden csapat így tervezett, és mivel nem állt le az NBA, ezért szerinte megoldható, hogy mesterségesen ezen a szinten tartsák a sapkát, és ne tegyék tönkre a szabadügynök-piacot. Roberts azt is hozzátette, hogy szerinte még ezzel, a fizetési sapka meghatározásával lesz a legkevesebb probléma a kollektív szerződés tárgyalásánál - úgy gondolja, ebben viszonylag hamar egyezségre fognak jutni.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy vasárnap találkozott egymással Roberts és Adam Silver commish, és mindketten optimisták voltak, hogy sikerül megegyezniük a kollektív szerződésről és az esetleges vitás kérdésekben. Roberts elmondta, hogy mindkét fél számára elfogadható végeredményre fognak jutni, de a sapka és a luxusadó egyelőre nem került terítékre, nem határoztak meg semmit ezzel kapcsolatban. Egyetért Robert azzal, amit Silver mondott korábban: januárban vagy február elején kezdődhet a következő idény.

A végére a Houston Rockets sztárja, Russell Westbrook maradt, aki a Grand Floridian hotel munkatársainak egy 8.000 dolláros borravalót hagyott - ebben a szállodában lakott a Rockets a buborékban majdnem két hónapig. Westbrook a Bleacher Reportnak megerősítette ezt a hírt - elmondta, hogy sokat foglalkoztak velük, nagyon magas szinten végezték a munkájukat, úgyhogy úgy érezte, ez a helyes lépés. Az összeget nem erősítette meg Westbrook, de Brad Townsend (Dallas Morning News) értesülései szerint gyakorlatilag úgy hagyta ott a szobát, ahogy átvette - ő híres arról, hogy szereti a rendet és a tisztaságot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus