Hírmorzsák 2020-10-23 (9:45)

Megvan a draft időpontja. Gordon Haywardért cserélne az Indiana. Danilo Gallinari nem érti, hogy miért bélyegezték sérülékenynek. JJ Redick lehet Stan Van Gundy jobb keze New Orleansban. Kenny Atkinson lehet Tyronn Lue segédje. John Collins playmaker akar lenni. Deni Avdija meggyőzte a Warriorst. Spencer Dinwiddie-nek nem kell ügynök.

Az NBA és az ESPN együtt jelentette be, hogy a következő draft november 18-án lesz majd, méghozzá virtuálisan, az ESPN stúdiójában. Az első kört Adam Silver NBA-komisszár fogja végigvinni, a másodikat pedig Mark Tatum helyettes komisszár - nem lesz klasszikus "Green Room", de virtuálisan a topjátékosok is csatlakozni fognak a közvetítéshez.

John Collins, az Atlanta Hawks fiatal magasembere a tripladobása után a játékszervezésén akar dolgozni - fő célja, hogy a többieket is jól be tudja vonni a játékba, olvasni tudja a védekezést és a passzaival mozgatni a csapatot. Mint mondta, a hátvédposzton megszokott készségeit fejleszti, nem az általános magasember-tulajdonságokat, így sokoldalúbb lesz majd.

A legfrissebb hír a népszerű Tyronn Lue - Los Angeles Clippers témában, hogy a vezetőedző a stábját igyekszik bővíteni - két fő jelöltje Dan Craig (Miami Heat) és a korábbi Nets-vezetőedző, Kenny Atkinson. Utóbbi mellett állítólag az szól, hogy jól tud fiatal játékosokat fejleszteni.

Ian Bagley (SNY.tv) forrásai szerint az Indiana Pacers cserélni szeretne Gordon Haywardért. Hayward elvileg szabadügynök, de van egy 34 milliós játékosopciója a következő szezonra, így nem egyszerű cserélni érte, ráadásul a hírek szerint a Bostonnál is számolnak vele - főleg, hogy Brad Stevensék a bajnoki címért mennének, így csak olyan játékosért adhatnák fel Haywardot, akivel közelebb kerülnek céljaikhoz. Ilyennek talán egyedül Myles Turner számít az Indynél, úgyhogy egyelőre nem látni, hogy mit is akar adni a Pacers - egyébként már hónapokkal ezelőtt is felmerült ez indianapolisi körökben, hogy a csapat rámenne Haywardra.

Az OKC erőcsatára, Danilo Gallinari kikérte magának, hogy "sérülésveszélyesnek" bélyegezzék - az az általános vélekedés vele kapcsolatban, hogy a sérülés kockázatot jelent nála, de ő nem ért ezzel egyet. Szerinte összesen két nagyobb sérülése volt, egy még az újoncévében, egy pedig 2013-ban, egyébként kisebb gondjai voltak csak, mint akárki másnak - képes teljes szezonokat végigjátszani, ha arra van szükség. Azt is elmondta, hogy szeretne bajnoki címért küzdeni, így meghallgat más ajánlatokat is, de egyébként jól érzi magát a Thundernél és ha úgy van, szívesen marad - most szabadügynök, így át akarja gondolni a lehetőségeit.

A Golden State Warriors próbajátékon nézte meg csütörtökön Deni Avdiját - a 19 éves wing a drafton érkezhet meg Steve Kerrékhez, ezért voltak rá kíváncsiak. A hírek szerint nagyon elégedettek voltak vele, meggyőzte őket Avdija, a kérdés az, hogy vajon ellőjék-e rá az 1/2-t, vagy lejjebb cseréljenek abban bízva, hogy ő még bent lesz később is. Az Atlantában tartott különedzést egyébként maga Kerr is megnézte.

Stan Van Gundy kinevezése után valószínűtlen, hogy a New Orleans Pelicans elcseréli JJ Redicket - a veterán dobógép Van Gundy egyik kedvence és Brian Windhorst szerint Redick keze is erősen benne volt abban, hogy az edzőt nevezték ki erre a posztra. Windhorst úgy gondolja, hogy Redick lesz Van Gundy jobb keze a csapatban, akire mindenben támaszkodik majd.

A végére pedig Spencer Dinwiddie maradt, aki úgy döntött, hogy mostantól saját magát képviseli, nem kell neki ügynök - neki eddig is voltak már kreatív ötletei a szerződéseivel kapcsolatban, kíváncsian várjuk, hogy hogyan fogja majd intézni az ügyeit, ha ez tényleg így lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus