Hírmorzsák 2020-11-23 (9:45)

Jayson Tatum öt évre közel 200 milló dollárért hosszabbított a Bostonnal. Aron Baynesszel pótolta a Lakershez igazoló Marc Gasolt a Toronto, amely DeAndre Bembryt is leigazolta. Austin Rivers három évre aláírt New Yorkban, a Knicks cserélt a Timberwolvesszal. Újabb draftjogot szerzett az OKC. Torrey Craig és Bryn Forbes is Milwaukee-ban folytatja, Kent Bazemore visszatér a Warriorshoz. Willie Cauley-Stein a Dallasszal, Damian Jones a Phillynél írt alá.

Adrian Wojnarowski szerint újabb fontos lépést tett a Boston Celtics: a gárda öt évre 195 millió dollárért meghosszabbította Jayson Tatum szerződését. Hogy ez az összeg tényleg ennyi legyen, ahhoz Tatumnak All-NBA csapatba kell kerülnie, de ezt idén is megtette, a realitás az, hogy összejön neki - Wojnarowski szerint egyébként lesz játékosopció is a szerződésben. A Boston ezzel legalább 2024-ig lekötötte a Tatum-Brown párost.

Arról reggel már beszámoltunk, hogy a Los Angeles Lakers leigazolta Marc Gasolt, a magas poszton így (főleg Serge Ibaka Clippershez igazolásával együtt) kiürülő Toronto Raptors pedig reagált is, két évre leszerződtette Aron Baynest. Bobby Marks (ESPN) szerint a szerződés összesen 14,3 millió dollárról szól és a második év csapatopciós. A Raptors emellett szintén két évre, 13,5 millió dollárért hosszabbított Chris Boucher-vel, illetve megállapodott az Atlanta Hawkstól távozó DeAndre Bembryvel is - a kiscsatár két évre négy millió dollárt kap Kanadában.

A New York Knicks közben Austin Riverst igazolta le, aki így a Houston Rockets következő távozójának számít - a texasiak kerete azért erősen bomlásnak indult. Rivers három évre 10 millió dollárért írt alá New Yorkban - a Rocketsnél 2,4 milliót keresett volna idén, ebből a szerződéséből lépett ki. Ami a Houstont illeti: a korábbi Bucks-hátvéd Sterling Brownnal kötöttek egy egyéves, veteránminimumról szóló szerződést

A Knicks másik húzása egy csereügylet volt, melyben eladta Ed Davist a Minnesota Timberwolvesnak, cserébe pedig megkapta Omari Spellmant, Jacob Evanst és egy jövőbeli második körös picket. Szintén a Minnesotához kapcsolódik, hogy Shams Charania (The Athletic) szerint három évre 21 millió dollárt fognak fizetni Juan Hernangomeznek - őt tavaly szerezték meg a Denvertől, 14 meccse alatt jól is mozgott, úgyhogy szerették volna megtartani, ami most ennyibe került.

Az Oklahoma City Thunder is folytatja a draftjogok begyűjtését, most a Sunstól a Chris Paul-cserében megszerzett Jalen Leque játékjogáért szerezte meg az Indiana Pacerstől TJ Leafet és egy második körös picket

A Detroit Pistons a megszámlálhatatlan mennyiségű magasembere közül egyet elcserélt: Tony Bradley a Philadelphia 76ersnél folytatja, az ellenérték Zhaire Smith játékjoga. Bradley-t múlt héten szerezte meg a Detroit a Jazz-zel lefolytatott cserében.

A Golden State Warriors leigazolta Kent Bazemore-t, igaz, egyelőre csak egy évre. Bazemoret a GSW draftolta, de aztán elcserélte a Lakershez, onnan Atlantába került, ahol jó pár évet lehúzott, majd következett Portland és végül Sacramento - idő közben 30 éves lett és igazán nem tudta magát kinőni. A GSW korábbi centere, Willie Cauley-Stein megegyezett a Dallas Mavericksszel, két évre 8,2 millió dollárt kap majd, míg a szintén korábbi Warriors-magas Damian Jones a Phoenixnél írt alá két évre.

Kiegészítőket szerzett a Milwaukee Bucks is, egyrészt a Denvertől távozó, negyedik NBA-szezonjára készülő Torrey Craiget húzták be a wisconsiniak, másrészt megegyeztek a Spursnél magát kinövő Bryn Forbesszal - ő 40%-os tripladobónak számít, valószínűleg tudják majd mire használni.

Egyéb igazolások: Jontay Porter három évre 6 millióért a Memphisé, Isaiah Hartenstein két évre minimumért a Denveré, E'Twaun Moore egy évre minimumért a Phoenixé, Harry Giles egy évre minimumért a Portlandé, JaKarr Sampson egy évre minimumért a Pacersé, Willy Hernangomez egy évre minimumért a Pelicansé, Bismack Biyombo pedi ga Hornetsé.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus