Hírmorzsák 2020-11-25 (19:45)

A Pistons felhívta a Wizardsot egy Blake Griffin-John Wall cserével. Nem lesz All-Star gála a most következő idényben. A Celtics és a Hornets azon dolgozik, hogy Gordon Hayward sign-and-trade cserével kerüljön Charlotte-ba. A Bucks most közel sem bízik annyira Giannis Antetokounmpo szupermax hosszabbításában, mint amikor úgy nézett ki, megszerzik Bogdan Bogdanovicsot. Giannis mégis aláírja a szupermaxot a cserekérelem lehetőségével? Legalább egy csapat hivatalos panaszt tett az NBA-nél a Bucks-Kings sign-and-trade csere miatt. Victor Oladipo megszerzéséről is tárgyalt a Milwaukee, de még Jrue Holiday előtt. Danilo Gallinari utolsó éves bére csak részben garantált. Mike Miller az OKC-nél, Aaron Brooks a Knicks kötelékében. A Clippers kitette Justin Pattont. A Rockets hosszabbítana Bruno Caboclóval.

A liga bejelentette, amire számítani lehetett: jövőre (azaz a 2020/21-es idényben) nem lesz All-Star gála. Az indianapolisi eseményt 2024. február 16-18. között fogják megrendezni, mint a legkorábbi szabad időpont - a 2022-es AS-gálát Clevelandben, a 2023-asat pedig Salt Lake Cityben tartják majd.

Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint a Detroit Pistons és a Washington Wizards Blake Griffin és John Wall cseréjéről tárgyaltak az elmúlt hetekben - pontosabban a Pistons hívta fel a fővárosiakat egy ilyen ötlettel. Lowe úgy tudja, hogy nem haladtak túl messzire a beszélgetések, és azt sem tudni pontosan, hogy mennyire érdekli a Detroitot egy ilyen csere. Lowe azt is írta, hogy az autóvárosiak továbbra is nagyra értékelik Griffint (Szerk.: ennek mondjuk ellentmond, hogy Wallért cserébe ajánlották fel), de a Wizards GM-je, Tommy Sheppard is kijelentette nemrég, hogy az irányító nem eladó. Wall szerződése egy évvel hosszabb, így a Pistons valószínűleg draftjogot akart kapni Wall mellé.

Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy a Boston Celtics és a Charlotte Hornets azon ügyködik, hogy Gordon Hayward sign-and-trade-del kerüljön Charlotte-ba. A Hornetsnek így nem kellene kivásárolnia Nic Batumot, míg a Celtics egy 27 millió dolláros Traded Player Exception kivétellel gazdagodna, amelyet egy évig felhasználhatna cserére vagy igazolásra, lásd Kelly Oubre Jr. és a Golden State Warriors esetét. Annyi biztos, hogy Hayward 4 évre 120 millió dollárért megy a Hornetshez, az a nem mindegy, hogyan - Batum waive-and-stretch kivásárlással még 3 évig nyomná a Charlotte sapkáját évi 9 millió dollárral. Talán a leginkább az Oklahoma City Thunder adja magát, amelynek a Steven Adams-féle csere miatt van is egy 27 milliós TPE-je, amibe beférne Batum - Sam Presti nyilván pickeket vár azért cserébe, hogy segítsen.

A Milwaukee Bucks sztárjához, Giannis Antetokounmpóhoz több hír is kapcsolódik. Jake Fischer (Bleacher Report) úgy tudja, hogy Giannis és tesója, Thanasis Antetokounmpo is folyamatosan tartották a kapcsolatot Bogdan Bogdanoviccsal az előző néhány hónapban. A kétszeres címvédő MVP-nek állítólag nagyon tetszik a szerb kosaras keménysége és pályán mutatott hozzáállása, viselkedése. Fischer úgy tudja, hogy borzasztóan magabiztos volt a Bucks azzal kapcsolatban, hogy Giannis aláírja a szupermaxot, amennyiben Jrue Holidayt és Bogdanovicsot is sikerül a csapathoz csábítani - ez az önbizalom jóval kisebb lett így, hogy Bogda az Atlanta Hawkshoz került.

Az újságíró információi szerint legalább egy rivális csapat formálisan is panaszt nyújtott be a ligánál a Bucks és a Sacramento Kings között már múlt hét hétfőn megszellőztetett sign-and-trade csere miatt. Mint ismert, jóval az FA-piac kezdete előtt nyilvánosságot látott, hogy megegyezett a két együttes Bogdanovics cseréjében, pedig a sign-and-trade-hez a játékossal is le kellett volna ülni beszélgetni, amit csak az FA-piac nyitása után tehettek volna meg. Még mindig Fischer: a Milwaukee és az Indiana Pacers állítólag Victor Oladipóról is tárgyaltak, akiért George Hill, az idei 1/24 és Donte DiVincenzo mentek volna Indianába. Ebből végül nem lett semmi, Hill és a draftjog pedig végül a Holiday-féle cserébe távoztak a wisconsini klubtól.

Marc Stein (New York Times) értesülései szerint arra is van esély, hogy Giannis aláírja idén az idő előtti szupermax hosszabbítást, hogy pénzügyileg bebiztosítsa magát, de közben megtartja magának a jogot, hogy cserére kényszeríthesse a Bucksot, amennyiben úgy ítéli meg, hogy le akar lépni. Ilyen aláírásra egyébként volt már példa: Paul George nemrég a Thunderrel hosszabbított, majd egy év után kérte, hogy passzolják át a Los Angeles Clippershez, és ez meg is történt.

A végére pedig jöjjenek a rövidhírek. Az Atlanta Hawksnál Danilo Gallinari 2022/23-as béréből mindössze 5 millió dollár garantált - mint ismert, az olasz éves bére 21.5 millió dollár lesz az új szerződése alapján. Az OKC új segédedzőt szerződtetett Mike Miller személyében - ő rengeteg jó kritikát kapott a New York Knicksnél ideiglenes vezetőedzőként töltött időszakáért, korábban pedig a Knicks G-Ligás fiókcsapatát, a Westchestert irányította négy esztendőn keresztül. A New York Aaron Brookst szerződtette - a csapat two-way játékosaival fog foglalkozni. A Los Angeles Clippers kitette keretéből Justin Pattont, aki még a Luke Kennard-féle háromcsapatos cserében került az együtteshez. Kelly Iko (The Athletic) pedig úgy tudja, hogy a Houston Rockets szeretne hosszabbítani Bruno Caboclóval, akit még a deadline előtt szerzett az együttes Jordan Bellét cserébe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus