Hírmorzsák 2020-12-06 (9:15)

Russell Westbrook nem fog változtatni a játékán. DeMar DeRozan betörőt talált a házában. Karl-Anthony Towns nehéz szívvel kezdi meg a szezont. Mezszámolt vált LeBron James és Anthony Davis? Buddy Hield nem bánta meg, amit a Kingsről mondott. Michael Porter Jr. szerint készen áll arra, hogy ő legyen a Nuggets harmadik sztárja. Doc Rivers nem akarta, hogy fia is a Sixershez kerüljön. Tristan Thompson kihagyja a Celtics edzőtáborának nagy részét.

LeBron James a közösségi oldalán jelentette be, hogy a következő szezonra ő és Anthony Davis is mezszámot cserél. Mint ismert, AD Los Angelesbe igazolása után már tavaly is arról volt szó, hogy James nekiajándékozza a 23-as számot, de akkor ezt még megvétózták, mert túl sok volt az előre legyártott 23-as James-mez - most viszont elvileg már megtehetik, így Davis a 3-as helyett 23-as lesz, James pedig 23-asról visszavált a korábban Miamiban használt 6-osra.

Betörőt "talált" kaliforniai otthonában DeMar DeRozan, a San Antonio Spurs legjobb pontszerzője. A hírek szerint DeRozan és a családja otthon tartózkodott, amikor valaki bement a házukba két héttel ezelőtt,  méghozzá abba a szobába, ahol DeRozan egyik gyereke játszott. A játékos észrevette és elzavarta a betörőt, a rendőrök pedig hamarosan letartóztatták - a férfi azzal védekezett, hogy ő hibázott, Kyle Jenner házát kereste, nem DeRozanét, a játékos pedig annyit mondott, hogy Kaliforniában, Comptonban nőtt fel, volt már ennél rosszabb élménye.

Nem fog változtatni játékstílusán, felfogásán Russell Westbrook, a Washington Wizards új irányítója. A korábbi MVP-t a Houston Rockets cserélte el John Wallért a fővárosba, miután ő maga kért cserét arra hivatkozva, hogy Houstonban nem tud önmaga lenni - Washingtonban viszont pont az a célja, hogy ismét korábbi formáját hozhassa. Hozzátette, hogy ha hagyják önmaga lenni, akkor lojális és megértő tud lenni, habár azt tudja, hogy őt viszont nem könnyű megérteni másoknak. Elmondta azt is, hogy Bradley Bealt nagyon jó játékosnak tartja, szupersztár-tehetségnek tartja, neki pedig az az egyik célja, hogy őt még jobbá tegye.

Michael Porter Jr. is elég magabiztosnak tűnik, az újoncszezonjában támadásban, "tökösségben" már elég komoly dolgokat mutató fiatal úgy érzi, hogy a második idényére készen áll a Nuggets harmadik sztárjává előlépni. Mint mondta, azt akarja, hogy az ellenfél legjobbjai őt fogják és ő is az ellenfél legjobbjait akarja majd fogni védekezésben, szerinte ő nem csak egyszerűen kezdő akar lenni, hanem egy sztárjátékos Nikola Jokics és Jamal Murray mellett. Hozzátette, mivel a tavalyi PO-ben LeBron James és Kawhi Leonard ellen játszott a posztján, úgy érzi, hogy van már komolyabb tapasztalata, egyetlen év alatt is nagyon sokat tanult és rengeteget dolgozik azon, hogy javítsa azokat a hiányosságait, amik a PO-ban előtűntek

A Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns nagyon nehéz szívvel készül a következő szezonra, miután a koronavírus miatt édesanyját és hat egyéb közeli ismerősét veszítette el. Mint mondta, részben azért játssza ezt a játékot, mert szereti nézni, ahogy a családtagjai, barátai őt nézik játék közben és hogy ez nekik örömet okoz - neki mindig nagyon sokat jelentett az édesanyja jelenléte a mérkőzéseken, most viszont borzasztó nehéz lesz számára kosárlabdázni. Szerinte a kosárlabda egyáltalán nem lesz számára terápia, vagy gyógyír, egyszerűen annyit segíthet neki a tragédiák feldolgozásában, hogy újraélhet pozitív emlékeket.

Buddy Hield, a Sacramento Kings játékosa nem hogy nem bánta meg azt, hogy tavaly nyíltan kikelt Luke Walton vezetőedző és a klub dolgai ellen, hanem úgy érzi, hogy nincs itt semmi látnivaló. Szerinte neki sosem volt komoly gondja senkivel, ezért semmit sem bán abból, amit akkor mondott - mint ismert, Walton egy időre kitette őt a kezdőből az előző szezonban és leginkább ez nem tetszett akkor Hieldnek. Pedig a döntés bejött, ebben a szerkezetben eredményesebb volt a Kings és Walton is ezt mondta a helyzetről: ő azt teszi, ami a csapatnak a legjobb, nézi, hogy hogyan a legjobb a rotáció és akkor ezt látta a legjobbnak. Egyes sajtóhírek szerint egyébként a csapat azért még szondázza a piacot, hogy milyen draftjogokat kaphat Hieldért, ha elcseréli, de Bogdan Bogdanovics távozása után úgy érzi a klub, hogy sikerült megoldani a helyzetet a játékossal.

Doc Rivers, a Philadelphia 76ers vezetőedzője megvétózta fia, Austin Rivers Philadelphiába igazolását. A tréner szerint az ő érkezése előtt a csapat kívánságlistáján előkelő helyen szerepelt a "gyerek", de Rivers azt mondta, hogy inkább ne hozzák ide - nem a játéktudása miatt, inkább az apa-fiú "dráma" miatt. Mint mondta, úgy érzi, hogy mióta különváltak (egy ideig ő volt az edzője), fia jobban ki tudott teljesedni, jót tett neki a külön munka és ezt nem akarta megborítani, illetve szerinte a klub számára sem lett volna jó, ha mindketten megérkeznek.

A Boston Celtics új centere, Tristan Thompson kihagyja az edzőtábor jelentős részét egy hamstring-sérülés miatt. Brad Stevens vezetőedző szerint a december 23-ai első tétmeccsre valószínűleg felépülhet a két évre szerződtetett magasember, de a felkészülés során nem számíthatnak rá.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus