Hírmorzsák 2020-12-24 (10:00)

Elmaradt a Houston és az Oklahoma City mérkőzése. James Harden lassan egy negatív celebbálvánnyá avanzsál. Remekül mutatkozott be az újonc Anthony Edwards. Karl-Anthony Towns első meccsét játszotta édesanyja áprilisi halála óta. Giannis Antetokounmpo a kihagyott büntetője miatt mérgelődik. Eltört Cody Zeller bal keze. Rajon Rondo néhány napja egy temetésen vett részt, ezért nem játszhatott a Hawksban. 2017 óta a legjobb nézettséget hozta az NBA nyitánya. Párizsban és Kínában is rendeznének előszezon-mérkőzéseket jövőre. Charles Barkley 100.000 dollárt tett fel arra, hogy a Portland bejut az NBA nagydöntőjébe.

James Harden lassan az NBA legnagyobb celebritásává növi ki magát, de sajnos nem pozitív értelemben. Az elcserélésének erőltetése még csak-csak hagyján, ellenben, ahogyan arról korábban beszámoltunk, nem tudták megrendezni a Houston Rockets Oklahoma City Thunder elleni mérkőzését, mivel a texasiaknál felütötte a fejét a koronavírus. Hardenről közben kiderült, hogy megszegte a liga COVID-protokollját, miután egy olyan videó látott napvilágot, amelyen maszk nélkül tartózkodik egy houstoni klubban, márpedig ezt tiltja a szabályzat. Ráadásul olyan hírek is felütötték a fejüket, miszerint a korábban inkább csak a játékáról és a szakálláról elhíresült kiválóság az edzőtábor nyitányáról sem véletlenül maradt le, ugyanis éppen Atlantában, majd Las Vegasban járt különböző bulikon. Ehhez jön még hozzá a The Athletic azon értesülése, miként az edzéseken is folyamatosan verbális csatákat kezdeményez társaival, aminek a csapategységre nem igazán van túl jó kihatása. A liga igyekezett gyorsan döntést hozni, s bár többen azt várták, hogy eltiltják, végül az egészségvédelmi és biztonsági protokoll megszegése miatt egy 50.000 dolláros egyszeri pénzbírsággal sújtották.

Remekül mutatkozott be Anthony Edwards, az idei játékosbörze első választottja. A kispadról érkezve huszonöt perc alatt tizenöt pontig, négy lepattanóig és négy gólpasszig jutott a Minnesota Detroit elleni győzelme alkalmával. Maradva ennél a mérkőzésnél: a Timberwolves sztárja, Karl-Anthony Towns először lépett pályára édesanyja áprilisi halála óta. Towns odatette magát: 22 ponttal, 11 lepattanóval és 7 gólpasszal, no meg a meccs labdájával hagyta el a parkettet. „Nehéz volt. Az édesanyám halála után újjá kellett születnem. Nagyon akartam ezt a győzelmet és önző módon sokat is jelent nekem. A lelkem már meghalt, nem ismerem már azt az embert, aki április előtt voltam, nem is emlékszem rá, de itt vagyok ezeknek a srácoknak, mert tartozom nekik” - mondta Towns röviddel a lefújás után.

Giannis Antetokounmpo az utolsó pillanatban kihagyott büntetője miatt mérgelődik. A Boston Jayson Tatum káprázatos hárompontosával győzte le a Milwaukee Bucks csapatát. A Celtics kiválóságán szinte tökéletes védekezést mutatott be a „görög szörny”, ám Tatum így is a kosárba juttatta a labdát. Alig fél másodperc volt már csak hátra, amikor Giannis két büntetőt dobhatott, de a másodikat elhibázta, így a Bucks kikapott. „Persze, hogy frusztrálnak ezek a dolog, de ez a múlt, megtörténtek, nem változtathatok rajtuk. Remélem, hogy amikor legközelebb ilyen helyzetekbe kerülök, tanulva a dolgokból már megoldom ezeket a szituációkat. Ez az a mentalitás, amelyre szükségem van ahhoz, hogy előrébb vigyem a csapatot” - nyilatkozta Antetokounmpo, aki 36 perc alatt 35 ponttal és 13 lepattanóval zárta a mérkőzést.

Egy sajnálatos sérülésről is be kell számolnunk, a Charlotte centere, Cody Zeller bal keze ugyanis eltört a Clevelend elleni mérkőzés során. Zeller tizenkilenc percet töltött a parketten, ezalatt az idő alatt 6 pontot, valamint 3-3 lepattanót és szerzett labdát tett a közösbe. A szerencsétlen szituációt követően már nem tért vissza a pályára, egyelőre az sem egyértelmű, hogy mennyit kell kihagynia, erről majd csak a tüzetes orvosi vizsgálatokat követően tud érdemben beszámolni a csapat. Cody felépülése nyilvánvalóan időbe telik majd, épp ezért másoknak kell előrelépniük és betölteniük a szerepét” - így James Boorego vezetőedző a Cavs elleni vereséget követően.

Rajon Rondo nem léphetett pályára az Atlanta Chicago elleni mérkőzésén, mivel a napokban sajnálatos módon egy temetésen kellett megjelennie, ennek fejében pedig kilépett a kötelező protokoll alól. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza a csapathoz. Rondo az átigazolási időszakban a Los Angeles Lakers színeit cserélte a Hawks mezére, mellyel kétéves, tizenötmillió dolláros megállapodást kötött.

2017 óta a legjobb nézettséget hozta az NBA nyitánya. A TNT sajtóközleménye szerint a Brooklyn Nets-Golden State Warriors és a Los Angeles Lakers-Los Angeles Clippers összecsapásai az elmúlt három év legjobb adatait produkálták. A két mérkőzést átlag 2,9 millióan tekintették meg a televíziók képernyői előtt, amely egy százalékkal volt magasabb a 2019-es és öttel a buborék első meccseinek számainál.

Az NBA továbbra is azon dolgozik, hogy a 2021/2022-es idény néhány előszezonbeli mérkőzését külföldre vihesse.Arra számítunk, hogy 2021 második felére újra biztonságosan lehet majd nemzetközi sporteseményeket rendezni. Nagyon fontos számunkra a bajnokság globalizációja, a piacok újbóli fellendítése” - vélekedett a lehetőségről Mark Tatum helyettes biztos. A tervek szerint Párizs mellett Kína adhat majd otthont a meccseknek. Az idei szezonban 41 ország 107 „idegenlégiósa” szerepel a bajnokságban.

Charles Barkley feltett 100.000 dollárt arra, hogy a Portland Trail Blazers megnyeri a nyugati főcsoportot és bekerül az NBA-nagydöntőjébe. A TNT szakértőjeként dolgozó ex-profi már az elmúlt évek során is számos kritikát kapott amiatt, hogy látványosan előtérbe helyezi az oregoni csapatot és nem rest megosztani egyéni véleményeit a nézőkkel sem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus