Hírmorzsák 2020-12-29 (10:00)

A Nets és a Rockets nem halad a tárgyalásokkal James Hardenről. Daryl Morey-t 50.000 dollárra büntették egy Hardent érintő tweetje miatt. Ja Morantet tolószékben kellett betolni az öltözőbe bokasérülése után. Brandon Ingram és Domantas Sabonis lettek a hét játékosai. Kris Dunn bokáját szerdán megműtik. Steve Nash Jarrett Allent dicsérte. RJ Barrett szerint előny lehet a Knicksnek, hogy nincsenek nézők a Madison Square Gardenben. Alex Caruso a koronavírus miatt nem játszott ma hajnalban. Nick Young Kínában folytatja. Anthony Edwards aláírt az Adidashoz. Baron Davis megveszi a Reebokot? Opciólehívások: Wizards, Sixers, Blazers.

Kezdjük a mai híreket a sérülésekkel, hiányzásokkal. Azt láthattátok már ma reggel, hogy a Memphis Grizzlies sztárja, Ja Morant megpróbálta blokkolni Timothe Luwawu-Cabbarot egyik dobását ma hajnalban, a Brooklyn Nets ellen, de ellenfele lábára érkezett. Morant azonnal kiugrált az alapvonalon túlra, de egyrészt láthatóan nagyon fájt a bokája, másrészt semmilyen súlyt nem tudott rá helyezni - tolószékkel kellett bekísérni az öltözőbe. Egyelőre annyit tudni, hogy a röntgen negatív lett, törés nincs, de az MRI eredményére még várni kell. Arról tegnap este már volt szó, hogy Spencer Dinwiddie ACL-szakadást szenvedett, és a hírek szerint csak a következő szezonra fog felépülni.

Kevin Duranttel nincs ekkora gond - a Nets sztárja nem lépett pályára a Grizzlies ellen, de esetében csak arról van szó, hogy nem akartak kockáztatni a back-to-backen. Az Atlanta Hawksnál Kris Dunn jobb bokáját szerdán műtik - kitakarítják. Dunn régóta bajlódik a bokájával, az állandó fájdalmat próbálják ezzel megszüntetni nála - azt nem tudni, mikor térhet vissza, erről majd a beavatkozás után ad bővebb tájékoztatást a klub. A Los Angeles Lakersnél Alex Caruso COVID-protokoll miatt hagyta ki a ma hajnali, Portland TrailBlazers elleni találkozót - bővebbet erről egyelőre nem tudni.

Ha már szóba került a Brooklyn több fronton is, akkor maradjunk még náluk egy kicsit. Zach Lowe (ESPN) a saját podcastjében arról beszélt, hogy Dinwiddie kiesése semennyire nem befolyásolja a Nets lehetőségeit James Harden megszerzésére. Egyelőre semerre nem tartanak a tárgyalások a két együttes között, sőt, Lowe azt mondta, hogy azon sem lepődne meg, ha a két fél még egyetlen komoly beszélgetést sem folytatott volna Hardenről. Az újságíró azt is hozzátette, hogy a nagyszerű szezonkezdet után a Brooklyn is elgondolkodhatott azon, hogy minek robbantsák szét azt, ami látszólag működik. Mint ismert, a Rockets szeretne egy fiatal sztárt a csomagba Hardenért - a Netsnek egy ilyen játékost kell begyűjtenie, illetve egy többcsapatos csere keretein belül Houstonba postáznia.

A Philadelphia Sixers elnökét, Daryl Morey-t épp Harden miatt büntette meg 50.000 dollárra a liga. Morey még december 20-án tweetelt egyet arról a teljesítményről, amit Harden egy évvel korábban nyújtott (akkor döntötte meg Calvin Murphy franchise-rekordját kiosztott gólpasszok tekintetében). Az NBA megítélése szerint ezzel vétett az anti-tampering szabályok ellen.

Térjünk még vissza Brooklynba egy kicsit. A gárda vezetőedzője, Steve Nash Mollie Walkerrel (New York Post) beszélgetett Jarrett Allenről és arról, hogy nem sikerült megegyeznie a centernek a csapattal az idő előtti hosszabbításról. Nash azt mondta, hogy nem foglalkoztak ezzel, nem is beszéltek erről, mert csak a szezonra koncentrálnak. A kanadai legenda szerint Allen előtt fényes jövő áll, és meg fogja kapni a nagy pénzét. Nash Allen szombat hajnali teljesítményét is méltatta: az első félidőben jól, a másodikban pedig különlegesen teljesített szerinte a center. Nagyszerűen pattanózott mindkét palánk alatt, jól védte a gyűrűt, harcolt a szabad labdákért, és erre van szükségük. Büszkék rá, és továbbra is folyamatosan fejlődik.

A város másik oldalán, a New York Knicksnél RJ Barrett Ian Begleynek (SNY.tv) elmondta, előnyt jelenthet számukra az, hogy nem lehetnek nézők a Madison Square Gardenben. Barrett szerint amikor van közönség, mindig úgy megy meccsre, hogy nagyot akar alakítani, kiemelkedő teljesítményt szeretne nyújtani. Így, hogy senki nincs a csarnokban, lazán játszat, csak a játékkal kell törődnie. Azt is hozzátette utána, hogy abból is előnyt kovácsolhatnak, ha majd lesznek nézők. A többiek nevében nem beszélhet, de ő játszott a Gardenben közönség előtt, és tudja, milyen sokat jelenthetnek a hazai csapatnak - imád az MSG-ben kosarazni.

A New Orleans Pelicans csatára, Brandon Ingram és az Indiana Pacers centere, Domantas Sabonis lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Ingram 26.7 ponttal, 7.3 pattanóval és 6.7 gólpasszal vezette 2-1-es teljesítménye övéit, míg Sabonis 24.3 pontot, 11.0 pattanót és 7.0 gólpasszt tett a közösbe a Pacers 3-0-s hete során.

A Portland lehívta Anfernee Simons és Nassir Little 2021/22-re szóló csapatopcióit, a Philly megtette ugyanezt Matisse Thybulle esetében, a Washington Wizards viszont csak Troy Brown Jr. és Rui Hachimura opcióit hívta le, Moe Wagnerét és Jerome Robinsonét nem.

A végére pedig jöjjenek a rövidhírek. Nick Young Kínában folytatja: Swaggy P a Zhejiang Lions együtteséhez igazolt. Shams Charania (The Athletic) jelentette azt is, hogy az idei draft 1/1-ese, Anthony Edwards cipőszerződést kötött az Adidasszal. Eric Woodyard (ESPN) pedig arról írt, hogy Master P és Baron Davis a Reebok megvásárlásáról tárgyalnak. A jelenleg az Adidashoz tartozó márka értékét 2.4 milliárd dollárra becsülik, de Master P azt mondta, hogy neki és Davisnek megvan az anyagi hátterük ahhoz, hogy megtörténjen az adásvétel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus