Hírmorzsák 2021-01-17 (11:00)

James Harden valóban mindent megtett annak érdekében, hogy megszabaduljon tőle a Rockets? Csak az MRI után lehet majd biztosat tudni CJ McCollum sérüléséről. Egy kitüremkedést találtak Caris LeVert veséjén Indiánában. Kemba Walker talán már a New York ellen pályára léphet. Szabadügynökök a játékospiacon. Bam Adebayo elégedetlen csapata teljesítményével, a floridaiak szívesen cserélnének Bradley Bealért, Billy Donovan szerint időre van szüksége ennek a Bullsnak.

James Harden a Netsben való debütálásától hangos a liga, a Houstontól megszerzett szupersztár tripla-duplát ért el az Orlando elleni győzelem alkalmával, ráadásul az NBA történetének első játékosaként vitte véghez ezt úgy, hogy új csapata szerelésében rögtön harminc pont felé jutott, nem beszélve arról, hogy tizennégy kiosztott gólpassza pedig messze a legtöbb, amit a franchise fennállása óta az első összecsapásán bárki összehozott. Szemlátomást a pályán Kevin Durant mellett Jeff Greennel is remekül megértették egymást. „Amikor ennyire kiváló játékostársak vesznek körül, akkor nagyon könnyű jól játszani” - mondta röviden Harden az ESPN SportsCenter kérdésére reagálva. Eközben a közösségi média is felrobbant, miután olyan képek láttak napvilágot, amelyen a néhány hete még kissé elhízott kosaras fotóját állították kontrasztba, a Brooklynba érkező Hardennel szemben. Néhányan úgy vélik, hogy a látottak is alátámasztják azt, hogy az All-Star mindent megtett annak érdekében, hogy megszabaduljon tőle a Rockets.

A Portland Trail Blazers nyerni tudott ugyan az Atlanta Hawks ellenében, de ettől sokkal fontosabb, hogy mennyire súlyos a szezon során ihletett formában játszó CJ McCollum bokasérülése. A hátvéd ezúttal is nagyszerűen teljesített, az első félidőben 6/11-es dobásmutatóval 16 pontig jutott, viszont a nagyszünetet követően már nem tért vissza. Az első információk szerint mindössze rándulás történt (day-to-day), ezt az összecsapás után alátámasztották a csapat orvosai is, azonban aggodalomra adhat okot, hogy később mégis MRI vizsgálatra vitték. Az oregoni gárdára rájár a rúd, a minap a centerük, Jusuf Nurkic sérült meg, aki csuklótörése miatt minimum két hónapot kénytelen kihagyni.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor léphet először pályára az Indiana Pacers színeiben Caris LeVert, miután a kötelező orvosi vizsgálatok során egy kitüremkedést találtak a bal veséjén. A csapat közleménye szerint túl korai lenne bármit is mondani, ez orvosilag sok minden lehet, épp ezért további vizsgálatokra van szükség. „A családom és a magam nevében is szeretnék köszönetet mondani az Indiana Pacers támogatásáért. Hálásak vagyunk a fizikai vizsgálatok során mutatott rendkívüli alaposságukért, bízva a legjobbakban várom, hogy minél előbb részese lehessek ennek a csapatnak” - kommentálta a történteket a Brooklyntól érkező LeVert.

Kemba Walker egyre közelebb kerül ahhoz, hogy visszatérhessen. Mint közismert az irányító ebben a szezonban még nem játszott a térdsérülése és az abból való lábadozása miatt, de az egyéni edzéseken megfelelően tudta terhelni a lábát, nem volt fájdalma, így megkapta az engedélyt a csoportos edzésekre. A legfrissebb hírek szerint akár már a Celtics január 17-i, New York elleni meccsén is ott lehet, bár kérdés, hogy miként gondolkozik erről Brad Stevens vezetőedző, mivel a Boston eddig Walker nélkül is jól teljesít, így bőven lesz idejük arra, hogy a kisembert fokozatosan építsék vissza a rotációba.

A koronavírus-helyez okozta problémák valamint a liga által bevezetett back-to-back mérkőzések kapcsán immáron több csapatnál is felmerült, az, hogy szétnézzenek a szabadügynök piacon – sőt a liga is előjött egy olyan pletykával, miszerint másképp lehetne használni a two-way szerződéssel bíró kosárlabdázókat. Ennek kapcsán körülnézve a piacon, olyan neveket találhatunk kontraktus nélkül, mint Dewayne Dedmon, Allen Crabbe, Rondae Hollis-Jefferson, Kyle Korver vagy éppen Shabazz Napier. Talán hamarosan eljöhet az ő esélyük is.

A Miami magasembere, Bam Adebayo elégedetlenségének adott hangot a Detroit elleni 120-100 arányban elvesztett mérkőzést követően. „Nem azzal a csapatkultúrával játszunk, amit a Heat képvisel. Nem azt csináljuk, ami 2020-ban sikeressé tett bennünket” - mérgelődött jogosan a center, hisz a tavalyi döntős zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el, ezzel pedig 4-7-es mérleggel mindössze a keleti konferencia tizenegyedik helyén szerénykedik.

Maradva Floridában, a Heat nem tett le arról, hogy megszerezze Bradley Bealt, aki tökéletesen passzolna Jimmy Butler és a fentebb már említett Adebayo mellé. A Miami reméli, hogy amennyiben a Washington Wizards elérhetővé teszi Beal megszerzését, abban az esetben meg tudnak majd állapodni a felek. A Miami Herald hasábjain megjelentek alapján egy 2025-ös vagy egy 2027-es első körös pick mellett Tyler Herro vagy Duncan Robinson költözhetne a fővárosba, az újonc Precious Achiuwával kiegészülve.

A végére pedig a Chicago Bulls. A kilencvenes évek kultcsapata négy győzelem mellett eleddig nyolc alkalommal vonult le vesztesen a parkettről, mindezek ellenére Billy Donovan vezetőedző védelmébe vette övéit. „Ez egy nagyon szorgalmas társaság, elszánt tagokból áll, akik nyerni akarnak. Fiatalok vagyunk, amint megtanuljuk, hogy miként fordítsuk az előnyünkre az erősségeinket, a győzelmek is jönni fognak. Ebben a bajnokságban minden egyes sikerért keményen meg kell küzdeni. A lepattanózásban muszáj az ellenfeled felé kerekednek, a labdaeladások tekintetében pedig minimalizálnod kell a hibalehetőségeket; sajnos nekünk ez egyelőre nem nagyon sikerül, de idővel meglátják előrébb lépünk - így Donovan mester.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus