Hírmorzsák 2021-01-18 (10:15)

Victor Oladipo január 18-án a Bulls ellenében debütálhat a Houston színeiben. Luka Doncic önzőnek titulálta magát a Chicago elleni vereség után. De'Aaron Fox 1973 óta az első Kings játékos, aki összehozta a 40-10-es pont-gólpassz mutatót. Steve Kerr nem hajlandó megbontani csapata kezdő ötösét. Továbbra sem egyértelmű, hogy mikor láthatjuk először együtt a pályán a Durant-Harden-Irving hármast. A Brooklyn Harden érkezésével a második helyre lépett előre a bukmékereknél. Jonas Valanciunas kontaktkutatásba esett. Michal Porter Jr. hamarosan visszatérhet.

Karrierje során már nem először cserélték el Victor Oladipót, aki Indianát mindig is a második otthonának tekintette, hisz az államban járt egyetemre is. Az NBA pályafutását Orlandóban kezdte, majd az Oklahoma City Thunderhez került, mielőtt a Paul George cserében a Pacershez irányították volna. Néhány napja a James Harden ügylet keretein belül váltott újfent csapatot, és került Houstonba, ahol már az első edzésén is túl van. „Amennyiben jól alakulnak a dolgaim akkor elégedett leszek. Lényegében most úgy tekintek a szezonomra, mint egy üzleti tervre, amelynek minden aspektusát át kell élnem, mielőtt eldönteném, hogy szeretnék-e ebbe a lehetőségbe fektetni” - nyilatkozta a tréninget követően, az év végén lejáró szerződésének esetlegesen Texasban való meghosszabbításáról. A tervek szerint Oladipo január 18-án, a Bulls ellenében debütálhat a Rockets színeiben.

Luka Doncic elégedetlen, önzőnek titulálta magát a Chicago elleni vereség alkalmával. A Dallas vezére mindent megtett, hogy a sérülések és a koronavírus miatt tartalékos csapatát győzelemre vezesse a Bulls ellenében, dobott 36 pontot, leszedett 16 lepattanót és kiosztott 15 gólpasszt - ez volt karrierje 29. tripla-duplája, amellyel nem kisebb legendát előzött meg a vonatkozó ranglistán, mint Michael Jordant. Ez az én meccsem lehetett volna. Kicsit önző voltam, hisz már az első félidőben eljutottam harminc pontig, de nem találtam magam a fordulást követően. Ennél jobbnak kell lennem, nem ezt kellett volna csinálnom” - nyilatkozta csalódottan a mérkőzés után a szlovén szupersztár.

Mindent megtett vasárnap este De'Aaron Fox a New Orleans Pelicans elleni összecsapáson; 43 pontos karriercsúcsával és 13 kiosztott gólpasszával, 1973 óta az első Kings játékos lett – akkor még Kansas City Royals néven futott a klub –, aki Tiny Archibald 40 pontos és 10 asszisztos meccse után összehozta a 40-10-es mutatót. Sajnos a Sacramento ezzel együtt is elbukta a mérkőzést, jelenleg 5-9-es győzelem-vereség aránnyal a nyugati konferencia tizennegyedik helyéről várják a folytatást.

Az edzők többségének általában jó néhány alapszakaszbeli mérkőzésre van ahhoz szüksége, hogy megtalálják csapatuk ideális kezdő ötösét, ellenben Steve Kerr egyelőre nem hajlandó változtatni elképzelésein, még akkor sem, ha számos kritika éri a Warriorst a védekezése miatt. „Nem változtatok a kezdőcsapaton, persze a rotációban és a különböző védekezésbeli párosításoknál igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni az adott szituációból, de a legfontosabb, hogy az alap mindig a rendelkezésünkre álljon. A kosárlabda nem egy túl bonyolult játék, ha nem tudsz védekezni, akkor esélyed sincs, de ha jól végzed a dolgod, akkor nyerhetsz” - mondta Kerr az NBC Sports riportjában. A Golden State kezdője Green visszatérése óta, a Stephen Curry, Andrew Wiggins, Kelly Oubre Jr., Draymond Green és James Wiseman ötössel áll fel.

A New York Post faggatta a Brooklyn vezetőedzőjét Steve Nasht, hogy ugyan már mondja el, mikor láthatjuk először együtt a pályán a Durant-Harden-Irving hármast. Nash nem tudott határozott válasszal szolgálni, azonban kifejtette optimizmusát hátvédje visszatérését illetően. „Remélhetőleg erre nem kell már túl sokat várnunk. Nem szeretnénk semmilyen sérülést kockáztatni, így biztosra megyünk” - mondta a Nets trénere. Mint közismert Kyrie Irving január 5-én a Utah Jazz ellenében lépett utoljára parkettre.

Noam Bernstein a Clutchpoints újságírója nem volt rest szétnézni a különböző fogadási oldalakon, melyet követően egy friss esélylatolgatással jelentkezett a 2021-es NBA bajnoki cím várományosait illetően. A várakozások szerint továbbra is a Lakers a legnagyobb favorit, ám a James Harden csere után a Brooklyn Nets hirtelenjében a második helyre ugrott előre. Őket követi a rangsorban a Los Angeles Clippers és a Milwaukee Bucks. Érdekes, de a Miami Heat negatív rajtja ellenére továbbra is az élmezőnyben található, ellenben a Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, Oklahoma City Thunder és New York Knicks kvartettre fogadva, akár huszonötezerszeres pénz is kaszálható.

Adrian Wojnarowski jelentette, hogy a Memphis magasembere, Jonas Valanciunas kontaktkutatásba esett, ezért határozatlan ideig nélkülöznie kell litván centerét a Grizzliesnek. Mint arról korábban beszámoltunk a Memphis Minnesota elleni mérkőzése néhány napja elmaradt, de az ellen a Philadelphia ellen még játszottak, akik előtte a hat pozitív esetet bejelentő Washingtonnal találkoztak. Az NBA az utóbbi időben aktívan keresi annak a lehetőségét, hogy bizonyos szabályok módosításával bővíthesse a csapatok keretét, ezzel kompenzálva a megugró pozitív esetszámokat. Adam Silver az idény előtt úgy vélte, hogy a COVID-19 protokoll valamint az, hogy a Toronto Tampában játssza a mérkőzéseit, és így nem lépik át a csapatok a kanadai határt, elégnek bizonyulhat a szezon buborék nélküli lebonyolításához.

Maradva a koronavírus-helyzet viszontagságainál Michael Malone a Denver Nuggets vezetőedzője megerősítette, hogy hamarosan visszatérhet másodéves sztárja Michael Porter Jr. A feltörekvő fiatal előbb három mérkőzést volt kénytelen kihagyni miután kontaktkutatásba esett, majd a következő négy meccsre ismételten csak karanténba került, mígnem pozitív tesztet produkált.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus