Hírmorzsák 2021-01-23 (11:30)

LeBron James az alapszakasz MVP címének legfőbb várományosa. Elégedetlen csapata, a festékben mutatott munkájával Steve Nash vezetőedző. Nem csak Gordon Haywardon múlik a Charlotte eredményessége. Devin Booker és Dejaunte Murray is kidőlt. Stephen Curry légzéstechnikai tréningeken vesz részt. A legfrissebb átigazolások.

Egyértelműen LeBron James az idei MVP cím legfőbb várományosa. Tizenhat lejátszott mérkőzést követően tizenkét győzelem mellett mindössze négy alkalommal szenvedett vereséget a Los Angeles Lakers csapata, s bár a városi rivális Clippers tapad rájuk, egyelőre nagyrészt megegyeznek a szakértői vélemények abban, hogy a négyszeres NBA-bajnok a 2020/2021-es idény legjobb játékosa. A „Király” eleddig mérkőzésenként 24,4 pontot, 7,8 lepattanót és 7,6 gólpasszt átlagol. „A Lakers egy egészen magas szintű kosárlabdát játszik, egyértelmű, hogy LeBron lehet az MVP. Az, hogy az aranysárga-lilák a liga élén harcolnak, az James érdeme. Persze vannak mások is, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak az NBA-ben, de nézzük csak meg a számokat. LeBron jóval kevesebb időt tölt a parketten, mint azt tőle megszokhattuk, ennek ellenére nagyon hatékony, nem vesztegeti az idejét, de ami még ennél is fontosabb, hogy folyamatosan fenn tudja tartani azt a bizonyos szintet” - mondta Anthony Irwin a Locked On Lakers Podcast házigazdája.

Habár Kevin Durant ezúttal nem lépett pályára a Brooklyn csapatában, a Nets másodszor is kikapott a Clevelandtől. A mérkőzést követően a riporterek igyekezték kifaggatni James Harden és Steve Nash kettősét. „Ez két megalázó vereség volt. Nagyon sok pontot kaptunk a festékből. Amikor a labda a magasembereikhez került, egyszerűen tehetetlenné váltunk. Túl sok területet kaptak, amivel élni is tudtak” - mondta Harden. „Nincs okunk a pánikra, csupán meg kell találnunk annak a módját, hogy miképp játsszunk keményebben a palánkok alatt. Hiába áll a csapatunk remek játékosokból, attól, hogy megjelenünk a csarnokban, még nem nyerjük meg a meccset” - tette hozzá a vezetőedző. A Nets máris erősített, hisz nem sokkal az összecsapást megelőzően szerződtették le a szabadügynök magasembert, Norvel Pelle-t, aki a tavalyi idényben a Philadelphia csapatánál próbálkozott.

Hat győzelem mellett már kilenc alkalommal vonulhatott le vesztesen a parkettről a Charlotte, s bár előzetesen szinte mindenki a rájátszásba várta őket, egyre inkább úgy tűnik, hogy Gordon Hayward egyedül nem tudja megváltani a Hornets csapatát. James Borrego vezetőedző nem temeti az övéit, elmondása szerint azzal van a legnagyobb probléma, hogy sokan azt hiszik, hogy Hayward egy emberként tud mérkőzéseket nyerni, de ez nem így van. A mai kosárlabda már nem így működik, ő személy szerint elégedett kulcsjátékosa teljesítményével, aki 22,2 pontot, 5,1 lepattanót és 3,7 gólpasszt átlagol. Persze annak tudatában, hogy négy évre 120 millió dolláros szerződéssel bír, várható volt, hogy idővel céltáblára kerül a Bostontól érkező egykori All-Star.

Sajnos nem volt sérülésektől mentes a mögöttünk hagyott játéknap, a Phoenix Suns kiválósága Devin Booker a Denver elleni mérkőzés negyedik negyedében volt kénytelen elhagyni a parkettet, miután megsérült a combhajlítója. Eközben Dejounte Murray mindössze egyetlen percet tölthetett parketten a San Antonio Dallas elleni összecsapása alkalmával, éppen a Mavs magasemberét Kristaps Porzingist próbálta blokkolni, ám annak lábfejére érkezett, így bal bokarándulás miatt volt kénytelen idő előtt az öltözőbe vonulni. A Boston-Phildelphia parolán pedig az újonc Payton Pritchard járt rosszul, miután saját csapattársa, Jaylen Brown esett rá a jobb térdére. A 2020-as draft első körének huszonhatodik választottjának sérülésének súlyosságáról egyelőre nincsenek információk.

Érdekes cikket publikált Kriel Ibarrola a Clutchpoints újságírója, aki azt a témát feszegette, hogy vajon Stephen Curry miért nem tűnik sohasem fáradtnak - ahogyan ő fogalmazott, amikor a mérkőzések végén a legtöbben már levegő után kapkodnak, akkor a Golden State sztárja még mindig úgy fest, mint aki éppen csak most készülődik a bemelegítéshez. Az okokat keresve két érdekesség bukkant elő. Egyrészt Curry folyamatosan vesz részt légzéstechnikai képzéseken, erőnléte mellett nagyon fontosnak tartja ugyanis légzése tökéletesítését. Másrészt van egy olyan szokása, hogy egy-egy fárasztó edzés után a hátán fekve, homokzsákos súlyokat helyez el a bordája környékén, ezzel a rekeszizmait erősítve.

A végére pedig néhány átigazolás. A Philadelphia 76ers two-way megállapodást kötött Rayjon Tuckerrel, aki így a Delaware Blue Coats G-Ligás csapatát is erősítheti. Tucker a 2019-es drafton nem kelt el, ezt követően a Utah Jazznél próbálkozott, míg az idényt megelőzően a Los Angeles Clippers táborába kapott meghívót. Eközben az Atlanta Hawks az év végéig garantálta Solomon Hill kontraktusát, így a triplavonalon kívülről is veszélyes bedobó, évi 2,1 millió dollárt tehet zsebre. Mint arról a minap már beszámoltunk a Toronto Raptors kitette a keretéből Alex Lent, a hírek szerint a centerre a Washington Wizards csaphat le, hisz a fővárosiak az egész szezonra elvesztették Thomas Bryantet. A felek nem sokáig húzták az időt, egyéves megállapodást írtak alá. A decemberben a Dallas Maverickstől kijjebb rudalt JJ Barea megegyezett a spanyol élvonalban szereplő Estudiantes csapatával, bár hivatalos megerősítés egyelőre még nem történt. Mint köztudott Barea szolgálatairól hosszú évek után mondott le a texasi gárda, a Puerto Ricó-i kisember még egy 2,6 millió dolláros kompenzációt is kapott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus